کرونا و بیماران قلبی
بیمارهای قلبی در رابطه با ویروس کرونا بسیار نگران هستند، کووید 19 تاثیراتی را بر روی سیستم قلب و عروق می گذارد و بیماران قلبی به برخی توصیه ها به خوبی توجه کنند.

هر آنچه بیماران قلبی باید در مورد ویروس کرونا بدانند و رعایت کنند

متخصصان قلب اطلاعات زیادی را در مورد مشکلات قلبی عروقی در اختیار افراد قرار می دهند. آن ها راهکارهایی را برای سالمندان توصیه می کنند. افراد مبتلا به بیماری های قلبی به شدت در مورد کووید 19 نگران هستند. طبق اطلاعات به دست آمده از مرکز کنترل بیماری ها برداشت می شود که افراد مبتلا به بیماری های قلبی بیش از بقیه برای کووید 19 در معرض خطر هستند.

به همین دلیل گزارشات زیادی در این مورد انجام شده است. کووید 19 نه تنها یک بیماری تنفسی است، بلکه ویروسی است که روی بخش های دیگر بدن مثل سیستم قلبی عروقی تاثیر می گذارد و باعث ایجاد مشکل می شود برای همین باید وضعیت بیماران را از قبل مورد بررسی قرار داد. افرادی که مشکلات قلبی دارند، بیش از بقیه در معرض این بیماری هستند و فرقی ندارد که این مشکلات قلبی خفیف باشد یا افراد جوان به آن مبتلا باشند و یا هر شرایط دیگر، در هر صورت نارسایی قلبی خطرات زیادی نسبت به بقیه را ایجاد می کند.

کووید 19 چگونه روی قلب و سیستم عروقی تاثیر گذار است ؟

همه ما موارد پایه ای را می دانیم:ویروس کرونا وارد قطرک های تنفسی می شود و بدن فرد را عفونی کرده و عفونت هنگام سرفه، عطسه یا صحبت پخش می شود. سپس ویروس وارد بدن افراد دیگر می گردد اما این موضوع چه ربطی به قلب دارد ؟

در بدن انسان هر وضعیتی که به توانایی ریه خدشه وارد کند، مشکل ساز خواهد بود. ریه بخشی از توانایی خود را از قلب می گیرد، زیرا قلب اکسیژن و خون کافی را به آن می رساند. قلبی که مشکل داشته باشد، نمی تواند عملکرد خوبی از خود نشان دهد.

ویروس کرونا می تواند مستقیماً به عضله قلب از طریق میوکاردیتیس آسیب برساند که یک نوع التهاب قلبی است و باعث ضعیف شدن توانایی پمپاژ خون و ضربان قلب نامنظم می گردد. ویروس کرونا به صورت غیر مستقیم از طریق التهابات بدن روی قلب تاثیر می گذارد.

پروتئین هایی به نام سیتوکین ها در یک پاسخ التهابی طبیعی به عنوان بخشی از واکنش ایمنی به آسیب دیدگی مانند بریدگی وارد کار می شوند و گاهی اوقات در عفونت هایی مثل آنفولانزا نیز اقدام می کنند اما در یک بیماری مثل کووید 19، طوفانی از سیتوکین وجود دارد که برای پاسخ التهابی سیستمیک، کل بدن را درگیر خواهد کرد. گاهی اوقات سیستم ایمنی بیش از حد کار می کند. ممکن است در این بین ارگان هایی از بدن مثل قلب دچار نارسایی شوند و در نتیجه بی نظمی در بدن رخ می دهد.

التهابات می توانند رگ های بدن که عامل تغذیه قلب هستند را نیز درگیر کنند و احتمال پارگی رگ ها را افزایش دهند. از آن جا که اطلاعات مدام در حال تغییر هستند، هنوز نمی توان به آن ها تکیه کرد.

کرونا و بیماران قلبی

انواع بیماری های قلبی و خطر کووید 19 (کرونا)

مطالعات نشان می دهد که بیماری های قلبی بسیار شدید، ریسک بیشتری را برای افراد در این بیماری ایجاد می کنند. این اطلاعات بر اساس مشاهدات بیماران کووید 19 است که باعث انتظارات خاص از این موضوع شده است به طور مثال؛ مشاهدات نشان می دهد افرادی که مشکلات عروقی دارند، نسبت به کسانی که ساختار قلب آن ها دچار مشکل است و مشکلاتی مثل حمله قلبی یا نارسایی قلب دارند، در خطر کمتری برای بیمار کووید 19 هستند. در دسته دوم، آسیب ماهیچه قلب مدت زمان بیشتری طول می کشد و توانایی عملکرد قلب را ضعیف می کند.

عوامل خطر

البته همانطور که در ابتدای این بخش و بخش های قبلی سلامت نمناک گفتیم اطلاعات دقیق نیستند اما عوامل زیادی هستند که می توانند این خطرات را افزایش دهند که شامل موارد زیر می باشند :

 تاثیر کرونا بر قلب

چاقی

چاقی می تواند یک عامل خطر برای بدتر شدن نتایج کووید 19 در افراد مبتلا به بیماری های قلبی باشد.

فشار خون بالا

به نظر می رسد که درصد زیادی از بیماران بستری شده مبتلا به کووید 19 دارای فشار خون بالا هستند. این درصد از 2.3 به 6 درصد رسیده است.

فشار خون بالا 

توصیه های مهم خود مراقبتی به بیماران قبلی در شرایط کرونایی

سوالی که پیش می آید این است که اگر مبتلا به بیماری قلبی هستیم، چگونه خودمان را در برابر ویروس کرونا محفوظ بداریم؟ متخصصان؛ بیماران قلبی زیادی را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که مهم ترین استراتژی ها این است که کم تر در معرض ویروس کرونا باشید.

توصیه های بهداشتی را رعایت کنید:

مهم ترین اقدام این است که توصیه های بهداشتی را رعایت کنید و در مکان های عمومی قرار نگیرید. در خانه بمانید. سعی کنید در خود خانه هم از دیگران فاصله بگیرید و مدام دست هایتان را بشویید. هنگام بیرون رفتن حتماً ماسک بزنید. اگر افراد دیگر خانه بیماری قلبی ندارند، از آن ها بخواهید که برای خرید بیرون بروند از مکان های شلوغ جداً خودداری کنید.

در مورد واکسن های ذات الریه و آنفولانزا تحقیق کنید :

واکسن آنفولانزا و ذات الریه جزء مهم ترین ها برای بیماران قلبی هستند. در حالت ایده آل باید از واکسن های به روز شده ذات الریه استفاده کنید. البته واکسن های آنفولانزا نیز موثر شناخته شده اند اما اگر مطمئن نیستید، حتماً با پزشک متخصص خود مشورت کنید. واکسن آنفولانزا نمی تواند با کرونا ویروس مبارزه کند اما یک راه مناسب برای افزایش سیستم ایمنی بدن در مواجهه با این بیماری است.

مشورت با پزشک 

به اندازه 90 روز دارو داشته باشید:

مطمئن شوید که به اندازه کافی برای مدیریت وضعیت قلبی خود در شرایط مزمن دارو دارید. بهتر است که به اندازه 90 روز داروهای خود را تهیه کرده باشید.

از راه دور با پزشک خود در ارتباط باشید :

در خانه ماندن به این معنا نیست که اصلاً با پزشک و درمانگر در ارتباط نباشید. تعداد زیادی از کلینیک ها اکنون به انجام درمان های تلفنی می پردازند. پس ارتباط خود را با آن ها حفظ کنید و در صورت بروز مشکل، حتماً پزشک خود را با خبر کنید.

با انجام کارهای اجتماعی استرس را کاهش دهید:

خانه ماندن باعث افزایش خشم، اضطراب و افسردگی می شود، مخصوصاً برای افرادی که بیماری های قلبی مبتلا هستند اما در چنین شرایطی باید استرس را از خودتان دور کنید. سلامت ذهن به اندازه سلامت جسم حائز اهمیت است. در حقیقت عصب های مستقیمی وجود دارند که مغز را به قلب متصل می کنند. می توانید استرس را از طریق به یاد آوردن فاصله گذاری اجتماعی به عنوان یک راه برای سلامتی کاهش دهید.

ارتباطات اجتماعی خود را نیز از طریق تلفن و شبکه های اجتماعی حفظ کنید.

 کاهش دادن استرس

بعد از شیوع کووید 19 چه چیزهایی برای بیماران قلبی تغییر نکرده است؟

هنوز هم دستورالعمل هایی برای بیماران قلبی وجود دارد که با وجود شیوع کووید 19 سر جای خود باقی هستند که شامل موارد زیر می باشند :

داروهای قلب را همراه داشته باشید.

نباید مصرف داروهای قلب را متوقف کنید، فراموش کردن مصرف یکی از وعده های دارو باعث بدتر شدن وضعیت خواهد شد.

روتین روزانه برای سلامت قلب را ادامه دهید.

درست است که فاصله گذاری اجتماعی تغییراتی را در برنامه روزانه شما به وجود آورده اما حتما باید سبک زندگی برای یک قلب سالم را در پیش بگیرید و آن را ادامه دهید.

ورزش و رژیم غذایی مناسب را فراموش نکنید؛ با این تفاوت که فاصله گذاری اجتماعی را هم رعایت می کنید. پس اکنون زمان این نیست که داخل منزل لم بدهید و بستنی بخورید.

بهتر است در همان خانه پیاده روی کنید. پیاده روی کوتاه در بیرون از منزل داشته باشید، به شرطی که از مکان های شلوغ کاری کرده و ماسک بزنید.

در صورت مشاهده علائم سکته و یا حمله قلبی حتما با اورژانس تماس بگیرید.

اگر هرگونه علامت مربوط به سکته یا حمله را مشاهده کردید، اصلا از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا نترسید و حتما با اورژانس تماس بگیرید.

اگر یک بیماری قلبی عروقی وضعیت اورژانسی مثل درد قفسه سینه، تنگی نفس شدید یا علائم سکته را داشته باشد، هرگز نباید به خاطر ترس از کرونا در درمانش تاخیر ایجاد شود.

از قبل بیمارستان های مخصوص افراد با مشکلات قلبی را حتی در شرایط کرونا شناسایی کنید و در چنین شرایطی با اورژانس تماس بگیرید.

رعایت رژیم غذایی

حرف آخر با بیماران قلبی در این روزهای کرونایی

جنبه مثبت را ببینید و تا حد ممکن استرس را از خود دور کنید حتی افراد سالم هم در معرض خطر هستند و شما تنها نیستید، بسیاری از بیماران قلبی بعد از ابتلا به کووید 19 هم بهبودی کامل به تصمیم می آورند.

بسیار مهم است که افراد مبتلا به بیماری های قلبی در مورد خطرات کووید 19 هم اطلاعات کافی داشته باشند اما نباید این اطلاعات شما را وحشت زده کند. بله. بیماران کووید 19 که از قبل به بیماری قلبی مبتلا بوده اند، شرایط سخت تری نسبت به بقیه دارند اما خطر زمانی کمتر می شود که آرامش خود را حفظ کنید.

اطلاعات در مورد بیماری روز به روز در حال افزایش است و بالاخره روزی به پایان خواهد رسید و از این محدودیت ها راحت می شوید. پس بهتر است جنبه مثبت قضیه را ببینید و از این مدت نهایت استفاده را داشته باشید و از طریق شبکه های اجتماعی ارتباط خود را با دوستان قدیمی حفظ کنید که یک راه موثر برای از بین بردن استرس و لذت بردن از زندگی است.

باید نبایدهای بیماران قلبی در روزهای کرونایی

54
این مطلب مفید بود ؟40
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : creakyjoints / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
وبگردی