فرسودگی شغلی
فرسودگی شغلی نوعی خستگی مفرط احساسی و فیزیکی به دنبال سال ها درگیری و تعهد نسبت به کار و مردم است که این فرسودگی در میان کار آفرینان بیشتر مشاهده می شود.

شگردهای ساده ولی موثر برای پیشگیری از فرسودگی شغلی

 فرسودگی شغلی و یا خستگی مفرط می تواند در هر صنعتی هر فرد متخصصی را درگیر کند اما معمولاً در بین کارآفرینان بیشتر است زیرا آن ها بیزینس خودشان را دارند و ذهن شان در کل روز و کل زندگی درگیر است و در نتیجه این حس کمی فراتر از خستگی معمولی خواهد بود. این افراد معمولاً از لحاظ احساسی و ذهنی و فیزیکی درگیری زیادی دارند و احساس می کنند که گاهی اوقات باید از این همه کار زیاد دست بکشند. اما لازم به ذکر است؛ راهکار هایی هستند که می توانند به این افراد کمک کنند تا این حس را در خودشان کاهش دهند و ما در این بخش از رازهای موفقیت در نمناک به آنها پرداخته ایم.

فرسودگی

1. گاها در دسترس نباشید

یکی از بدترین چیزهایی که یک کارآفرین می تواند انجام دهد، این است که همیشه در دسترس باشد. گاهی اوقات زمانی که ما یک بیزینس جدیدی را شروع می کنیم ، می خواهیم همه زمان ها در دسترس باشیم تا مطمئن شویم که کارمان را درست انجام دادیم . قطعاً که این ایده بسیار مهم و درست است اما همیشه هم کارآمد نخواهد بود. گاهی اوقات نیاز داریم توقف کنیم ، استراحت کنیم و در کنار خانواده و دوستانمان باشیم.

می توانید برای زنگ های اورژانسی کاملاً آماده به خدمت باشید اما در روز های دیگر وظایف را به عهده کارمندانتان بسپارید . مطمئن باشید که به قدر کافی به آن ها آموزش داده اید تا بدانند که در شرایط معمولی و روتین باید چه کاری انجام دهند و تصمیمات سخت را چگونه اتخاذ کنند. اگر بیزینس شما مربوط به خرده فروشی است، می توانید برخی از روزها یک برنامه آزاد داشته باشید و در روزهای دیگر برنامه خود را ببندید. فراموش نکنید که بعضی از روزها نیاز به استراحت دارید، مثلاً خود شما به عنوان یک کارآفرین با دغدغه زیاد نباید تا آخر شب درگیر کار باشید و صبح خیلی زود بیدار شوید و سراغ کار بروید. باید کارمندان بیشتری داشته باشید و آن ها را تشویق کنید تا بهتر کار کنند و بر روی آن ها نظارت کنید.

استراحت

2. افراد حرفه ای و کاربلد را استخدام کنید

بعضی از افراد هستند که اصلاً به اهمیت موارد مختلف توجهی نمی کنند. اگر افرادی را پیدا کردید که می توانستند به خوبی شما کار خود را انجام دهند ، روی چیزهای مهم تمرکز کنند و کمتر استرس بگیرند، هرگز آن ها را از دست ندهید. اصلاً به افراد متوسط قانع نشوید و همیشه به دنبال بهترین ها باشید تا خیالتان راحت باشد. 

3. برنامه ریزی کنید

برنامه ریزی که اکنون مد نظر ماست ، این است که باید مشخص کنید در طول ساعات روز؛ چه کارهایی انجام دهید. مثلاً می توانید جلسات را به روز شنبه موکول کنید، نظارت بر ساخت و ساز را به روز یکشنبه ، کار در منزل را به روز سه شنبه، ورزش کردن را به روز چهارشنبه و مثلا پنجشنبه ها و جمعه ها را به یک روز تعطیل اختصاص دهید . اگر زندگی را هر روز با برنامه ریزی پیش ببرید، کمتر کلافه می شوید، ذهن شما آرام می شود و می دانید که اکنون باید برای چه کاری آماده باشید.

همچنین می توانید ساعت مشخص کنید ، مثلاً از ساعت 8 الی 10 برای جلسه ، 10 تا 2 تمرین و ناهار، 2 تا 5 تماس های مربوط به پروژه های ساخت و ساز ، 5 تا 6 استراحت و غیره . همچنین می توانید بین هر 2 ساعت، 10 دقیقه استراحت برای خود در نظر بگیرید.

برنامه ریزی

4. زمانی را برای کار های عقب مانده در نظر بگیرید

گاهی اوقات به شدت سرگرم کارهایمان می شویم و به امور منزل ، امور حاشیه ای ، محل کار و زندگی شخصی خود توجه نمی کنیم. اگر بتوانید برای کارهای دیگر و کارهای عقب مانده زمان بگذارید ، دچار به هم ریختگی و فرسودگی نمی شوید. پس حتما یک روز را اختصاص دهید و به کارهای عقب مانده برسید. در آن روزها برای هیچ چیز دیگری به غیر از تکمیل کارها برنامهریزی نکنید. 

5. بخوابید

خواب چیز خوبی است. یک روز هفته را برنامه ریزی کنید و کمی دیرتر از خواب بیدار شوید . اگر می خواهید بچه ها را آماده کنید و مجبورید صبح زودتر بیدار شوید، می توانید در طول روز چرت بزنید. خواب بسیار مهم است و سطح بهره وری و خلاقیت شما را افزایش می دهد. هر چقدر ذهن شما خسته تر باشد، اشتباهات بیشتری مرتکب می شوید. پس بیشتر استراحت کنید؛ حتی اگر نمی توانید بخوابید ، حداقل کمی ریلکس کنید.

خوابیدن 

6. از برخی مسائل چشم پوشی کنید

همه انسان ها در طول زندگی اشتباهاتی را مرتکب می شوند، کارهایی را غلط انجام می دهند و ایدههای آن ها شکست می خورند. این ها حقایق ساده و طبیعی زندگی هستند، از آن ها عبور کنید. اگر کارمند مورد علاقه شما دست از کار کشید، خودتان را سرزنش نکنید.

می توانید خواسته های او را بهتر فراهم کنید اما بیش از حد به خودتان فشار وارد نکنید. گاهی اوقات باید از شرایط سخت عبور کنید تا آسوده تر باشید. بعضی از افراد با هر تغییری باز هم شما را ترک می کنند، پس این اشتباهات و شکست خوردن ها را پایان زندگی ندانید ، آرامش داشته باشید و مطمئن باشید که می توانید هر کاری را به خوبی به انجام برسانید.

6 راز مقابله با فرسودگی شغلی به سبک کارآفرینان

54
این مطلب مفید بود ؟40
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/م.ح
وبگردی