آمورش رفع مشکل کارت گرافیک
کارت گرافیک یکی از اصلی ترین قطعات کامپیوترها می باشد که در این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک به رفع “مشکل کارت گرافیک” از طریق روش های مختلف خواهیم پرداخت.

آموزش رفع مشکل کارت گرافیک

کامپیوترها در دنیای امروزه یکی از پرکاربردترین ابزارها می باشند که هر کاری در هر سازمان و اداره ای با آنها قابل استفاده است و این واقعیتی انکار ناپذیر می باشد. اما کامپیوترها از همان ابتدا بدین میزان پیشرفته نبودند و به مرور زمان این میزان پیشرفت در آنها اعمال شد و امروزه شاهد کامپیوترهای سریع و پرقدرت هستیم که در آینده از این میزان نیز بیشتر و بیشتر خواهد بود.

با این حال کامپیوترها همانند بدن انسان هستند و این بدین معناست که در داخل کیس کامپیوترها قطعات مختلفی به یکدیگر متصل شده اند که خروجی آن ابزاری است که ما هم اکنون در حال استفاده از آنها هستیم. از این رو هر یک از قطعات کامپیوترها در جایگاه و نقش مهم قرار دارند که بدون وجود ساده ترین قطعه، این فرآیند مختل می شود.

رفع مشکل کارت گرافیک

از این رو یکی از اصلی ترین قطعات کامپیوترها، کارت گرافیک می باشد که وظیفه اصلی آن ایجاد دسترسی به داده های گرافیکی دیجیتال است که این داده ها در نهایت با استفاده از ابزار، داده ها تبدیل به گرافیکی آنالوگ می شوند که در این راستا شما می توانید تصویر ورودی را در صفحه نمایشگر مشاهده کنید. همان گونه که در تصویر بالا مشاهده می کنید، کارت گرافیک خروجی های VGA و HDMI را در خود جای داده است.

پس اگر شما می خواهید پردازش های داخل کیس کامپیوتر را مشاهده کنید، نیاز به کارت گرافیک دارید تا بتوانید از طریق خروجی های مربوطه، آنرا به مانیتور متصل کنید. اما این ابزار گاها ممکن است دچار مشکل شود که در این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک با آموزش های رفع مشکل کارت گرافیک آشنا خواهید شد. همراه ما باشید.

از کجا بفهمیم درایور کارت گرافیک نصب است؟

در اولین قدم برای ریشه یابی مشکل کارت گرافیک، باید از این موضوع مطمئن شویم که آیا اصلا کارت گرافیک کامپیوتر ما نصب شده است یا خیر؟ اگر نصب نشده باشد می توانید بدون مراجعه به هر بخشی، با مشاهده آیکون های صفحه نمایشگر متوجه شوید. برای مثال در گذشته اگر اندازه آیکون های دسکتاپ اندازه یک بند انگشت بودند، الان شاید اندازه دو بند انگشت هستند! و یا حتی پنجره ها و متن موجود در هر قسمت از کامپیوتر، بسیار درشت می باشند.

با این حال با چنین مشخصه هایی می توانیم به این نتیجه برسیم که آیا کارت گرافیک بر روی کامپیوتر ما نصب شده است یا خیر؟! اما یک راه اصولی دیگر نیز وجود دارد که ما این راه را به شما پیشنهاد می کنیم تا با استفاده از آن بهتر مشکل را ریشه یابی کنید. از این رو طبق مراحل ذیل پیش بروید؛

  • دو دکمه win + x را از صفحه کیبورد با یکدیگر بفشارید و از پنجره باز شده در گوشه سمت چپ کامپیوتر گزینه "Device manager" را انتخاب کنید.

مشکل کارت گرافیک

  • اینک پنجره جدید برای شما باز شده است که باید گزینه "Display adapters" را انتخاب نمائید.

مشکل کارت گرافیک

  • با انتخاب این گزینه اگر گزینه ای همانند تصویر ذیل توانستید مشاهده کنید که با دوبار کلیک اجرا می شود، بدین معناست که کارت گرافیک شما نصب شده است. در غیر اینصورت بدین معناست که درایور شما نصب نشده است و باید درایور را از طریق سی دی مادربرد مربوطه اقدام به نصب کنید.

مشکل کارت گرافیک

آموزش نصب آپدیت کارت گرافیک ویندوز

از مهم ترین و اصلی ترین کارت گرافیک ها در سطح جهانی می توان به AMD و NVIDIA اشاره کرد که اگر کارت گرافیک شما یکی از دو مورد ذکر شده می باشد، در هنگام نصب برنامه آنها برنامه ای بصورت جداگانه نصب خواهد شد که شما از طریق آن می توانید اقدام به دانلود آخرین آپدیت های منتشر شده نمائید. با این حال اگر برنامه گرافیک مربوط به این دو برند را گم کرده اید، با جستجوی آن در بستر وب می توانید اقدام به دانلود کنید.

اما اگر کارت گرافیک شما خارج از این دو دسته می باشد، باید از طریق دیگری اقدام به آپدیت آن نمائید. البته لازم به ذکر است که همیشه برنامه ای مانند All Driver برای نصب درایورهای مختلف بعد از نصب ویندوز یکی از گزینه های مناسب می باشد که می توانید از این برنامه برای کامپیوترهایی که کارت گرافیک آنها AMD و NVIDIA نیست استفاده کنید.

اما برای آپدیت کارت گرافیک به آخرین نسخه منتشر شده، می بایست همانند مراحل ذیل پیش بروید؛

  • دو گزینه win + x را از صفحه کیبورد بایکدیگر بفشارید.
  • اینک گزینه Device manager را از منو باز شده انتخاب کنید.
  • گزینه "Display adapters" را انتخاب کنید.
  • از زیر منو باز شده، بر روی کارت گرافیک دبل کلیک کنید.
  • پنجره جدیدی برای شما باز خواهد شد.
  • از منو بالای پنجره، گزینه Driver را انتخاب کنید و سپس گزینه Update driver را انتخاب کنید.

مشکل کارت گرافیک

  • گزینه "....Search automatically for" را انتخاب کنید تا آپدیت جدید برای شما دانلود و نصب شود.

مشکل کارت گرافیک

آپدیت بایوس کامپیوتر

بایوس کامپیوترها نیز یکی از موثرترین قسمت ها در کامپیوتر می باشد که در اجرا و عدم اجرا کارت گرافیک می تواند موثر باشد. بطور کلی وظیفه اصلی بایوس این است زمانیکه شما کامپیوتر خود را روشن می کنید، در اصل بایوس بوت می شود و سپس سیستم بالا می آید. با این حال همان گونه که می دانید هر روز تکنولوژی جدیدی منتشر می شود که کامپیوترهای نسل قدیم از آنها پشتیبانی نمی کنند.

با این حال اگر کامپیوتر یا لپ تاپ شما متعلق به چند سال اخیر می باشد و مشکل کارت گرافیک برای شما رخ داده است، توصیه ای که داریم این می باشد که بایوس را آپدیت کنید. اما چگونه می توان بایوس کامپیوتر را ارتقاع داد؟! برای آپدیت کردن بایوس باید وارد وب سایت سازنده مادربرد کامپیوتر شوید و با بررسی کردن نسخه کامپیوتر، اگر آپدیتی منتشر شده باشد را باید دانلود و نصب کنید.

توجه : قبل از آپدیت بایوس سیستم توجه داشته باشید که حتما و حتما از تمام اطلاعات موجود بکاپ گرفته باشید چرا که ممکن است اطلاعات کامپیوتر بصورت کلی حذف شوند.

عیب یابی کارت گرافیک در چند ثانیه

یکی دیگر از راه های رفع مشکل کارت گرافیک کامپیوتر این است که به دنبال مشکل بگردیم و با استفاده از ابزاری که ویندوز برای عیب یابی فراهم کرده است استفاده کنیم. با این حال این روش بسیار ساده و آسان می باشد که در ادامه بصورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد؛

  • دو کلید win + r را با یکدیگر بفشارید تا پنجره Run اجرا شود.
  • داخل پنجره باز شده، عبارت "dxdiag" را وارد کنید و بر روی OK کلیک کنید.

مشکل کارت گرافیک

  • کمی صبر کنید تا اطلاعات بصورت کامل لود شود. بعد از لود شدن اطلاعات پنجره، از منو بالای صفحه گزینه Display را انتخاب کنید.

مشکل کارت گرافیک

  • با انتخاب گزینه Display در انتهاب صفحه بخشی به نام Notes قرار دارد که اگر مشکلی توسط سیستم شناسایی شده باشد را می توانید در این بخش مشاهده کنید. اگر داخل این کادر عبارت "No problems found" را مشاهده کردید، نشان دهنده این است که هیچ مشکلی وجود ندارد. اما اگر مشکلی دیده شد، فورا اقدام به رفع آن نمائید.

مشکل کارت گرافیک

نکات تکمیلی برای رفع مشکل کارت گرافیک

تا این قسمت از این گزارش با راه های کلیدی و مرحله به مرحله برای رفع مشکل کارت گرافیک آشنا شدید که هر یک از آنها به نحوی می توانند این مشکل را رفع نمایند. با این وجود توصیه مهمی که برای شما داریم این است، خارج از روش های گفته شده در بالا پیش نروید چرا که یک اشتباه کوچک می تواند مشکلات دیگری را در پی داشته باشد. به همین دلیل اگر احساس می کنید که قادر به انجام روش های بالا نیستید، حتما به تکنسین های مربوطه مراجعه کنید تا شما را هر چه بهتر راهنمایی کنند.

از طرفی دیگر گاها ممکن است که هیچ مشکلی از سمت کیس کامپیوتر وجود نداشته باشد و تنها مشکلی که در این میان وجود دارد، قطع و وصلی سیم مانیتور می باشد که شما با انجام هر کار مختلفی قادر به اجرای ویندوز در مانیتور نخواهید بود. از این رو توصیه می شود حتما سیم را بررسی کنید و اگر برای شما میسر می باشد، حتی سیم دیگری را خریداری کنید و با استفاده از سیم جدید قطع و وصلی را تست کنید.

مشکل کارت گرافیک

همچنین توصیه می شود فن کامپیوتر را نیز چک کنید که کار می کند یا خیر؟! اگر کار نکند، به مرور باعث گرم شدن کارت گرافیک شده و در نهایت با خرابی کارت گرافیک روبرو خواهید شد. پس سعی کنید کیس کامپیوتر را در محیط گرم قرار ندهید و هر چند مدت فن آن را چک کنید تا از صحت و سلامت آن مطمئن شوید.

آموزش تصویری رفع مشکل کارت گرافیک به زبان ساده

4.716
این مطلب مفید بود ؟151
منبع : بخش تکنولوژی نمناک/ف.ن
وبگردی