سینما
در طول تاریخ سینمای ایران، اتفاقات مختلفی رخ می دهد که آن فیلم را ماندگار کرده و در فهرست فیلم های رکورددار قرار می دهد مانند کم فروشترین، پرمخاطب ترین و ... .

ترین های سینما ایران که رکورددار هستند

بخش های مختلف ساخت فیلم از بازیگران تا میزان فروش، گریم، کارگردانی و بخشهای مختلف هر کدام با فراز و نشیب های مختلفی روبه رو هستند که گاه در یک فیلم به رکوردهای جالبی دست می یابند. 

به طور مثال پرفروشترین فیلم، ترسناک ترین فیلم، بیشترین همکاری کارگردان با یک بازیگر که هرکدام می توانند در نوع خود رکورددار بوده و در تاریخ سینما ماندگار شوند.

در این بخش از نمناک به سراغ ترین های سینمای ایران رفته ایم که رکورددار بخش های مختلف فیلم هستند.

کم فروشترین فیلم سینمایی ایرانی

در طول تاریخ سینمایی ایران تعداد معدودی از فیلم ها، با وجود هزینه های تولید بسیار، فروش کمی را تجربه کردند اما فیلم سینمایی«قلب سفید قاصدک ها» به کارگردانی افشین محمودی در سال 96، با فروش 8 بلیط در سال 96، عنوان کم فروشترین فیلم را از آن خود کرده و یک رکورد بی سابقه را ثبت نمود. 

این فیلم با وجود نقش آفرینی زنده یاد ماه چهره خلیلی نیز نتوانست پای مخاطبان را به سینما باز کند.

ماه چهره خلیلی

پرفروشترین فیلم سینمایی ایران

در میان بی شمار فیلم ساخته شده در سینمای ایران، برخی از فیلم ها از فروش نسبتا بالایی برخوردار هستند. در این میان تعداد معدودی از فیلم ها تا سالها رکورددار فروش گیشه بوده و مخاطبان بسیاری برای تماشای آنها به سینما رفته اند.

فیلم سینمایی مطرب به کارگردانی مصطفی کیایی در زمان اکران خود به فروشی معادل 38٬546٬456٬000 دست یافت که تاکنون در این زمنیه رکورد دار است.

فیلم سینمایی مطرب

پرمخاطب ترین فیلم سینمایی

فیلم سینمایی عقاب ها به کارگردانی ساموئل خاکچیان در سال 1363، عنوان پرمخاطب ترین فیلم تاریخ سینمای ایران را دارد. این فیلم که یکی از پرفروشترین فیلم های ایرانی نیز می باشد با 8/6 میلیون تماشاگر، به فروشی معادل 73 میلیون و 862 هزار تمان دست یافت.

فیلم عقابها

قدبلندترین بازیگر ایرانی

بلندقامت ترین بازیگر ایرانی را می توان احمد ایراندوست معرفی کرد که با نقش غول برره در سریال شبهای برره به عرصه بازیگری معرفی شد. او با قد 2متر و 10 سانتی متر قدبلندترین بازیگر ایرانی است و بهرام افشاری با قد 1متر98 سانتی متر در جایگاه دوم قدبلندترین بازیگران ایرانی ایستاده است.

بهرام افشاری

بیشترین سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد

کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر، یکی از افتخارات هر بازیگری در کارنامه هنری او است. در میان بازیگران سینمای کشورمان، پرویز پرستویی با دریافت 4 سیمرغ و 2 دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره، رکورددار کسب بیشترین سیمرغ بلورین است.

این هنرمند برای نقش آفرینی در فیلم های آژانس شیشه ای، بید مجنون، به نام پدر، بادیگارد ، دیار عاشقان و لیلی با من است این جوایز را کسب نموده است.

پرویز پرستویی

بیشترین همکاری در سینما

برخی از کارگردانان سینما همکری خود را با بازیگران نقش اول فیلم های خود در پروژه های بعدی ادامه می دهند و رکورد بیشترین همکاری در سینما را می توان به مسعود کیمیایی و محمدرضا فروتن داد چرا که در 6 فیلم سینمایی مرسدس، فریاد، اعتراض، سربازهای جمعه، متروپل و محاکمه در خیابان، این زوج بازیگر و کارگردان با یکدیگر همکاری کرده اند.

مسعود کیمیایی و محمدرضا فروتن

مسعود کیمیایی و محمدرضا فروتن/ عکس از ساقی بلیغ

بیشترین سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن

همانطور که رکورددار دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول را معرفی کردیم در میان هنرمندان خانم سینما نیز، فاطمه معتمدآریا با دریافت دو سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول و دو سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل، رکورددار بخش بانوان بازیگر می باشد.
فاطمه معتمدآریا

پرستاره ترین فیلم سینمایی ایرانی

هر کدام از فیلم های سینمایی که ساخته می شود معمولا بیش از یک بازیگر مشهور در آن نقش آفرینی می کند اما فیلم سینمایی «ما همه با هم هستیم» به کارگردانی کمال تبریزی عنوان پرستاره ترین فیلم تاریخ سینما را بر عهده دارد. در این فیلم بیش از ده بازیگر مشهور در کنار یکدیگر به هنرمندی پرداختند که هر کدام از آنها نقش اول بسیاری از فیلم را بازی کرده اند.

فیلم ما همه با هم هستیم

پرهزینه ترین فیلم تاریخی در سینما

فیلم محمدرسول الله به کارگردانی مجید مجیدی علاوه بر اینکه مهمترین فیلم تاریخی سینما می باشد با هزینه ای در حدود 62 میلیارد تومان رکورد پرهزینه ترین فیلم سینمای ایران نیز را دارد که البته بخش زیادی از هزینه آن، صرف ساخت شهرک سینمایی «پیامبر (ص)» شد.

فیلم محمدرسوالله(ص)

ترسناک ترین فیلم سینمایی ایرانی

فیلم سینمایی «شب بیست و نهم» به کارگردانی حمید رخشانی در سال 68 را می توان مهمترین اثر در ژانر وحشت دانست. داستان این فیلم که در دهه 40 روی می دهد درباره خانواده ای است که پس از تولد فرزند خود، به هنگام خاک کردن جفت او، شبحی ر دیده و نگران آینده فرزنشان می شوند. با شنیدن خبر زلزله، تهران خالی از سکنه شده و به هنگام بازگشت به منزل همان شبح را در خیال و واقعیت مشاهده می کنند.

فیلم شب بیست و نهم

پربازیگرترین فیلم سینمایی

همنطور که پرستاره ترین فیلم سینمایی را معرفی کردیم عنوان پر بازیگرترین فیلم تاریخ سینمایی نیز به فیلم «شیرین» به کارگردانی عباس کیارستمی خواهد رسید. این فیلم با حضور 113 هنرپیشه خانم که دیالوگ خاصی را نیز بیان نمی کردند در سال 1387 ساخته شد.

فیلم شیرین

بیشترین نقش بازیگر در یک فیلم

شهاب حسینی یکی از هنرمندان موفق در سینما و تلویزیون در اولین فیلم سینمایی بلند خود به نام «ساکن طبقه وسط» در 37 نقش بازی کرد که رکوردی دست نیافتنی در جهان به شمار می رود.

شهاب حسینی

 ایفاگر بیشترین نقش زن در سینما

اکبر عبدی رکورد دار بیشترین گریم زنانه در سینما را دارد. او در فیلم آدم برفی با وجود نقش مردانه، لباس و گریم زنانه داشت اما در فیلم «خوابم می آد» و «خواب زده ها» در نقش یک خانم بازی کرده بود. او در برنامه  تلویزیونی شبی با عبدی نیز در برخی از سکانسها با گریم زنانه حضور داشت.

اکبر عبدی

طولانی  ترین سکانس یا پلان تاریخ سینمای ایران

فیلم سینمایی «ماهی و گربه» به کارگردانی شهرام مکری که در ژآنر وحشت ساخته شده است علاوه بر طولانی ترین زمان اکران با زان 2 ساعت و 14 دقیقه، دارای طولانی ترین سکانس تاریخ سینما می باشد. سازندگان فیلم، دوربین را روشن کردند و بعد از 2 ساعت و 14 دقیقه تصویربرداری، دوربین را خاموش کردند.

 

فیلم ماهی و گربه

ترین های سینمای ایران که شاید آنها را نمی دانستید

519
این مطلب مفید بود ؟190
منبع : بخش فرهنگ و هنر نمناک /ف
وبگردی