فیلم متری شیش و نیم و مغزهای کوچک زنگ زده
اگه شما هم به تماشای فیلم های درام علاقه مندید با ادامه این مطلب همراه ما باشید تا بهترین فیلم های درام ایرانی را به شما معرفی کنیم.

ماندگارترین و بهترین فیلم های درام ایرانی در دهه 90

سینما یکی از محبوب ترین و پرمخاطب ترین رسانه های عمومی است که حدود یک قرن از افتتاح عمومی آن در ایران میگذرد و با گذر زمان پیشرفته تر شده و حیطه طرفدارانش گسترده تر گردیده است.

فیلم های سینمایی زیادی هر ساله در ایران ساخته میشوند و شانس اکران در سینما را به دست می آورند اما از میان فیلم های نمایش داده شده برخی بیشتر مورد استقبال مردم قرار میگیرند.

معیارهای متفاوتی در تاثیرگذاری یک فیلم و استقبال عمومی آن نقش دارد که از جمله آنها میتوان به ژانر، داستان، بازیگران، نویسنده، کارگردان و انجام مراحل فنی و تخصصی اشاره کرد.در ادامه این مطلب از بخش فرهنگ و هنر نمناک به 10 مورد از بهترین فیلم های درام سینمای ایران از سال 90 به بعد اشاره خواهیم کرد.

بهترین فیلم های سینمای ایران در ژانر درام

درام یکی از پرطرفدارترین ژانرهای سینمایی است که فیلم های آن همواره با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شده اند. ماندگاری آثار این بخش از سینما به دلیل آنکه شخصیت ها در چارچوبی واقعی با احساسشان مواجه میشوند و دسته بندی های گوناگونی مانند درام عاشقانه، جنایی، تاریخی، مذهبی، اجتماعی و... دارد، بیشتر است.

فیلم های سینمایی زیادی در ژانر درام در سینمای ایران ساخته شده است که ما در ادامه 10 مورد از بهترین های آن در دهه 90 اشاره میکنیم.

  1. متری شیش و نیم (1397)
  2. مغزهای کوچک زنگ زده (1397)
  3. شبی که ماه کامل شد (1397)
  4. تنگه ابوقریب (1396)
  5. فروشنده (1395)
  6. بدون تاریخ بدون امضا (1395)
  7. ابد و یک روز (1394)
  8. شیار 143 (1392)
  9. هیس دخترها فریاد نمی زنند (1392)
  10. حوض نقاشی (1391)

فیلم متری شیش و نیم

متری شیش و نیم (Just 6.5) فیلمی به کارگردانی و نویسندگی سعید روستایی و تهیه کنندگی سیدجمال ساداتیان است که سال 97 ساخته شد و اولین بار بهمن 97 در جشنواره فجر و بعد از آن اسفندماه همان سال در سینماهای کشور اکران شد.

فیلم در ژانری اکشن و پلیسی ساخته شد و ماجرای آن از این قرار است که یک تیم از افسران مبارزه با مواد مخدر به فرماندهی صمد برای پیدا کردن ناصر خاکزاد فروشنده بزرگ شیشه در تلاش هستند و در پی کشته شدن فرزند یکی از اعضای تیم توسط گروه ناصر خاکزاد تلاششان را دوچندان کرده اند تا هر چه زودتر ناصر را پیدا کنند و....

متری شیش و نیم را میتوان نمونه ای از یک پازل درست و حساب شده دانست که با تعقیب و گریز آغاز میشود و برای پیدا کردن ناصر خاکزاد توزیع کننده بزرگ شیشه مرحله به مرحله از قربانیان مواد مخدر تا توزیع کننده ها پیش میرود تا به سر مقصد اصلی قصه برسد.

پیمان معادی بازیگر نقش صمد و نوید محمدزاده بازیگر نقش ناصر خاکزاد دو بازیگر نقش اصلی فیلم هستند که داستان فیلم حول محور شخصیت آنها می چرخد.

اولین اکران متری شیش و نیم در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با استقبال خوبی مواجه شد و در بخش های مختلف نامزد دریافت جایزه بود و در نهایت توانست جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از آن خود کند.

این ساخته سعید روستایی در نوزدهمین جشن حافظ و بیست و یکمین جشن خانه سینما هم به نمایش درآمد و بهترین فیلم، بهترین بازیگر مرد(پیمان معادی)، بهترین فیلمنامه و کارگردانی، بهترین فیلمبرداری و تدوین را دریافت کرد.

نقطه قوت و علت توفیق این فیلم را میتوان بازی های درخشان دو بازیگر اصلی فیلم، فیلمنامه و کارگردانی قوی، تدوین درست و فیلمبرداری خوب آن دانست که با حدود 27 میلیارد تومان عنوان پرفروش ترین فیلم غیرکمدی سینما را هم دریافت کرد.

نوید محمدزاده و پیمان معادی

فیلم مغزهای کوچک زنگ زده

  • کارگردان: هومن سیدی
  • نویسنده: هومن سیدی
  • ستارگان: نوید محمدزاده، فرهاد اصلانی، نازنین بیاتی، نوید پورفرج، فرید سجادی حسینی
  • سال اکران: 1397
  • امتیاز imdb :
  • 7.6

فیلم سینمایی مغزهای کوچک زنگ زده (Sheeple) به نویسندگی و کارگردانی هومن سیدی و تهیه کنندگی سعید سعدی مهرماه سال 97 در سینماهای کشور اکران شد.

داستان این فیلم سینمایی درباره یک خانواده است که در منطقه ای دورافتاده و فقیرنشین زندگی میکنند و درگیر اعتیاد هستند و همین مسائل روز زندگی این خانواده تاثیر میگذارد و باعث فروپاشی زندگی آنها میشود.

فیلمنامه مغزهای کوچک زنگ زده به نویسندگی هومن سیدی یکی از فیلمنامه های قوی است که در جشنواره فجر مورد توجه قرار گرفت و به معضل فقر در جامعه و بزهکاری و خرید و فروش مواد مخدر و تاثیری که محیط روی کودکان میگذارد می پردازد و تعصب بیجا یکی دیگر از نکاتی است که مغزهای کوچک زنگ زده قصد دارد به مخاطب نشان دهد.

نوید محمدزاده بازیگر نقشی متفاوت در این فیلم سینمایی است و با گریمی جدید در مغزهای کوچک زنگ زده به ایفای نقش پرداخت.

اولین نمایش مغزهای کوچک زنگ زده در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر بود که سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران، هنر و تجربه، بهترین فیلمنامه و صداگذاری را کسب کرد و در جشن سینمای ایران فرهاد اصلانی جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد.

نوید محمدزاده و فرهاد اصلانی

فیلم شبی که ماه کامل شد

شبی که ماه کامل شد(When the Moon Was Full) به نویسندگی و کارگردانی نرگس آبیار و تهیه کنندگی محمدحسین قاسمی یکی از فیلم های غمگین ایرانی است که براساس واقعیت ساخته شده است.

داستان این فیلم نرگس آبیار روایتگر جنایات عبدالمالک ریگی و برادرش عبدالحمید است که در دل این ماجرای پر از تنش و جنگ، عاشقانه ای میان فائزه و عبدالحمید رخ میدهد که سرانجام تلخی را برای فائزه و برادرش شهاب رقم میزند.

نمایش این فیلم در سینما با استقبال خوبی مواجه شد و نرگس آبیار در تجربه جدید سینمایی اش توانست باز هم موفقیت های زیادی کسب کند و به نظر میرسد عامل موفقیت اصلی این فیلم در کنار بازی های درخشان بازیگرانش فیلمنامه خوب و کارگردانی نرگس آبیار بوده است.

هوتن شکیبا بازیگری که با چهره طنز حبیب در سریال لیسانسه ها شناخته شد در این فیلم در نقش عبدالحمید توانست به خوبی از عهده ایفای نقش برآید و در کنار الناز شاکردوست زوج هنری موفق فیلم بودند که سیمرغ جشنواره فجر را هم دریافت کردند.

این فیلم برای نخستین بار در سی و هفتمین دوره جشنواره فجر به نمایش درآمد و با نامزدی در 13 رشته این جشنواره، توانست 6 سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین چهره پردازی را به خود اختصاص دهد.

الناز شاکردوست

فیلم تنگه ابوقریب

فیلم تنگه ابوقریب(The Lost Strait) به نویسندگی و کارگردانی بهرام توکلی و تهیه کنندگی سعید ملکان محصول سازمان اوج است که در سال 1396 ساخته شد و مردادماه 97 در سینماهای کشور اکران شد.

تنگه ابوقریب فیلمی براساس واقعیت است که ماجرایی از دفاع گردان عمار یاسر در برابر نیروهای بعث عراق برای حفظ تنگه ابوقریب در این فیلم به تصویر کشیده میشود.

راز موفقیت این فیلم بازی های درخشان بازیگرانش است که هر کدام در دل نقش ها غرق شده اند، کارگردانی موفق و فیلمنامه قوی هم دلیل دیگری است که بر موفقیت این فیلم افزود و تنگه ابوقریب را در ژانر دفاع مقدس یک سر و گردن بالاتر از دیگر آثار ساخته شده در این ژانر در چند سال اخیر قرار داد.

این فیلم سینمایی اولین بار در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و با استقبال خوبی روبرو شد و توانست 6 سیمرغ بلورین در بخش بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین چهره پردازی، بهترین تصویربرداری و جلوه های ویژه میدانی را کسب کند و در جشنواره فیلم مقاوت هم جایزه بهترین فیلم و کارگردانی را کسب کرد.

بازیگران تنگه ابوقریب

فیلم فروشنده

فروشنده(The Salesman) فیلمی به نویسندگی و کارگردانی اصغر فرهادی است که سال 95 در سینماهای کشور اکران شد و عنوان یکی از ماندگارترین و بهترین فیلم های درام سینمای ایران در دهه 90 را از آن خود کرد.

این فیلم روایتگر داستان زن و شوهر جوانی است که به یک خانه جدید اسباب کشی میکنند اما صاحب قبلی این خانه زنی بوده است که روابط درستی نداشت و همین موضوع برایشان دردسرساز شد.

اصغر فرهادی یکی از کارگردان هایی است که فیلم های او طرفداران زیادی دارد و سبک خاص او در فیلم سازی مورد توجه بسیاری از اهالی سینما است و یکی از مهم ترین دلایل موفقیت این فیلم فیلمنامه و کارگردانی خوب اصغر فرهادی است که در کنار بازی های موفق شهاب حسینی و ترانه علیدوستی یکی از فیلم های پرفروش و ماندگار سینما را رقم زد.

این ساخته اصغر فرهادی نماینده سینمای ایران در مراسم اسکار 2017 بود و در این مراسم جایزه بهترین فیلم خارجی زبان، بهترین فیلمنامه(اصغر فرهادی) و بهترین بازیگر مرد(شهاب حسینی) را دریافت کرد.

این فیلم سینمایی در جشنواره های مختلف خارجی به نمایش درآمد و جوایز متعددی دریافت کرد و در جشن خانه سینما جایزه بهترین فیلم، کارگردانی، فیلمنامه، بازیگر نقش اول مرد، نقش مکمل، تدوین و طراحی صحنه را کسب کرد.

شهاب حسینی و ترانه علیدوستی

فیلم بدون تاریخ بدون امضاء

  • کارگردان: وحید جلیلوند
  • نویسنده: علی زرنگار و وحید جلیلوند
  • ستارگان: امیر آقایی، هدیه تهرانی، نوید محمدزاده، زکیه بهبهانی، سعید داخ
  • سال اکران: 1396
  • امتیاز imdb :
  • 7.2

بدون تاریخ بدون امضاء (No Date, No Sign) فیلمی به کارگردانی وحید جلیلوند و تهیه کنندگی احسان علیخانی و علی جلیلوند است که بهمن ماه سال 96 در سینماهای کشور اکران شد. این فیلم قرار بود که به عنوان نماینده اسکار 2019 در این مراسم حضور داشته باشد اما این اتفاق میسر نشد.

این ساخته برادران جلیلوند درباره کاوه نریمان دکتر پزشکی قانونی است که یک شب با خانواده ای تصادف میکند و به گمان اینکه اتفاقی نیوفتاده با خیالی آسوده راهی خانه میشود اما فردای آن روز با جسدی در پزشکی قانونی روبرو میشود که متعلق به پسربچه همان خانواده ای است که با آنها تصادف کرده و خودش را مقصر این اتفاق میداند اما داستان دیگری پشت این ماجرا نهفته است.

نوید محمدزاده و امیر آقایی دو بازیگر موثر در این فیلم سینمایی هستند که بازی های قابل قبولی در این اثر که ایرادات زیادی هم برآن وارد شده است ایفا کردند و در نگاه اول حضور ستاره هایی نام آشنا مخاطب را به تماشای فیلم دعوت میکند و بعد فیلمنامه خوب و کارگردانی قوی او را راغب میکند تا فیلم را تا به انتها به تماشا بنشید تا بتواند راز قصه را کشف کند.

بدون تاریخ بدون امضاء در جشنواره های مختلف به نمایش درآمد و نوید محمدزاده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل این فیلم را در جشنواره فجر، جشن خانه سینما، جشنواره آسیاپاسیفیک و ونیز کسب کرد و جایزه بهترین صداگذاری، بهترین فیلم، کارگردانی و فیلمنامه از دیگر جوایز این فیلم بود.

نوید محمدزاده

فیلم ابد و یک روز

  • کارگردان: سعید روستایی
  • نویسنده: سعید روستایی
  • ستارگان: پیمان معادی، نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، شبنم مقدمی، ریما رامین فر، شیرین یزدان بخش، مهدی قربانی.
  • سال اکران: 1394
  • امتیاز imdb :
  • 8.2

ابد و یک روز (Life and a Day) فیلمی به نویسندگی و کارگردانی سعید روستایی و تهیه کنندگی سعید ملکان است که سال 94 ساخته شد و یکی از بهترین فیلم های درام سینمای ایران است.

این ساخته سعید روستایی که در زمان اکران با استقبال خوبی از سوی مخاطبان روبرو شد روایتگر یک خانواده است که درگیر مشکلاتی از قبیل اعتیاد، فقر، بیکاری و دیگر مشکلات خانوادگی هستند که برای رهایی از بخشی از این مشکلات قرار است سمیه دختر خانواده ازدواج کند و در این میان ماجراهای متعدد دیگری هم رخ میدهد که قصه ابد و یک روز را جذاب تر کرده است.

ابد و یک روز در بخش های مختلف جشنواره فجر نامزد دریافت جایزه شد و این نشانگر قوی بودن این فیلم در زمینه بازیگری، کارگردانی، فیلمنامه،تدوین، صدا، چهره پردازی و... است اما به نظر میرسد دلیل اصلی موفقیت و استقبال این فیلم بازی های موفق بازیگران نقش اصلی با فیلمنامه ای قوی است.

این فیلم سینمایی در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و 9 سیمرغ بلورین کسب کرد و به عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران انتخاب شد و نوید محمدزاده و پریناز ایزدیار در جشنواره های مختلف برای بازی در این فیلم جوایزی را دریافت کردند.

ابد و یک روز در کنار جوایز بیشمار جشنواره های داخلی در جشنواره های بین المللی هم توانست جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره بین المللی فیلم داکا 2017،جایزه نتپک و جایزه بهترین فیلم جشنواره جهانی فیلم پارسی استرالیا 2016،جایزه انعکاس طلایی جشنواره فیلم بین المللی ژنو 2016،جایزه تقدیر ویژه جشنواره بین المللی فیلم خیخون 2016،جایزه بهترین فیلم از دیدگاه کارگردانان آمریکا2016،جایزه بهترین بازیگر از سینمای امریکا به پیمان معادی2016،جایزه سیمرغ بلورین از سینمای ایتالیا2017،جایزه بهترین فیلمنامه از سوی سینمای فرانسه2016 را دریافت کند.

نوید محمدزاده

فیلم شیار 143

شیار 143 (Track 143) فیلمی به نویسندگی و کارگردانی نرگس آبیار است که محمدحسین قاسمی و ابوذر پورمحمدی تهیه کنندگی آن را برعهده داشتند.

این فیلم نرگس آبیار با محوریت دفاع مقدس روایتگر ماجرای مادر چشم انتظاری است که پسرش به جبهه رفته و خبری از او نیست و مادر به هر رزمنده ای که میرسد سراغ پسر جوانش را میگیرد و بی تاب پیدا شدن پسرش است تا اینکه در نهایت بعد از چند سال با پیدا شدن پیکر پسرش دلش آرام میگیرد.

مریلا زارعی بازیگر نقش اصلی قصه این فیلم یعنی مش الفت است که نقطه قوت فیلم هم بازی خوب این بانوی هنرمند است که در نهایت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را در سی و دومین جشنواره فجر برایش به ارمغان آورد.

شیار 143 نام رمانی است که نرگس آبیار آن را به چاپ رساند و در واقع داستان این فیلم هم براساس خاطره ای به همین نام از کتاب تفحص حمید داودآبادی اقتباس شده است.

این فیلم سینمایی در چندین جشنواره داخلی و بین المللی حضور داشت و جوایز متعددی کسب کرد.

مریلا زارعی

فیلم هیس دخترها فریاد نمی زنند

فیلم سینمایی هیس دخترها فریاد نمی زنند(Hush! Girls Don't Scream) به نویسندگی و کارگردانی پوران درخشنده یکی دیگر از بهترین فیلم های درام ایرانی است که توانست با استقبال زیادی از سوی مخاطبان روبرو شود.

پوران درخشنده کارگردانی که دغدغه های زیادی درخصوص زنان دارد سال 92 فیلمنامه هیس دخترها فریاد نمی زنند را براساس ماجرایی که یکی از دوستانش برای او تعریف کرده بود و دفترچه ای که از آزار جنسی یک پسربچه به دستش رسیده بود به نگارش درآورد و به نظر میرسد دلیل موفقیت این فیلم فیلمنامه دغدغه مند و توجه مردم به این معضل مهم در جامعه بود.

داستان هیس دخترها فریاد نمی زنند درباره شیرین دختری است که در کودکی مورد آزار جنسی قرار گرفته است و این درد آنچنان در وجودش رخنه کرده که در روز ازدواجش با دیدن صحنه ای که مردی قصد دارد به یک دختربچه تجاوز کند نمیتواند خودش را کنترل کند و مرتکب قتلی میشود که در نهایت به زندگی خودش هم خاتمه میدهد.

طناز طباطبایی بازیگر نقش شیرین در این قصه است و بابک حمیدیان مراد همان فرد متجاوز را بازی میکند و بازی های درخشان این دو بازیگر از دیگر دلایل موفقیت فیلم است.

این فیلم برای اولین بار در سی و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را کسب کرد و علاوه بر آن بابک حمیدیان در جشن انجمن منتقدان سینمای ایران در سال جایزه جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد و نمایش این فیلم در جشنواره فیلم زنان مستقل آمریکا،فستیوال فیلم های ایرانی سانفرانسیسکو، جشنواره بین المللی آمریکا با جوایز متعدد دیگری برای عوامل فیلم همراه بود.

طناز طباطبایی

فیلم حوض نقاشی

  • کارگردان: مازیار میری
  • نویسنده: حامد محمدی
  • ستارگان:شهاب حسینی ، نگار جواهریان، فرشته صدرعرفایی
  • سال اکران: 1391
  • امتیاز imdb :
  • 7.4

فیلم سینمایی حوض نقاشی (The Painting Pool) به کارگردانی مازیار میری،نویسندگی حامد محمدی و تهیه کنندگی منوچهر محمدی یکی دیگر از بهترین فیلم های درام در سینمای ایران است که سال 91 ساخته شد.

داستان حوض نقاشی درباره مریم و رضا زوجی است که دارای معلولیت ذهنی هستند اما پسر سالمی دارند که کم کم شروع به بهانه گیری میکند و دوست ندارد که پدر و مادرش چنین وضعی داشته باشند و حتی از حضور آنها در مدرسه و بیرون رفتن با آنها خجالت میکشد و عصبانی میشود.

حوض نقاشی با بازی شهاب حسینی و نگار جواهریان در نقش هایی دشوار حسابی به دل مخاطب نشست و بسیاری از منتقدان به جز چند بخش کوتاه و ایراداتی که مطرح شد این فیلم را پسندیدند و به همین دلیل در کنار فیلمنامه خوب میتوان بازی درخشان این زوج را علت موفقیت این فیلم دانست.

این فیلم در جشنواره فجر 32 به عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران انتخاب شد و نگار جواهریان در این جشنواره جایزه بهترین بازیگر زن را دریافت کرد و شهاب حسینی در جشنواره فیلم لیسبون به عنوان بهترین بازیگر مرد شناخته شد و این فیلم توانست جایزه یونسکو جوایز آسیا و اقیانوسیه را هم دریافت کند.

شهاب حسینی و نگار جواهریان

معرفی بهترین فیلم های درام سینمای ایران در چند سال اخیر

4.433
این مطلب مفید بود ؟294
منبع : بخش فرهنگ و هنر نمناک/ م.ف
وبگردی