غذاهای محلی
اگرچه خراسان جنوبی کمی بیشتر از یک دهه است که تبدیل به یک استان مستقل شده است اما فرهنگ و غذاهای مخصوص به خودش را دارد که شناختن آنها خالی از لطف نیست.

لیست غذاهای محلی خراسان جنوبی با منویی متنوع

خراسان جنوبی در شرق کشورمان واقع شده و دارای فرهنگ غذایی غنی می باشد و لذیذترین غذاها را در لیست پخت خود دارد. اگر چه استان خراسان جنوبی به عنوان یک استان مستقل عمل می کند اما تاریخ و فرهنگ و غذاهای سنتی و محلی آن متاثر از خراسان بزرگ است و در واقع با فرهنگ خراسان بزرگ آمیخته است.

بعضی از غذاهای خوشمزه ی این استان مانند قوروت بادمجان و کشک سالاری بیشتر در بیرجند پخته می شود و بعضی هم همچون اشکنه بلغور شیر و آش شلغم در اکثر شهر ها پخته می شود. اگر به این استان زیبا سفر کردید حتما طعم بی نظیر غذاهای سنتی و محلی این استان کهن را تست کنید. در ادامه شما را با غذاهای خوشمزه و محلی این استان آشنا می کنیم، برای مشاهده طرز تهیه هر یک از این غذاها، کافیست روی نام غذا کلیک کنید.

آش شلغم

شلغم در فصل سرما بسیار توصیه می شود و دارای خاصیت بسیاری است البته شاید افرادی هم باشند که زیاد به خوردن آن تمایل نداشته باشند. شلغم هم به صورت خام و هم پخته استفاده میشود. آش شلغم از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است که از ترکیب گوشت چرخ کرده، لپه، زردچوبه، برنج، پیاز داغ، روغن، فلفل، نمک و شلغم تهیه می شود.

آش شلغم

اشکنه سیب زمینی

اشکنه سیب زمینی از معروفترین غذاهای سنتی و قدیمی ایران به شمار می‌رود که از گذشته تا به امروز جزو غذاهای پرمصرف به شمار می رود. این غذای سنتی به خراسان جنوبی تعلق دارد و علاوه بر اینکه خوش طعم است مواد اولیه زیاد و پرهزینه‌ای نیاز ندارد و شما به راحتی می توانید آن را در منزل خود تهیه و طبخ کنید. سیب زمینی، روغن، تخم مرغ، پیاز، زردچوبه، شنبلیله خشک، نمک و... مواد تشکیل دهنده این غذای خوشمزه است.

اشکنه گوجه

اشکنه گوجه یک غذای مناسب برای گیاه خواران محسوب می شود چرا که در آن از گوشت استفاده نمی شود و به علت داشتن گوجه به رنگ قرمز می باشد اشکنه گوجه با موادی همچون گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی، زردچوبه، آب و تخم مرغ طبخ می شود. این غذا دارای طرفداران زیادی نیز می باشد و یکی از غذاهای خوشمزه و معروف سنتی استان خراسان جنوبی به شمار می‌رود.

اشکنه گوجه

اشکنه بلغور شیر

اشکنه ای که در استان خراسان جنوبی پخته می شود کمی متفاوت از اشکنه سایر مناطق ایران است چرا که در این اشکنه وجود بلغور شیر بسیار مهم است. برای پخت این اشکنه در مرحله ی اول گندم نیم پز را با آسیاب دستی خرد می کنند.

یعنی به صورت بلغور در می آورند سپس در شیر گوسفند یا گاو می ریزند و کمی زردچوبه به آن می افزایند و روی شعله قرار می دهند تا بجوشد و بعد مواد پخته شده را در روی یک سینی بزرگ می ریزند و زیر آفتاب قرار می دهند تا خشک شود و بعد در پخت اشکنه ها از بلغور شیر استفاده می کنند که اشکنه را بسیار لذیذ و خوشمزه تر می کند.

اشکنه قند

برای پخت این اشکنه به آرد، آب، کره، دارچین، آبلیمو، گردو، زعفران و پودر قند نیاز دارید. این اشکنه در بیرجند بیشتر طبخ می گردد. برای پخت ابتدا کره را آب کرده و آرد را به آن بیافزایید و در آخر زعفران را بریزید البته میتوان مقداری گلاب نیز افزود. این غذا در مدت زمان ٢٠ دقیقه آماده می شود و می توان در تمامی وعده های غذایی به عنوان یک غذای کامل سرو کرد.

اشکنه قند

کشک سالاری

این غذا هم از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی محسوب می گردد که دارای یک طعم متفاوت است و مانند قوروت بادمجان، اهالی خراسان جنوبی و بیرجند آن را درست می کنند. این غذا با یک دستور پیچیده و نه چندان ساده درست می شود. برای پخت این غذا از ماست، زردچوبه، آرد، سیاه دانه، گوشت، آب، گردو، زعفران، فلفل سیاه، پیاز و سیر استفاده می شود و با تیلیت خورده میشود.

بلغور پلو

بلغور پلو نیز از غذاهای محلی این استان می باشد و با مواد کم و نسبتا ساده و در اندک زمان درست می شود. ترکیبات آن شامل رب فلفل چیلی ترکی، پیاز، گوجه فرنگی، روغن زیتون، نمک و فلفل، عصاره مرغ و بلغور می باشد. البته اضافه کردن گوشت و سیب زمینی سلیقه ای است. این غذا به دلیل دارا بودن بلغور از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

پلو بلغور

قوروت بادمجان بیرجند

یکی دیگر از غذاهای محلی خراسان جنوبی که بیشتر در بیرجند پرطرفدار است قوروت بادمجان نام دارد که با استفاده از قوروت بیرجند پخته می شود. به خاطر این که این غذا پخت سخت و زمانبری دارد بیشتر در خراسان جنوبی پخته می شود. مشخصه بارز این غذا همان کشک بیرجند است که به قوروت معروف است و جزو غذاهای مقوی و کلسیم دار به شمار می رود.

کَما

یکی از گیاهان بیابانی خودرو که در غذاهای سنتی خراسان جنوبی به کار برده می‌شود کَما نام دارد که در فصل بهار و اواخر زمستان سبز می شود. با این گیاه یک غذای خوشمزه تهیه می‌کنند که از قضا نام آن را نیز کَما گذاشته اند. طعم و عطر این غذا بسیار خاص و بینظیر است و طرفداران بیشماری در این منطقه به خود اختصاص داده است.

غذاهای محلی پرطرفدار و محبوب خراسان جنوبی

53
این مطلب مفید بود ؟30
منبع : بخش آشپزخانه نمناک /ن/ن.ح
برچسب : غذاهای محلی
وبگردی