مرغ عشق
برای جفت شدن سریع مرغ عشق ماده با جنس نر این پرنده یک ترفند ساده ای وجود دارد که الهام گرفته از زندگی وحشی آنها در طبیعت و جنگل های استرالیا میباشد. بر اساس همین روش خیلی سریع میتوان مرغ عشق را به جوجه کشی ترغیب کرد.

چطور مرغ عشق نر و ماده را با هم جفت کنیم؟

خیلی از کسانی که در منزل طوطی هایی مثل مرغ عشق یا طوطی برزیلی نگه میدارند، اغلب در جفت زدن پرنده های خود با مشکلات زیادی مواجه میشوند. فرایند تکثیر و تولید مثل این پرندگان حساس بوده و برخی نکات مهم دارد که باید آنها را رعایت کرد.

پرنده فروش ها و کسانی که به شکل حرفه ای مرغ عشق پرورش میدهند معمولا اصول جفت کردن این پرنده ها را به خوبی میدانند. به همین دلیل تکثیر مرغ عشق برای آنها راحت بوده ولی متأسفانه بیشتر پرورش دهنده های خانگی اطلاعات چندانی درباره نحوه جفت شدن پرنده های خود در دست ندارند و برای همین موفق به تکثیر آنها نمیشوند. اما با یک ترفند کاملا کاربردی و علمی میتوان انواع پاراکیت از جمله مرغ عشق را به تولید مثل و جفتگیری ترغیب کرد.

برای تکثیر و جوجه کشی مرغ عشق الزاما روش طبیعی تنها گزینه نیست بلکه با تهیه دستگاه جوجه کشی میتوان تخم نطفه دار این پرنده را به جوجه تبدیل کرد. مخصوصا استفاده از دستگاه در زمانیکه جفت ها بر روی تخم نمی خوابند، بسیار کاربردی است. برای کسب اطلاعات درباره فروش دستگاه جوجه کشی و تنظیمات دما و رطوبت جوجه کشی مرغ عشق میتوانید به لینک مشخص شده مراجعه کنید. بطور کلی غریزه مادری مرغ عشق قوی بوده و اگر شرایط طبق روال عادی پیش برود، پرنده به خوبی از پس جوجه کشی و بزرگ کردن جوجه هایش بر می آید.

استفاده از بخور اکالیپتوس

اگر به تازگی برای مرغ عشق خود جفت تهیه کرده اید و یا اینکه پرنده های شما بالغ بوده ولی تولید مثل ندارند، از بخور اکالیپتوس کمک بگیرید. بخور اکالیپتوس خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و باعث پیشگیری انواع بیماری های شایع تنفسی از جمله سرماخوردگی در پرندگان میشود. نکته جالب توجه این بوده که هم درخت اکالیپتوس و هم اکثر پاراکیت ها من جمله مرغ عشق بومی استرالیا هستند. مرغ عشق بنا به غریزه طبیعی که دارد بر روی درخت اکالیپتوس لانه سازی میکند.

در زادگاه اصلی این پرندگان زمانیکه هوای محیط رو به گرمی است، درخت اکالیپتوس در اثر رطوبت، در هوا عطر افشانی میکند و در واقع عصاره برگ های آن در هوای اطراف درخت، عطر افشانی میشوند. مرغ عشق ها بر اساس حس غریزی که دارند، این زمان را بهترین موقع برای تولید مثل میدانند. زیرا خاصیت ضد عفونی کنندگی و ضد میکروبی که این درخت دارد، جوجه ها را از بیماری و عوامل بیماری زا مصون میدارد. همچنین بوی بخور این درخت حتی باعث دور شدن حشرات موذی از آن محل میشود.

بنابراین میتوان با افزایش رطوبت محیط اطراف قفس با بخور اکالیپتوس، مرغ عشق را به جفت گیری و تولید مثل ترغیب کرد. این ترفند باعث جفت خوردن سریع مرغ عشق های نر و ماده میشود. استفاده از بخور اکالیپتوس را میتوان هر روز به مدت 10 الی 15 دقیقه و به مدت 7 الی 10 روز انجام داد تا مرغ عشق نر و ماده برای جوجه کشی آماده شوند. همچنین بعد از تخمگذاری ماده و حتی بعد از تولد جوجه ها میتوان هر 2 الی 3 روز از بخور اکالیپتوس در اطراف قفس پرنده استفاده کرد. این عمل به تقویت سیستم تنفسی پرنده و جوجه هایش نیز بسیار کمک میکند.

نحوه استفاده از بخور اکالیپتوس

برای تهیه بخور اکالیپتوس، 30 گرم برگ خشک اکالیپتوس را در یک فنجان آب ریخته و ظرف آب را بر روی حرارت قرار دهید. زمانیکه اب به رنگ قهوه ای درآمد، میتوان بخار اکالیپتوس را در نزدیکی قفس پرنده ها قرار دهید تا پرنده ها از بخار آن استنشاق کنند.

همچنین میتوان از بخور آماده کالیپتوس که در بازار به فروش میرسد استفاده کرد. کافی است که عصاره آن را در دستگاه بخور ریخته و یا با استفاده از یک اسپری، آن را در محیط افشان کنید.

سایر نکات مهم جفت گیری مرغ عشق

اگر به تازگی برای مرغ عشق نر یا ماده، جفت گرفته اید، بلافاصله جفت جدید را داخل قفس پرنده قبلی نیندازید. چرا که پرنده ها نسبت به قفس، غذا و وسایل داخل آن حس مالکیت دارند و آن را قلمروی خود میدانند. وقتیکه غریبه ای قصد ورود به قلمروی آنها را داشته باشد، با پرخاشگری از او استقبال خواهند کرد. در این موارد باید پرنده جدید به مدت یک الی دو هفته در یک قفس جداگانه نگهداری شود. در نتیجه جفت جدید فرصت کافی دارد که اولا به محیط عادت کند و استرس او از بین رود. ثانیا اگر بیماری داشته باشد، میتوان مانع انتقال بیماری به پرنده دیگر شد.

زمانیکه قصد جفت زدن این پرنده ها را دارید، از دستکاری قفس، لانه و یا تغییر محل قفس خودداری کنید. قفس از قبل باید در یک مکان مناسب به شکل ثابت نصب شده باشد. همچنین برای اینکه پرنده های شما دچار ترس و استرس نشوند، حتما محیط نگهداری آنها آرام و به دور از سر و صدا و یا حیوانات خانگی مثل سگ و گربه باشد.

تخم مرغ عشق

مرغ عشق ماده در زمان تولید مثل بیش از اندازه حساس شده و حتی کمی پرخاشگر میشود. وقتیکه قفس نگهداری و یا لانه مرغ عشق جابجا میشود، پرنده ماده نسبت به این تغییرات حساس شده و اطمینان خود را نسبت به محیط از دست می دهد و در نتیجه از جوجه کشی منصرف میشود.
در نظر داشته باشید که بعضی از پرنده ها خیلی دیر با یک دیگر جفت میشوند. بنابراین نباید برای جفت شدن مرغ عشق عجله کرد.
یکی دیگر از نکات مهم به هنگام جفت انداختن مرغ عشق، دمای محیط و فراوانی غذا می باشد. به صورت غریزی مرغ عشق ماده اگر احساس کند که هوای محیط سرد و غذای کمی در دسترس است تمایلی به جفت شدن نشان نمیدهد. دمای 25 الی 27 درجه برای زمان جفت شدن مرغ عشق و فصل جوجه کشی آنها کاملا ایده آل است. همچنین برای تغذیه بهتر پرندگان در این دوره میتوان از غذاهای مقوی همچون دان ارزن، تخم مرغ آب پز، هویچ، گندم خیس خورده و سبزی تازه استفاده کرد. سعی کنید این غذاها را به صورت ترکیبی به مرغ عشق ندهید چون ممکن است دچار اسهال شود بلکه هر روز یک یا دوتای آن را برای تغذیه مرغ عشق انتخاب کنید.
در زمان جفت انداختن مرغ عشق، جنس ماده این پرنده تصمیم نهایی را میگیرد. با توجه به غریزه طبیعی که این پرندگان دارند، ماده علاقه مند میباشد که پرنده قوی تر را برای جفت شدن انتخاب کند. چرا که پرنده نر در طول جوجه کشی هم به تغذیه ماده رسیدگی میکند و هم بخشی از تغذیه جوجه ها را بر عهده خواهد گرفت. بنابراین باید سرحال و پر انرژی باشد، مرغ عشق ماده با توجه به امواجی که از نرها ساطع میشود میتوانند تشخیص دهند که پرنده مقابل ضعیف است یا قوی.
بنابراین اگر یک نر ضعیف و یا بی حال را بخواهید با ماده جفت بندازید، مرغ عشق ماده تمایلی به جفت گیری نشان نخواهد داد.
 
 

روشی علمی و ساده برای جفت شدن سریع مرغ عشق

4.637
این مطلب مفید بود ؟343
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی