مدیریت مخارج خانه
سرمایه گذاری هوشمند، صبور بودن، بودجه بندی برای برنامه ریزی و... از روش های مناسب برای مدیریت خرج و مخارج خانه در این روزها هستند.

روشهای مدیریت خرج و مخارج خانه در هر شرایطی که هستید

در جامعه امروزی فارغ از هر علتی، گرانی کالاهای اساسی زندگی و شرایط اقتصادی عرصه زندگی را برای مردم سخت کرده است. بسیاری از خانواده ها در این شرایط اقتصادی با مشکلات بسیاری مواجه شده و درآمد آنها کمتر از مخارج زندگی است. تلاش برای چرخاندن یک خانواده بدون برنامه‏ ریزی و مدیریت هزینه ها، منجر به سخت تر شدن شرایط زندگی می گردد. در گام نخست شاید مدیریت خرج و مخارج خانه کمی سخت به نظر برسد اما با پیروی از یک برنامه ریزی درست پس از چند ماه تبدیل به الگوی کلی می شود. در این بخش از نمناک روشهایی ارائه می شود که با استفاده از آنها می توانید خرج و مخارج خانواده را مدیریت کنید.

برنامه ریزی برای مدیریت هزینه های زندگی

برنامه ریزی مالی در زندگی، مجموعه ای از پیش بینی های مالی است که شخص برای داشتن یک زندگی آرام با داشتن حداقل امکان مالی آماده می کند. تعیین اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت یکی از موارد اصولی برنامه ریزی می باشد. اهداف انتخابی علاوه بر دسترسی آسان باید دارای ارتباط نطقی نیز باشند. در یک برنامه ریزی مالی، امکان مالی فرد یا اعضای خانواده و همچنین اهداف در زمان دور و نزدیک در نظر گرفته می شود تا با توجه به آنها، روش های بدست آوردن این اهداف بررسی شود. برنامه ریزی های مالی تنها پس انداز و سرمایه گذاری های هنگفت نمی باشد بلکه تنها بخشی از یک برنامه ریزی جامعه است.

بودجه بندی برای برنامه ریزی

با یک بودجه بندی صحیحی می توان خرج و مخارج خانه را کنترل کرد. با بودجه بندی می توان علاوه بر مدیریت اقتصادی منزل، مدیریت برنامه های شخصی را نیز در دست گرفت. به عبارتی فردی که برای زندگی برنامه ریزی می کند و اهداف خود را می داند، می توان بودجه را نیز تعیین نماید. با برنامه ریزی و تعیین بودجه می توان به تام اهداف خود در دراز مدت دست یافت.
مدیریت خرج خانه

فهرستی از اولویت ها تهیه کنید

زمانی که صحبت از اولویت بندی هزینه های ماهانه خانه به میان می آید منظور هزینه های برق، آب و گاز نیستند بلکه این موضوع برای هر فرد متفاوت است برای مثال خرید تلویزیون یا لپ تاپ می تواند یک اولویت باشد، همچنین پرداخت وام های بانکی می تواند اولویت باشد. برای هر اولوییتی که دارید زمان مشخصی جهت رسدن به آن تعیین کنید و به صورت ماهانه، آن هدف را دنبال نمائید.

یک صندوق اضطراری در نظر بگیرید

برخی از هزینه ها مانند هزینه شارژ ساختمان و خرید مواد غذایی به صورت ماهانه و ثابت نمی باشند. مثلا خراب شدن یک وسیله یا هزینه های درمانی پیش بینی نشده می تواند روی برنامه ریزی مالی شما تاثیر منفی بگذارد. بنابراین هر ماه بودجه ای را برای موارد پیش بینی نشده در نظر بگیرید و هرماه تا حد ممکن آن را شارژ نمائید تا در مواقع اضطراری برای قرض گرفتن به دیگران متوسل نشوید.

صبور باشید

اگر زمان احساس کردید که همه در حال خرید جنس یا برند خاصی هستند مانند کمی تامل کنید تا تب و تاب بازار فروکش کند. پس از مدتی می توان همان جنس را با قیمتی کمتر و تخفیف بیشتری خریداری کرد. مثلا لباس های زمستانی را در اواسط زمستان و یا برای زمستان سال بعد در انتهای سال جاری خریداری کنید.
مدیریت دخل و خرج منزل

سرمایه گذاری هوشمند

یکی از عواملی که به منابع مالی شما در زندگی کمک می کند انجام سرمایه گذاری هایی است که موجب افزایش پول بیشتر شما می شود. مثلا گردش پول در بازار بورس و خرید سهام در آن علاوه بر ورود شما در سرمایه گذاری های کلان بخش صنعت، موجب افزایش درآمد و سرمایه شما می شود.

ارزان قیمت خرید کنید

برای خرید کالای مورد نیاز کمی وسواس داشته باشید. امروزه سایت های آنلاین بسیاری برای خرید و فروش کالا وجود دارند که برخی افراد اجناسی را که دیگر به آنها نیاز ندارند را برای فروش می رسانند. همچنین برخی از فروشگاهها حراج آنلاین می گذارند. با انتخاب این گزینه، می توان در منابع مالی خود به شدت صرفه جویی نمود. زیرا به دلیل حذف واسطه ها اجناس نو را می توان به راحتی از این فروشگاههای آنلاین خریداری نمود.

به منابع و سرچشمه ها سر بزنید

برخی از افراد برای خرید کالاهای مورد نیاز خود به تولیدکنندگان مراجعه می کنند و در اصطلاح خرید عمده انجام می دهند. بسیاری از فروشندگان و تولید کنندگان، تخفیف زیادی بر روی اجناس عمده خود قائل می شوند. این کار علاوه بر پرداخت پول کمتر، موجب صرفه جویی در هزینه های شما می شود.
چگونه درست خرج کنیم؟

خرید از فروشگاه های زنجیره ای

در مطالب قبلی بخش سبک زندگی نمناک به ایم مهم اشاره داشتیم که به دو دلیل خرید از فروشگاه های زنجیره ای را به شما توصیه می کنیم؛ اول آن که این فروشگاه ها برای کالاهای خریداری شما تخفیف هایی را در نظر می گیرند که در سر جمع حسابتان بسیار موثر خواهد بود و از سوی دیگر با خرید از این مراکز، دیگر لازم نیست به فروشگاه های متعدد و به صورت مکرر مراجعه کنید و به این ترتیب شما می توانید در وقت و هزینه حمل و نقل خود صرفه جویی کنید. پس حتی اگر قصد خریدهای جزئی دارید به فروشگاه های زنجیره ای بروید.

هزینه های غیر ضروری را کم کنید

برخی از هزینه های غیر ضروری را کاهش دهید، مثلا ماشید را به جای بردن به کارواش خودتان تمیز کنید. یا کمتر از رستوران سفارش غذا داشته باشید و به جا آن با مواد اولیه در منزل غذا آماده کنید. با حذف هزینه های غیر ضروری، پول آنها را در بودجه خود پس انداز نموده اید.

هرچند کم اما پس انداز کنید

با اینکه پس انداز کردن در شرایط گرانی کمی دور از ذهن است اما هر چند کم اما تا حد ممکن هر ماه مقداری پول پس انداز کنید تا در دراز مدت پس اندازی برای خود داشته باشید.
مدیریت پول در خانه

از جایگزین برخی کالاها استفاده کنید

برخی از کالاها به طور مقطعی گران می شوند. در این شرایط می توان از کالاهای جایگزین استفاده نمود. مثلا زمانی گران شدن گوجه می توان از رب گوجه استفاده نمود. یا به جای مایع ها گرانقیمت می توان از صابون برای رعایت بهداشت استفاده کرد.

یادداشت هزینه ها در لیست

با نگاهی به هزینه های ماهانه می توان موارد غیر ضروری را حذف نمود. هزینه هر کدام از موارد را در کنار آن یادداشت کنید. با جمع کردن مخارج، هزینه نیازهای اصلی را از نیازهای غیر ضروری جدا کنید. با این روش راحتتر می توان موارد غیر ضروری را حذف نمود. مجموع هزینه ها را از کل درآمد کم کنید. در صورتی که مقداری از پول باقی ماند آن را در صندوق اضطراری خود پس انداز کنید و یا برخی از موارد حذف شده را به لیست بازگردانید. مثلا اگر خرید اسباب بازی در این ماه برای فرزندتان جزئی از موارد غیر ضروری بود اگر پولی از درآمد شما باقی ماند می توان آن را به خرید هدیه برای کودکتان در نظر بگیرید. اما این موضوع نباید همیشگی باشد. زیرا موارد غیر قابل پیش بینی همیشه وجود دارند و باید پس اندازی برای آنها در نظر گرفت.

تفاوت پس انداز و سرمایه گذاری را درک کنید

سرمایه گذاری با پس انداز متفاوت است. در سرمایه گذاری شما مبلغی از درآمد خود را برای انجام کاری در صنعت، بورس و … به کار می گیرید و سود بدست آمده از آن در حساب شما ذخیره می شود. البته ممکن است در این راه خسارت نیز ببینید اما این روشهای سرمایه گذاری در طولانی مدت دارای ارزش می باشند. اما در پس اندازکردن، پول شما همیشه در دسترس است اما دارای سود و زیان نمی باشد و به منبع درآمد تبدیل نخواهد شد.

بهترین روشهای مدیریت خرج و مخارج خانه

4.48
این مطلب مفید بود ؟71
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ح.ب/ن
برچسب : سبک زندگی
وبگردی