سن رشد بینی در زن و مرد چند سالگیه؟
حقایق جالب درباره سن بزرگ شدن و رشد بینی انسان
بدن همه افراد به طور طبیعی در طول زمان تغییر می کند. بینی هم با افزایش سن رشد می کند، اما فقط تا یک میزانِ خاص. پس از آن، ممکن است اندازه و شکلِ بینی تغییر کند؛ اما نه به این دلیل که در حال رشد است، بلکه به دلیل تغییراتی در استخوان، پوست و غضروف هایی که بینی شما را شکل می دهند؛ دچار تغییر خواهند شد.
در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک به شما توضیح می دهیم که چگونه و چرا بینی با بالا رفتن سن تغییر می کند و به سوالات رایج تان در این مورد پاسخ خواهیم داد.
بینی در طول زمان چگونه تغییر می کند؟
در یک مطالعه که اخیرا انجام شده، محققان عکس 700 نفر بین سن 20 تا 80 سال را مورد بررسی قرار دادند. هدف از این مطالعه این بود که ببیند صورت آن ها با افزایش سن تغییراتی داشته است یا خیر.
محققان اجزای صورت را به طور دقیق مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند که سن رابطه مستقیمی با تغییر حالت بینی و پایین آمدن نوک بینی دارد؛ یعنی هر چقدر سن افزایش پیدا کند، فاصله نوک بینی با دهان کمتر می شود. آن ها همچنین به این نتیجه رسیدند که بخش خارجی پره های بینی پهن تر می شود؛ اما به این معنا نیست که بینی بزرگتر شده است؛ بلکه شکل آن تغییر می کند که باعث می شود بزرگتر نشان داده شود.
رشد بینی در اوایل زندگی و نوجوانی
در کودکی، نوجوانی و اوایل جوانی بینی رشد می کند. به بینی خود در دوران کودکی فکر کنید و ببینید که در دوران نوجوانی چه تغییراتی داشته است. قطعاً مشهود است که بینی شما بزرگتر شده؛ درست مثلِ دیگر قسمت های صورت و بدن که تغییراتی داشته است.
بسیاری از افراد اظهار کرده اند که تقریباً از 12 سالگی رشد بینی متوقف می شود؛ اما بعضی عقیده دارند که این اتفاق در سن 16، 17 سالگی یا حتی اوایل جوانی رخ می دهد؛ البته جنسیت و ژنتیک هم در این مورد بی تاثیر نیست. به هر حال زمانی که به دوره جوانی می رسید؛ رشد بینی تان متوقف می شود و اگر احساس کردید بزرگتر شده، به معنای این نیست که بینی رشد کرده؛ بلکه ساختار و شکل آن تغییر کرده است.
سن رشد بینی در دوران بلوغ
به طور کلی شکل بینی تا سن 10 سالگی مشخص می شود و بعد از آن رشد بینی به تدریج و کُند ادامه پیدا می کند که در خانم ها تا سن 15 تا 17 سالگی و در آقایان تا سن 17 تا 19 سالگی است.
تغییرات شکل ظاهری بینی با افزایش سن
تغییرات ساختار بینی در دوره پیری شامل موارد زیر است:
- پوست بینی نازک می شود و خاصیت کشسان پذیری اش را از دست می دهد.
- نوک بینی افتاده می شود.
- غضروف داخل بینی ضعیف و نرم می گردد.
- غضروف بینی گاهی اوقات مانند استخوان شکننده می شود.
- تکه هایی از غضروف که به بالا و زیر بینی چسبیده اند، ممکن است از یکدیگر جدا شوند.
- این تغییرات ممکن است باعث بلند شدن طول بینی شود؛ اما به معنای این نیست که بینی شما رشد کرده است.