
خطر جدی و بزرگ درمان نشدن تخمدان پلی کیستیک
عوارض درمان نشدن سندرم تخمدان پلی کیستیک
سندروم تخمدان پلی کیستیک یک وضعیت پیچیده است که علائم زیادی مثل پریود های نامنظم، آکنه، اضافه وزن، افزایش موی زائد روی صورت و سینه را ایجاد می کند. سندروم تخمدان پلی کیستیک اگر درمان نشود، باعث چالش های زیادی برای سلامتی فرد می شود.
ممکن است خطرات کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشد. این وضعیت پزشکی باعث می شود که کیست های متعدد هنگام ناتعادلی هورمونی در تخمدان ایجاد گردد که فرایند تخمک گذاری را مختل می کند.
چنانچه در این بخش از نمناک بیشتر خواهید خواند، طبق گفته پزشکان، اگر سندروم تخمدان پلی کیستیک درمان نشود، علائم آن جدی خواهد بود و سلامت فرد مثل قلب و عروق را درگیر می کند، باعث بیماری قلبی، دیابت نوع 2، سکته و سرطان های رحم و یا مثانه می شود بنابراین درمان آن بسیار مهم است و نباید آن را نادیده بگیرید.
در مطلب " تشخیص و درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک " بطور کامل در مورد روش های درمان گیاهی این مشکل رایج زنانه صحبت کرده ایم که میتوانید با مراجعه به آن، از آنها مطلع شوید.
مطلب " گیاه مخصوص برای درمان تخمدان پلی کیستیک " هم شامل گزینه های ساده ای است که خانم ها برای رهایی از این سندرم میتوانند امتحان کنند.
علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک
از آنجایی که این مشکل یک سندروم است، بنابراین مجموعه ای از علائم را با خودش همراه دارد. شدت علائم سندروم درمان نشده می تواند برای خانم ها متفاوت باشد. بعضی از ان ها فقط یک علامت دارند. در حالی که بعضی دیگر چندین علامت را همراه با هم تجربه می کنند.
این سندروم همچنین خانم ها را در تمام سنین درگیر کرده و از یک دختر نوجوان تا خانم های یائسه را هم می تواند درگیر کند. همچنین مربوط به نژاد خاصی از خانم ها هم نمی شود اما به طور کل در نواحی مدیترانه ای بیماری رایج تری است.
علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک شامل موارد زیر است:
- چرخه های نامنظم و مزمن قاعدگی یا کم پریود شدن
- سخت باردار شدن به خاطر مشکلات تخمک گذاری
- چاقی، 20 درصد بیشتر از وزن ایده آل
- آکنه یا جوش نوجوانی
- رشد موهای زائد مخصوصا موهای زبر و تیره روی صورت، سینه و شکم
- کچلی با الگوی مردانه
- نازک شدن مو
- مقاومت به انسولین
- دیابت نوع 2
نتایج و خطرات سندروم تخمدان پلی کیستیک درمان نشده
این سندروم در صورت درمان نشدن باعث ایجاد مشکلات کوتاه مدت و بلند مدت می شود و ممکن است خطرات و نتایجش خفیف، معمولی یا شدید باشد. هر خانم بسته به وضعیتی که دارد، معمولاً مشکلات خاصی را بعد از آن تجربه می کند.
سختی های این سندروم معمولاً در افراد مختلف متفاوت است و شامل موارد زیر خواهد بود:
- مشکلات متابولیک
- بیماری های قلبی عروقی
- بیماری های زنانه
- مشکلات بارداری و باروری
- مشکلات روانی
مشکلات متابولیک سندرم تخمدان پلی کیستیک
بعد از ابتلا به این سندروم با علائم پیچیده مواجه خواهید بود و می تواند نشانه های متعددی را به وجود بیاورد. سندروم متابولیک مجموعه ای از اختلالات ترکیبی است که به دلیل بالا رفتن سطح قند خون، افزایش چربی در شکم، سطح بالای کلسترول و فشار خون بالا ایجاد می شود و اگر درمان نشود، فرد در معرض بیماری قلبی عروقی قرار می گیرد.
سختی های متابولیک بعد از سندروم تخمدان پلی کیستیکِ درمان نشده شامل موارد زیر است:
- چاقی
- سطح بالای انسولین
- سطح بالای LDL و تری گلیسیرید
- بیماری قلبی عروقی
- آمبولی
تغییرات سبک زندگی مانند کاهش وزن یا استفاده از راهکار های رژیمی و ورزش همراه با مصرف دارو های تجویزی می تواند سختی ها و مشکلات متابولیک را کاهش دهد.
مشکلات قلبی عروقی بر اثر سندروم تخمدان پلی کیستیک
اگر این وضعیت درمان نشود، فرد در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار می گیرد، زیرا مقاومت به انسولین، کلسترول بالا، تری گلیسیرید بالا و فشارخون بالا، همگی باعث ایجاد مشکلات قلبی می شوند. خانم هایی که چاق نیستند و به این سندروم مبتلا هستند، هم در معرض خطر بیماری قلبی عروقی قرار می گیرند.
فشار اکسیداتیو یکی از وضعیت هایی است که این مسئله را تشدید می کند که به دلیل نا تعادلی هورمونی اتفاق می افتد. سطح آنتی اکسیدان در بدن خانم های مبتلا به این سندروم کاهش پیدا می کند. سطح بالای کلسترول و تری گلیسیرید هم این وضعیت را بدتر می کند.
مشکلات باروری و بارداری بر اثر سندروم تخمدان پلی کیستیک
همان طور که گفتیم؛ این سندروم علائم مختلفی دارد. یکی از اصلی ترین علائم آن ها مشکلات باروری و بارداری است. پریود نامنظم، مشکلات تخمک گذاری، خطر ابتلا به سرطان تخمدان و سرطان سینه، همگی به دلیل درمان نشدن این سندروم اتفاق می افتد و باروری را دچار مشکل می کند. همچنین خطر سقط جنین یا زایمان زود هنگام هم در این خانم ها بیشتر است.
مشکلات روانی بعد از سندروم تخمدان پلی کیستیک
همچنین ممکن است فرد به مشکلات روانی دچار شود که این مشکلات روحی روانی به خاطر پریود های نامنظم، رشد مو های زائد روی صورت و اضافه وزن اتفاق می افتد. همه این ها باعث ایجاد مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی می شود و حتماً فرد نیاز به مشاور و متخصص روان دارد و اگر درمان نشود، احتمالا نیاز به بستری پیدا خواهد کرد.