دوبار پریود شدن در ماه
قاعدگی میتواند با درد و احساس های ناخوشایندی همراه باشد، اما اگر شما در یک ماه دوبار پریود شده اید، ممکن است این موضوع نشانه بیماری های مختلفی در بدن باشد.

دلیل و علت دوبار پریود شدن در ماه

قاعدگی می تواند یک احساس ناخوشایند در افراد ایجاد کند. به طور مثال بعضی از خانم ها با احساس نفخ در شکم یا درد های شدید مواجه می شوند؛ اما اگر متوجه شدید که در ماه دو بار پریود می شوید، این قضیه می تواند علت های مختلفی داشته باشد.

شاید نگران کننده باشد و این سؤال برایتان پیش بیاید که چرا دو بار پریود می شویم؟ گاهی اوقات نوع پریود و قاعدگی تغییر می‌ کند. قاعدگی خونریزی سنگینی دارد و ممکن است خیلی طولانی شود یا لخته های خون همراه با درد شدید اتفاق بیفتد که در چنین حالتی باید با پزشک صحبت کنید، زیرا می تواند علامت یک مشکل زمینه ‌ای باشد.

هر فرد ممکن است در دورانِ قاعدگی علائم متفاوتی را تجربه کند که روی زندگی و حال روزانه اش اثرگذار است. تعداد دفعات پریود، میزان درد، طولانی شدن آن‌؛ بی قراری و بی حوصلگی جزء چیزهایی است که روی شما تاثیر می گذارد. اما به هرحال باید بفهمیم که چرا گاهی اوقات پریود دو بار اتفاق می افتد؟ با ما در این بخش از نمناک همراه شوید تا دلیل و علت دوبار پریود شدن در ماه را بدانید.

چرخه قاعدگی کوتاه

در حقیقت ممکن است دو بار در ماه پریود شوید و علتش این بوده که چرخه قاعدگی کوتاهی دارید، زیرا چرخه قاعدگی طبیعی باید بین 21 تا 35 روز طول بکشد. اگر بیشتر از یک بار در ماه پریود می شوید، یعنی چرخه قاعدگی تان خیلی کوتاه است.

چرخه قاعدگی

دوره پیش از قاعدگی

گاهی اوقات زمانی که خانم ها می خواهند وارد دوره یائسگی شوند، بدن شان تغییراتی می‌ کند. همین باعث می ‌‌شود که دو بار در ماه پریود شوند. این مسئله کاملاً طبیعی است و جزء علائم پیش از یائسگی می باشد. گر گرفتگی، مشکلات خواب، تغییرات روحی، مشکلات مربوط به مثانه یا واژن، کاهش توانایی باروری، تغییر در عملکرد جنسی، کاهش توده استخوانی و تغییر سطح کلسترول نیز می تواند جزو علایم یائسگی باشد.

فیبروم رحم

فیبروم رحم یک نوع توده یا تومور داخل رحم می باشد؛ که گاهی اوقات باعث خونریزی می شود. این خونریزی ممکن است دو بار در ماه اتفاق بیفتد که جزء علائم رایج آن می باشد که البته راحت درمان می‌ شود علائم دیگری مانند احساس سیری یا حس پر بودن در قسمت پایین شکم، نفخ، ادرار مکرر یا ناتوانی در ادرار کردن و تخلیه کامل مثانه، درد هنگام رابطه جنسی، درد در قسمت پایین کمر، ترشحات مزمن واژن و بزرگ شدن شکم از علائم دیگر است.

مشکلات تیروئید

تیروئید باعث می شود که افراد دو بار در ماه پریود شوند. علت آن هم تولید بیش از حد هورمون تیروئید یا مقدار خیلی کمِ این هورمون می باشد که باعث می شود تا پریود ها به طور غیر طبیعی سبک، سنگین یا نامنظم باشند.

تیروئید

اندومتریوسیز

دو بار پریود شدن در ماه می تواند عارضه جانبی اندومتریوزیس باشد. وضعیتی که در آن بافت رحم در قسمت‌ های دیگر بدن رشد می کند و باعث به هم ریختگی پریود، خون ریزی سنگین یا درد می شود که همراه با آن؛ درد هنگام دخول یا قرار دادن تامپون، درد بیش از حد دوران قاعدگی در قسمت پایین کمر و شکم، ناباروری، ادرار دردناک در دوران پریود، حرکات دردناک روده در هنگام پریود و دیگر مشکلات گوارشی مانند اسهال، یبوست و حالت تهوع وجود دارد.

فراموش کردن مصرف قرص جلوگیری از بارداری

آیا فراموش کرده بودید که این قرص را استفاده کنید؟ این موضوع ممکن است عادات ماهیانه شما را به هم بریزد و باعث می شود که پریود های طولانی را تجربه کنید یا بین پریود ها خونریزی داشته باشید. همین اتفاق؛ چرخه هورمونی را به هم می ریزد و ممکن است دو بار در ماه پریود شوید.

اضافه وزن

اضافه وزن پریود را به هم می ریزد. تغییرات سطح چربی در بدن، عامل ایجاد به هم ریختگی هورمون های جنسی است که معمولاً تعادل هورمونی باعث به هم ریختگی پریود می شود.

چاقی

استرس

استرس منبع پریود شدن افراد به اندازه دو بار در ماه است.‌ در واقع هورمون های مرتبط با استرس هورمون های جنسی را به هم می ریزند. تغییراتی را در پریود نیز ایجاد می‌ کنند. کورتیزول اصلی ‌ترین هورمونی است که باعث تغییرات تعادل هورمونی می شود و چرخه قاعدگی به خاطر آن به هم خواهد ریخت.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

مشکلات پریود و قاعدگی ممکن است به خاطر سندروم تخمدان پلی کیستیک اتفاق بیفتد؛ وضعیتی که باعث ناتوانی هورمون های جنسی می‌ شود. این افراد ممکن است در تخمک گذاری مشکل پیدا کنند. رشد مو های زائد روی صورت، آکنه روی صورت، قفسه سینه، قسمت بالای کمر، نازک شدن مو و ریزش موی فرق سر، اضافه وزن، کاهش وزن، تیره شدن پوست خصوصا در نواحی گردن از علائم آن است.

اختلالات خونی

چرخه قاعدگی همچنین ممکن است علامت اختلالات خونی جدی مانند هموفیلی باشد و فرد را درگیر کند و باعث خونریزی شدید قاعدگی یا خونریزی غیرطبیعی شود که باعث کبودی بدن خواهد شد. همراه با آن خونریزی داخل مفصلی و ماهیچه‌ ها و خونریزی خیلی شدید در جراحی و خونریزی بند ناف هم اتفاق می‌ افتد.

علت اینکه در ماه دوبار پریود میشی، اینجاست

45
این مطلب مفید بود ؟41
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
برچسب : قاعدگی
وبگردی