باردری
علائم بارداری معمولا از یک هفته تا 10 روز پس از تخمک گذاری و لقاح ظاهر می شوند و معمولا نیز ابن علائم با خونریزی لانه گزینی شروع می شوند.

مهم ترین علائم بارداری که زود مشخص می شوند

علائم بارداری معمولا از یک هفته تا 10 روز پس از تخمک گذاری و لقاح ظاهر می شوند و معمولا نیز ابن علائم با خونریزی لانه گزینی شروع می شوند. اما این علائم چه تفاوتی با علائم قاعدگی دارند؟ به عنوان مثال خونریزی لانه گزینی بسیار سبک تر از خونریزی قاعدگی است یا دلدرد ناشی از بارداری بسیار شدید تر از دلدرد پریودی است. برای اطلاع بیشتر در رابطه با تفاوت علائم قاعدگی و بارداری به مقاله علائم بارداری مینت مراجعه کنید.

درصورتیکه با ظهور علائم بارداری نتوانستید به بارداری خود پی ببرید، بهتر است یک هفته الی ده روز پس از اقدام، از بی بی چک استفاده کنید. چنانچه دوخط صورتی دیدید، باردار هستید.

علائم بارداری

اما بپردازیم به مهم ترین علائم بارداری که زود مشخص می شوند:

علائم اولیه بارداری چه زمانی ظاهر می شوند؟

این علائم در برخی از زنان در سه ماه اول بارداری و در بعضی دیگر در طول بارداری رخ دهد.علائم بارداری به علائم پیش از قاعدگی شباهت دارد به همیین دلیل تشخیص را غیرممکن میسازد.

ولی آیا نشانه های بارداری برای همه زنان یکسان است؟ علائم حاملگی در زنان متفاوت است. آن ها ممکن است در کیفیت یا شدت این علائم متفاوت باشند ، و حتی علائم حاملگی یک زن ممکن است برای همان زن در حاملی بعدی یکسان نیاشد. و این علائم ممکن است در بخش های مختلف دوران بارداری رخ دهد در این بخش از نمناک به بررسی علائم بارداری در مراحل ابتدایی و پایانی بارداری می پردازد.
لیست علائم اولیه بارداری
  • قطع قاعدگی

قاعدگی جا افتاده مشخصا نشانگر بارداری است چراکه در طول بارداری قاعدگی وجود ندارد. بعضا ، گرفتگی خفیف و لکه هایی هنگام کاشت تخمک بارور شده در رحم دیده شده ، که میتواند با با دوره ی قاعدگی اشتباه گرفته شود. زنانی که قاعدگی نامنظمی دارند ممکن است فورا متوجه عدم قاعدگی خود نیز نشوند اما اگر قاعدگی منظمی ندارید با مشاهده نشانه های دیگر همچون تکر ادرار، حالت تهوع، دردناک و سفت شدن سینه ها و ... می توانید احتمال دهید که باردار هستید.

  • خونریزی لانه گزینی و گرفتگی عضلات رحم

خونریز خفیف یا لکه بینی ممکن است پس از 6 تا 12 روز پس از لقاح ، هنگام چسبیدن تخمک بارورشده به دیواره رحم اتفاق بیوفتدهمچنین در این زمان ممکن است گرفتگی عضلات نیز رخ دهد.

  • ترشحات واژینال

در ابتدای شروع دوران بارداری برخی از زنان ممکن است متوجه ترشحات شیری رنگ و غلیظ از واژن شوند.این اتفاق در هفته اول بارداری رخ میدهد، چراکه دیواره واژن ضخیم تر می شود و این ترشحات ممکن است در طول بارداری رخ دهد. اگر ترشحات همراه با بوی بد یا سوزش و خارش تخلیه میشوند، علائم عفونت باکتریایی است. در صورت وقوع این اتفاق باید متخصص را در جریان بگذارید.

  • تغییر شکل و حساسیت سینه ها
در اوایل هفته های اول بارداری زنان بسیاری شاهد تغییرات در پستان هایشان هستند. این تغییرات میتواند شامل احساس سفتی ، سیاهی ، سنگینی ، پربودن یا خارش باشد و این ناراحتی پس از گذشت چند هفته کاهش پیدا میکند.
  • ضعف و سستی
در حالیکه این علامت بسیار نامرتبط باشد و میتواند به با عوامل متعددی مرتبط باشد ، زنان باردار اغلب از اوایل بارداری احساس خستگی دارند.
احساس خستگی یکی از علائم بارداری است
  • تیرگی هاله پستان 
 areolas یا ناحیه دور پستان ، از لحاظ رنگ ممکن است سیاه شود.
  • استفراغ ،تهوع / بیماری صبحگاهی
این نام در واقع نامگذاری غلطی است ، چرا که حالت تهوع میتواند در هر ساعت و زمانی در طول روز اتفاق بیوفتد .برخی از زنان هرگز این علامت را تجربه نمیکنند، در حالیکه برخی ممکن است تهوع شدید داشته باشند. شایع ترین زمان شروع آن بین هفته های دوم و هشتم بارداری است. این علائم در اغلب زمان تا هفته ی سیزده یا چهاردهم پایان می یابد اما در برخی نیز تمام دوران بارداری وجود دارد.

حالت تهوع و استفراغ یکی از علائم بارداری

  • حساسیت به بعضی از بوها
در اوایل دوران بارداری استشمام برخی بوها میتواند حالت تهوع ایجاد کند.
  • افزایش ادرار 
برخی زنان افزایش ادرار ناشی از تغییرات هورمونی را تجربه میکنند، که در حدود هفته ششم تا هشتم اتفاق می افتد. اگر علائم دیگر مثل ، سوزش ادرار نیز دارید ، باید با پزشکتان در این باره صحبت کنید.
  • ضعف و سرگیجه
احتمالا تغییرات هورمونی روی سطح گلوکز و فشار خون تاثیر میگذارد بنابراین منجر به سرگیجه و ضعف می شود
یکی از علائم بارداری ضعف و سرگیجه است
  • یبوست
سطح هورمون میتواند موجب یبوست در برخی بانوان شود.
  • سردرد
سردرد نیز میتواند ناشی از تغییرات هورمونی باشد و در طول بارداری رخ دهد.
  • کمردرد یکی از شایع ترین علائم بارداری
اغلب به عنوان علائم اواخر بارداری شناخته شود اما میتواند از اوایل نیز بارداری شروع شود.

نشانه ها و علائم شایع بارداری

  • ویار (تمایل/ تنفر از غذا)
ویار داشتن از اوایل بارداری آغاز مییشود و ممکن است تا پایان این دوره با شما همراه باشد. بعکس در برخی از زنان میتواند به شکل تنفر از غذا ( حالت تهوع نسبت به غذای مشخص) نیز میتواند رخ دهد.
  • تغییرات خلقی
در طول سه ماهه ی اول بارداری به دلیل تغییرات هورمونی ، زنان باردار ممکن است تنش ، استرس و دیگر عوامل را تجربه کنند.
  • نفس تنگی از شایع ترین علائم بارداری
بدن تقاضای اکسیژن بیشتری میکند ( برای حمایت از رشد جنین) ممکن است برخی زنان را متحمل تنگی نفس کند . این علامت اغلب در اواخر بارداری مشاهده میشود.
بسیاری از این علائم میتواند در سه ماهه ی سوم نیز رخ دهد مثل تغییرات خلقی ، سردرد، ویار و خستگی و علایمی چون سفتی پستان و تهوع اغلب با پیشرفت بارداری بهبود میابند ، علائم بیشتر اواخر بارداری مربوط به اندازه رحم و افزایش وزن است. همانند علائم اولیه بارداری ، همه ی زنان این علائم را تجربه نمیکنند و هر کسی به میزان معینی نیز آن را تجربه نمیکند.
  • انجام تست آزمایشگاهی
با انجام آزمایشهایی همچون آزمایش خون ؛ آزمایش ادرار می توان منفی و یا مثبت بودن بارداری را مشخص نمود. یکی از مطمئن ترین و رایج ترین روشهای تشخیص حاملگی این آزمایشها میباشد. در هر دوی این آزمایشها با اندازه گیری و بررسی میزان هورمون گنادوتروپین نتیجه گیری بارداری به سرانجام میرسد .
سطح هورمون مد نظر در انجام آزمایش خون در روزهای 8 و 9 و 10 و در آزمایش ادرار از روز 21 بارداری تا 28 دوران بارداری قابل تشخیص میباشد ؛ البته در نظر داشته باشید امکان اشتباه این آزمایش نیز وجود دارد و ممکن است با اینکه باردارید پاسخ آزمایش بارداری منفی باشد . اگر علائم حاملگی را داشتید و آزمایش منفی بود مجددا آنرا پس 10 روز یا یک هفته تکرار کنید.
  • افزایش دمای بدن
چنانچه دمای بدن شما در ابتدای روز و قبل از خوردن صبحانه بالا به نظر میرسد و این حالت را تا 21 روز مداوم داشتید ؛ احتمال بارداری در شما وجود دارد.
نکات بارداری

چگونه علائم بارداری را تسکین دهیم؟

همان طور که برخی از روش های خانگی برای جلوگیری از بارداری استفاده می شوند، برخی از درمان های خانگی و روش های خودمراقبتی میتواند به کاهش علائم ناخوشایند بارداری کمک کند. مصرف بسیاری از دارو ها هنگام دارو بی خطر هستند، از جمله آنتی بیوتیک برای مصرف دارو های بدون نسخه و یا هرگونه مکمل و بیماری ، با پزشک خود مشورت کنید.در پایین تعدادی از خود مراقبتی های لازم هنگام بارداری را ملاحظه میکنید:
رژیم غذایی مناسب و ورزش میتواند به حفظ وزن و کاهش علائم ناخوشایند بارداری کمک کند.پس از سه ماهه ی اول از ورزش های طولانی مدت و دراز کشیدن به پشت اجتناب کنید.
کفش راحتی بپوشید بویژه اگر ورم پا دارید.
برای برداشتن فرزندانتان یا شی سنگین از ری زمین ابتدا زانوی خود را خم کنید و سپس آن را بردارید.
روی تشکی سفت و با یک بالش به پهلو بخوابید.
لباس زیر مناسبی انتخاب کنید.
غذاهای فیبر دار مثل میوه ها و سبزیجات مصرف کنید
برای جلوگیری از تهوع و سوزش معده وعده های غذایی کوچکی بخورید ، از غذاهای چرب پرهیز کنید و مایعات کافی بنوشید.
با بارور شدن تخمک و لانه گزینی آن و سپس آزاد شدن هورمون های مختلف، تغییرات وسیعی در بدن ایجاد می شود تا بدن آمادگی بارداری را پیدا کند. به دنبال این تغییرات، علائم ویژه ای ظاهر می شود که اگر این علائم را با توجه به زمان رابطه، زمان تخمک گذاری و همچنین سایر شرایط بررسی کنید، به راحتی خواهید فهمید که باردار هستید یا خیر. این نکته را هم در نظر بگیرید که همه این علائم را باید در کنار هم بررسی کنید تا نتیجه مطمئنی را بگیرید و صرف داشتن تعداد معدودی از علائم نمی توان نتیجه گیری قطعی را انجام داد.

 

اصلی ترین علائم بارداری که بلافاصله ظاهر می شوند

59
ارزان‌ترین قیمت تور تایلند امروز چقدر است؟! یه سفر متفاوت!! تور شفق قطبی رو از دست نده!!!
این مطلب مفید بود ؟90
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی