توصیه پیامبر برای سلامتی
پیامبر اسلام (ص)، در طی سال های عمر خویش، سخنان گهرباری در مورد سلامتی و داشتن جسم سالم بیان کردند که از نظر علم امروزه، سخنان کاملا علمی هستند.

موارد مهمی که پیامبر اکرم (ص) فرموند و علم ثابت کرد

پیامبر اکرم (ص) به سلامت مسلمانان اهمیت بسیاری قائل بودند و برای همین به آنها روش های ساده ولی بسیار مفیدی را آموزش میدادند تا با انجامشان از بیماری و .. در امان بمانند. سخنان گهربار حضرت محمد سالهاست که توسط دانشمندان و اهالی علم مورد بررسی قرار میگیرد و تمام این پندها ازلحاظ علمی تایید می شوند که بخشی از رایج ترین آنها را در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک با شما در میان بگذاریم که از لحاظ علمی هم به اثبات رسیده اند. 

سحرخیزی

پیامبر اسلام همیشه شب ها زود می خوابید و صبح ها با اذان صبح از خواب بیدار می شد. سحرخیز بودن از لحاظ علمی با افزایش خلاقیت و سلامت ذهن ارتباط دارد. صبح ها زودتر بیدار شدن، شاید در مراحل اول کمی سخت به نظر برسد اما شما می توانید هر روز خود را 15 دقیقه زودتر شروع کنید تا به مرور، کیفیت زندگی خود را ارتقا دهید.

سحرخیزی

کم خوری

تمرین کمتر خوردن، برای جلوگیری از بیماری و مریضی ها همیشه توسط پیامبر اکرم انجام می شده است و اکنون علم هم به فواید آن دست پیدا کرده است. اسلام در این باره سفارش می کند که یک سوم محتویات وارد شده به شکم باید غذا، یک سوم مایعات و یک سوم هوا (تنفس) باشد. ژاپنی ها هم به این نوع رژیم غذایی پایبند هستند و عقیده دارند باید تا حدی غذا بخورید که تا 80 درصد احساس سیری کنید.

کم خوری

آرام غذا خوردن

تقریباً 20 دقیقه طول می کشد تا بدن ما سیگنال هایی را به مغز ارسال کند. غذا خوردنِ آرام و آهسته کمک می کند که کمتر غذا بخورید و گوارش بهتری داشته باشید. این عادت توسط پیامبر اسلام هم انجام شده است. 

آرام غذا خوردن

غذا خوردن با آگاهی و تمرکز

غذا را با یکدیگر میل کنید، نه جدا از هم تا شکر این نعمت را در کنار هم به جا بیاورید. پیامبر به شدت بر این موضوع تاکید داشته است. امروزه به اشتراک گذاشتن و لذت بردن از غذا در کاهش استرس، بهبود روابط خانوادگی و روابط رمانتیک و ساخت عادات غذایی سالم از لحاظ علمی به اثبات رسیده است.

غذا خوردن

نوشیدن آب

یک نفس آب ننوشید، بلکه با دو الی سه نفس آب بنوشید. این عادتی است که پیامبر هنگام نوشیدن آب آن را رعایت می کرد. امروزه علم هم به اثبات رسانده است، هنگامی که فرد در یک بازه زمانی کوتاه مقدار زیادی آب می نوشد، دچار سر درد، نامتعادلی در الکترولیت های بدن و گاهی اوقات سرگیجه می شود اما جرعه جرعه نوشیدن آب، به جذب بهتر مایعات و فواید بیشتر کمک می کند. 

نوشیدن آب

خوردن انار

انار میوه مورد علاقه پیامبر بوده و علم هم به این نتیجه رسیده است که انار یکی از سالم ترین مواد غذایی در کره زمین محسوب می شود . انار حاوی منگنز است که به تولید ساختار استخوانی و سوخت و ساز بهتر بدن کمک می کند. همچنین حاوی پتاسیم است که عملکرد سلولی را بهبود می بخشد، سطح مایعات را در بدن متعادل می کند و همچنین حاوی فلاونوئید ها و پلی فنول ها و آنتی اکسیدان ها است که جوانان ما را در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند. 

خوردن انار

روزه داری

مطالعات اخیر نشان می دهد که نه تنها نوع غذایی که می خوریم، بلکه مدت زمان و الگوهای خوردن غذا روی سلامت ما اثر گذار هستند. روزه یک تمرین منظم در زندگی پیامبر محسوب می شد که فقط مخصوص ماه رمضان نبود. پبامبر تقریباً هر دوشنبه و پنجشنبه و همچنین در سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم هر ماه تا اذان مغرب روزه بود. امروزه علم هم نشان می دهد که روزه باعث تعادل هورمونی، جلوگیری از فشار اکسیداتیو و کاهش التهابات کلی بدن می شود. هنگامی که شما کمتر غذا بخورید، بدن تمرکز کمتری روی عملکرد سیستم گوارش دارد و در نتیجه بیشتر تمرکز آن روی بهبود فعالیت های بدن اختصاص داده می شود.

روزه داری

خوردن خرما

خرما یک غذای عالی برای باز کردن روزه است، زیرا سطح قند خون را متعادل می کند، سطوح الکترولیت خون را دوباره بازیابی کرده و به حد تعادل می رساند و شروع خوبی برای عملکرد سیستم گوارشی می باشد. پیامبر همچنین مصرف خرما را برای زایمان راحت تر نیز توصیه می کند. اکنون علم به این نتیجه رسیده است که خرما تولید اکسی توسین را در بدن افزایش می دهد و زایمان را سرعت می بخشد. 

خوردن خرما

فعالیت بدنی

اسلام به فعالیت بدنی و تناسب اندام اهمیت زیادی می دهد. عبادتِ نماز، به تنهایی یک نوع ورزش محسوب می شود، زیرا در طول انجام آن، بدن و ماهیچه شمای حرکت می کنند. فعالیت بدنی در مراسم حج هم به طرز چشمگیری مشاهده می شود. پیامبر نیز مردم را در انجام فعالیت بدنی و ورزشی تشویق می کرد و به خانواده ها توصیه می کرد که به کودکانشان شنا، اسب سواری و تیراندازی بیاموزند.

9 توصیه کاملا علمی پیامبر برای سلامتی

4.111
این مطلب مفید بود ؟92
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ف.ن/ن
وبگردی