تربیت فرزند پسر

چند نکته خیلی مهم در تربیت فرزند پسر

کد مطلب : 85259زمان مطالعه : 4 دقیقه
تربیت فرزند پسر یکی از چالش های زندگی والدین است . راهکار های تربیت فرزندی با ادب در عین حال مستقل به والدین برای تربیت هرچه بهتر فرزندشان کمک میکند.

نکاتی در تربیت فرزند پسر

دختران به دلیل احساسات و عواطف لطیف بیشتر به حرف والدین خود گوش می دهند اما فرزندان پسر کارهای خطرناک بیشتری انجام داده و نیازمند به استقلال و آزادی های بیشتری هستند، به همین خاطر بسیاری از پدر و مادرها در تربیت پسر بچه سختی بیشتری را نسبت به تربیت کردن فرزندان دختر متحمل میشوند. برای اینکه بتوانید فرزند پسر مستقل و قوی را بار بیاورید که در آینده تکیه گاه محکمی برای خانواده اش باشد، این نکات تربیتی که در این بخش از خانواده پلاس نمناک آورده ایم، کمکتان خواهند کرد.

در تربیت پسر خود به این نکات تربیتی توجه کنید

او را بغل کنید و ببوسید

محبت را از پسرتان دریغ نکنید، متاسفانه بسیاری از والدین به فرزند پسر خود توجه و محبت زیادی نمی کنند و از بغل کردن و بوسیدن او خودداری می کنند زیرا معتقدند پسر نباید لوس بار بیاید و محبت او را لوس خواهد کرد، این مسئله کاملا غلط است. بلکه باید از نوزادی به اندازه و با روش صحیح پسر خود را در آغوش بگیرید و ببوسید.

پدر و پسر

او را جنسیت زده بار نیاورید

متاسفانه بسیاری از والدین از همان ابتدا کلیشه های جنسیتی را وارد تربیت کودکان می کنند مثلا به او می گویند (مثل دخترا جیغ نکش)، ( مگه تو دختری گریه می کنی) ( دخترا موشن مثل خرگوشن ) و...
برای تربیت بهتر فرزندان در این زمینه باید از قضاوت مردم بر اساس جنسیت‌شان خودداری کرد. نباید برای بچه‌ها به‌خاطر جنسیت‌شان مزایایی در نظر گرفت. نباید نقطه ضعف یا نقطه قوتی را به جنسیت‌شان ربط داد.

اجازه دهید که شیطنت کند

پسرها معمولا شیطنت بیشتری نسبت به دخترها دارند و شور و انرژی در پسران زیاد است پس سعی کنید با فراهم کردن محیطی امن موقعیتی برای شکوفایی استعدادها کودک خود فراهم کنید و اجازه دهید با تخلیه انرژی و بازی کردن دنیای اطرافش را کشف کند و از سلامت روان برخوردار شود.

بگذارید احساساتش را بیان کند

به پسر خود بگویید که احساسات خود را بروز دهد، اگر به فرزند خود اجازه بروز احساساتش را ندهید و همیشه بگویید مرد که گریه نمی کنه، مرد باید قوی باشه و... او یاد می گیرد که احساسات خود را بروز ندهد و به جای بروز احساسات و صحبت درباره هیجانات خود دعوا کردن و دادزدن یا کتک‌کاری را انتخاب می کند.

مادر و پسر

به پسرتان مسئولیت دهید

برای اینکه بتوانید پسری مستقل تربیت کنید، حتما به فرزند خود مسئولیت بدهید. مثلا در خانه انجام برخی کارها را به او واگذار کنید و همه‌ی کارهای فرزند خود را انجام ندهید. با دادن مسئولیت به فرزند بدست آوردن هویت و جایگاه اجتماعی را به او آموزش می دهید. پسرها هم باید مراقبت از خود را بیاموزند. باید بدانند وقتی در خانه تنها هستند، چطور از عهده کارهایشان بر بیایند. باید به او تمیز کردن خانه، پختن غذا و انجام کارهای شخصی و بهداشتی را بیاموزید.

به او یاد دهید دیگران را درک کند

اگر می خواهید پسرتان در آینده همسر و پدر خوبی باشد، از همین حالا به او یاد دهید که دیگران را درک کند. همدلی یک مهارت اجتماعی ارزشمند است که به او کمک می‌کند دیگران را درک کرده و از کار‌های آسیب زننده دوری کند.

به او شهامت حرف زدن بدهید

به فرزند پسر خود اجازه حرف زدن و بیان نمودن نظراتش را بدهید. اگر مساله ای باعث آزار فرزند شما شد به او این شهامت را بدهید تا بتواند آزادانه حرف هایش را به شما بگوید.برای نظراتش ارزش قایل شوید. او اینگونه ذهنی خلاق و مبتکر پیدا خواهد کرد.

پدر و پسر

احترام گذاشتن و رفتار با زنان را به او یاد دهید

به فرزند پسر خود یاد دهید که به همه افراد زن و مرد احترام بگذارد. خیلی مهم است که به او بیاموزید که اگر کسی با نظر او موافق نبود و پیشنهاد او را نپذیرفت، باید به نظرات او احترام بگذارد و نباید رفتار بی ادبانه ای داشته باشد. به او بیاموزید که نگاه مرد سالارانه ای به زنان نداشته باشد مثلا زمانی که خانمی در حال رانندگی است، قوانین را رعایت کند. اگر ا به پسر خود احترام به زنان و نحوه برخورد صحیح را بیاموزید، او هنگام بزرگسالی بهترین رفتار را با همسر یا نامزد خود خواهد داشت.

قانون و محدودیت ها را تعیین کنید

فرزندان پسر خود را در نوجوانی خیلی آزاد نگذارید و مرزها و قوانینی ایجاد کنید و برای او محدودیت هایی را تعیین نمایید. این قوانین باید مبتنی بر ارزش های مشترک در رابطه با ایمن ماندن و هماهنگی در خانواده باشد و هر دو طرف روی آنها توافق داشته باشند.

والدین و فرزند پسر

از مجازات شدید خودداری کنید

اگر فرزند شما از قوانین سرپیچی نمود، از تنبیه بیش از حد او بپرهیزید و یادتان باشد مجازات و تنبیه شدید در هیچ شرایطی بهترین روش برخورد نیست و می تواند اوضاع را بدتر کند و پسرتان را از شما دور نماید. برای تنبیه باید از روش های درست و منطقی استفاده کرد تا نتیجه‌ی درستی دریافت شود.

چند نکته خیلی مهم در تربیت فرزند پسر

58
این مطلب مفید بود ؟80
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ش
وبگردی