دعای روز ششم ماه رمضان؛ صوت و متن + اعمال ششم رمضان
دعای روز ششم ماه مبارک رمضان و نماز مخصوص روز ششم رمضان
دعا در ماه رمضان ، ماه خدا عالیترین مکتب سازنده برای پرورش روح پاک و قلب سلیم و نیت خالصانه و بی شائبه است. مضامین دعاها در ماه رمضان باید از کیفیت و عمق بالایی برخوردار باشد پس چقدر خوب است در هر روز از این ماه دعایی را بخوانیم. در ادامه این بخش از دین و مذهب نمناک دعای روز ششم ماه مبارک رمضان را آورده ایم.
متن دعای روز ششم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِیتِکَ ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهی رَغْبـةَ الرّاغبینَ.
دعای روز ششم ماه رمضان صوتی
ترجمه متن دعای روز ششم ماه مبارک رمضان
خدایا در این روز مرا به نفس سرکشم، وامگذار تا پی طغیان و نارضایتی تو روم و مرا با تازیانه خشم و غضبت ادب مکن، مرا از موجبات ناخرسندیت، بر کنار بدار، به حق مهربانی و نعمت نوازیت، ای نهایت آرزوی مشتاقان. ( مفاتیح الجنان )
شرح دعای روز ششم ماه مبارک رمضان
در این دعا می گوییم خدایا، من را به واسطه تعرض گناه خوارم نکن. افرادی گناهکار خوار هستند حتی اگر دارای تحصیلات و لباس فاخر و... باشند. عبادت و بندگی آدم را عزیز می کنندو باعث می شود تا محبت آن شخص به مقدار بسیار زیادی در دل دیگران باشد.
در این دعا می گوییم خدایا من را به تازیانه عذابت نزن، در برخی جوامع عذاب خداوند نازل می شود اما برخی کارها و شفاعت امامان بلاها را دفع می کند.
در این دعا می گوییم خدایا من را از موجبات سخطت دور گردان، چیزهایی که موجب سخط توست. برخی گناهان خدا را به غضب می آورد و آن گاه خدا با اینکه ارحم الراحمین است، قسم می خورد که به عزت و جلال خودم دیگر تو را آمرزش نمی کنم.
در این دعا می گوییم ای خدایی که منتهای رغبت مشتاقان هستی به حق احسان و نعمت هایی که به من داده ای، این چند دعا را درباره من مستجاب کن.
اعمال روز ششم ماه رمضان
برای آن نماز مخصوصی سفارش شده است که در منابع مختلف و کتب خاص به آن اشاره شده که به شرح زیر است :
نماز شب ششم ماه رمضان (مفاتیح الجنان)
نماز شب ششم؛ چهار رکعت است در هر رکعت حمد و سوره ملک.
نماز شب ششم ماه رمضان (بلدالامین)
تعدادی از نمازهای نافله، حاجت و استخاره را بیان می کنیم؛ و اما نمازهای ماه رمضان که از کتاب چهل حدیث شهید رحمه الله نقل گردیده است:
از پیامبر صلی الله علیه و آله روایت شده است
فَمَنْ صَلَّی فِی اللَّیْلَهِ السَّادِسَهِ أَرْبَعاً بِالْحَمْدِ[1] وَ تَبَارَکَ[2] فَکَأَنَّمَا صَادَفَ لَیْلَهَ الْقَدْرِ
هر کس در شب ششم ماه رمضان، این نماز را بخواند، چهار رکعت در هر رکعت سوره حمد و سوره ملک را قرائت کند، پس گویی که مصادف با شب قدر شده است.
- [1] سوره الحمد(فاتحه)
- [2] سوره الملک
نماز شب ششم ماه رمضان (وسائل الشیعه)
از امام علی علیه السلام روایت شده است:
أَنَّهُ سَأَلَهُ عَنْ فَضْلِ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ عَنْ فَضْلِ الصَّلَاهِ فِیهِ فَقَالَ مَنْ صَلَّی فِی اللَّیْلَهِ السَّادِسَهِ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ أَرْبَعَ رَکَعَاتٍ یَقْرَأُ فِی کُلِّ رَکْعَهٍ الْحَمْدَ[1]- وَ تَبَارَکَ الَّذِی بِیَدِهِ الْمُلْکُ[2]- فَکَأَنَّمَا صَادَفَ لَیْلَهَ الْقَدْر
که از فضایل ماه رمضان فضایل نماز در آن از ایشان سوال شد. ایشان فرمودند هر کس در شب ششم ماه رمضان چهار رکعت نماز بخواند در هر رکعت حمد و سوره ملک، پس گویی که مصادف با شب قدر شده است. (وسائل الشیعه)
- [1] سوره الحمد (فاتحه)
- [2] سوره الملک
نماز شب ششم ماه رمضان (زاد المعاد)
اعمال ماه رمضان؛ در بیان نمازهای شب ها و دعاهای روزها که مشهور است و علما در کتب دعا ذکر کرده اند و نزد فقیر معتبر نیست و این نمازها هر دو رکعت به یک سلام می باشند.
نماز شب ششم، چهار رکعت، در هررکعت حمد و سوره ی تبارک الّذی بیده الملک.