دوستت ندارم کودک
اغلب والدین از فرزندشان جملاتی مانند" ازت متنفرم "یا" دوستت ندارم " را می شنوند اما باید بدانند دلیل این حرف چیست تا بتوانند برخورد مناسبی داشته باشند.

اگر فرزندتان بگوید "ازت متنفرم"

اکثر کودکان این جمله را به زبان آورده اند! در حقیقت اگر کودک شما این جمله را گفته باشد، احتمالاً حس خودش را در آن لحظه بیان کرده است. گفتن این که " از شما متنفرم " عبارتی است که اکثر خانواده ها حداقل یک بار در زندگی آن را از زبان کودکشان شنیده اند اما به نظر شما بعد از شنیدن چنین جمله ای چگونه باید برخورد کرد؟ پاسخی که شما به این حرف کودک می دهید، نقش بسیار مهمی در تربیت او و اصلاح این رفتار دارد.

به عنوان یک خانواده، شما و همسرتان مسئول شنیدن چنین جمله ای از کودک هستید. معمولاً کودک این جمله را از روی منطقش بیان می کند، نه از روی احساساتش. اگر نتوانید در این زمان خشم و عصبانیت خود را کنترل کنید، احتمالاً همه چیز بدتر می شود. پس بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید تا بتواند در این زمینه به شما کمک کند.

مشاور به شما یاد می دهد که چگونه این لحظات آسیب زا در کودک تان را مدیریت کنید و به او یاد بدهید که حرف درست را بگوید و عمل درست را انجام دهد. فهم و درک کودکان حین بیان چنین عبارتی، بسیار مهم است و باعث می شود که او بهترین برخورد را در آینده داشته باشد.

دوستت ندارم گفتن کودک

چرا کودکان جمله ازت متنفرم را بر زبان می آورند؟

توضیحات مختلفی در مورد گفتن چنین کلمات خشونت آمیزی وجود دارد اما گفتن این جملات لحظه ای است و کودک واقعا از صمیم قلبش از شما متنفر نیست. در حقیقت شاید بیش از هر کس دیگری به شما عشق بورزد اما در آن زمان دلایلی وجود دارد که باعث می شود چنین کلماتی را به زبان بیاورد اما هیچ کدام از آن ها به معنای تنفر واقعی از شما نیست.

این دلایل ممکن است شرایط سخت عاطفی یا حتی تلاش برای ایجاد یک احساس در شما باشد. در حقیقت چنانچه در خانواده پلاس نمناک گفته ایم احساسات کودک به راحتی درک نمی شوند و در نتیجه آن ها مدام واکنش های عاطفی مختلفی را در شرایط چالش برانگیز از خودشان نشان می دهند تا بتوانند یک رفتار قابل پذیرش داشته باشند. به همین دلیل کلماتی را بر زبان می آورند که واقعاً خودشان از آن مطمئن نیستند اما خانواده مسئول هستند که به کودک آموزش دهند چگونه از این اتفاقات آسیب زا عبور کند.

ممکن است کودک دچار حس خشم و ناراحتی یا آسیب شود. از آن جایی که در همان دوران کودکی قادر نیست که مهارت های مختلف را در خودش به کار بگیرد تا حس خود را بهبود بخشد و به همین دلیل این جمله را به زبان می آورد اما باید ببینید که چه چیزی باعث شده است که کودک چنین حرفی را بزند.

به نوع بیان و کلماتی که انتخاب می کند دقت کنید. آیا به نظر شما از چیزی ناراحت است یا از موضوعی عصبانی شده است؟ فهم احساس کودک مهم ترین مرحله محسوب می شود. واکنش شما نیز نباید همراه با عصبانیت باشد. تاثیر پاسخ هوشمندانه در جلوگیری از رویداد دوباره این اتفاق، بسیار موثر است.

تنفر کودک از مادر

پاسخ والدین به جمله ی " ازت متنفرم " فرزند

ممکن است که در این اوقات واکنش های مختلفی به سرتان بزند. بعضی از خانواده ها عصبانی می شوند و بعضی از آن ها به سرعت نگران می شوند و بعضی دیگر شوکه می شوند اما بسیار مهم است که بدانید باید چه کار کنید.

قبل از هر چیز سکوت کنید و دقت کنید که کودک شما چه احساسی دارد. اگر بتوانید احساس او را بخوانید، راحت تر به او پاسخ می دهید. همچنین بسیار مهم است که آرامش خود را حفظ کنید.

یک نفس عمیق بکشید و سعی کنید قد خود را به اندازه قد کودک کوتاه کنید. یعنی اگر ایستادید، بنشینید تا هم قد او شوید یا این که به او کمک کنید تا در کنار شما بنشیند تا یک ارتباط چهره به چهره با او داشته باشید و بتوانید به چشم هایش نگاه کنید.

انجام این کار باعث می شود که متوجه باشد که شما به او توجه می کنید، به حرف های او گوش می دهید و زبان بدنش را می فهمید. حال می توانید به او بگویید که " من می فهمم که تو الان عصبانی هستی، می دانم که از فلان موضوع بسیار ناراحت شده ای ".

تنفر در کودکان

سعی کنید احساسی را که از او درک کرده اید را برایش توضیح دهید، مثلاً اگر دلیل موضوع را می دانید جمله را این گونه بیان کنید:"می دانم به دلیل اینکه اجازه نمی دهم تلویزیون ببینی عصبانی شده ای و از دست من ناراحتی".

با انجام این کار و توضیح احساسات کودک به او یاد می دهید که او هم از این به بعد دلیل ناراحتی اش را واضح و شفاف بیان کند و بتواند علت خشم و عصبانیتش را بفهمد و در نتیجه در مدیریت احساسات بعدی خود موفق خواهد شد.

سپس در طول مکالمه برای او بیان کنید که گفتن چنین جملاتی به احساسات طرف مقابل آسیب وارد می کند. پس سعی کنید به او بفهمانید که گفتن جمله " ازت متنفرم " چه احساس منفی را ایجاد می کند. پس یاد می گیرد به جای بیان این جملات، احساس و دلیل ناراحتی اش را بگوید.

همچنین از مضرات کاری که منع کرده اید، برایش توضیح دهید. مثلا اگر اجازه نداده اید که تلویزیون ببیند، دلیل اینکار و آسیب هایش را برای او شرح دهید و اعلام کنید به دلیل علاقه ای که به او داشته اید، این کار را انجام داده اید. به او یاد بدهید زمانی که عصبانی است، به راحتی بگوید که من عصبانی هستم و احساس واقعی اش را شرح بدهد.

دلیل گفتن "دوستت ندارم " فرزندتان به شما + پاسخ مناسب

59
این مطلب مفید بود ؟90
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
وبگردی