علت آلزایمر؛ این افراد 4 برابر بیشتر فراموشی میگیرن!
با نخوردن این وعده غذایی زودتر آلزایمر میگیری
در چند سال گذشته، آگاهی و درک مردم از بیماریِ آلزایمر افزایش یافته است. علائم آلزایمر در واقع در دهه 60 شروع می شود، اما کاری که ما در دهه 30 و 40 زندگی خود انجام می دهیم تأثیر شدیدی بر آن دارد. سبک زندگی نامناسب، الگو های غذایی نا منظم و عدم فعالیت بدنی، موارد پایه ای را برای این بیماری ایجاد می کند و شروع به تأثیر گذاری بر عملکرد مغز ما می کند.
نخوردن صبحانه و چهار برابر خطر بیشتر ابتلا به آلزایمر
این بیماری؛ با چیزهای کوچک شروع می شود و وقتی وارد دهه 60 زندگی خود می شویم، نشانه ها واضح تر می شوند. چنانچه در بخش بهداشت و سلامت نمناک میخوانید، یکی از عاداتی که می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را تا چهار برابر افزایش دهد، عادت به نخوردن صبحانه است.
در واقع صبحانه مهم ترین وعده غذایی روز است. خوردن یک وعده غذایی مغذی و سالم در صبح می تواند کمک کند تا تمرکز داشته باشید و شما را در تمام طول روز فعال نگه خواهد داشت.
از طرفی هم نخوردنِ صبحانه می تواند باعث بدخلقی و احساسِ خستگی در شما شود.
یک مطالعه جدید ثابت می کند که نخوردنِ اولین وعده غذایی در روز می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را در آینده افزایش دهد.
مطالعه ای در ژاپن انجام شد که هدف؛ درک ارتباط بین عادات سبک زندگی و آلزایمر بود. این مطالعه؛ بیش از شش سال طول کشید که در آن حدود 525 سالمند 65 سال به بالا شرکت کردند.
در پایان این مطالعه، مشخص شد که صرف نظر از جنسیت و سن، شرکت کنندگانی که صبحانه نمی خوردند چهار برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر بودند. این مطالعه همچنین نشان داد که سایر عادات رژیم غذایی مثل خوردن میان وعده هم باعث افزایش خطر ابتلا به زوال عقل در یک فرد می شود.
این بررسی ثابت کرد افرادی که میان وعده می خورند، 2.7 برابر، آن هایی که به میزان نمک توجه ندارند، 2.5 برابر و آنهایی که اهمیتی به داشتن رژیم غذایی متعادل ندارند، 2.7 برابر بیشتر در معرض خطر فراموشی در طول عمرشان هستند.
به غیر از عادات صبحانه، چندین عادت دیگر نیز وجود دارد که می تواند فرد را در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد. انجام اقدامات مناسب در زمان مناسب می تواند به کاهش این مشکل در مراحل بعدی زندگی کمک بسزایی کند.
برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر چه بخوریم؟
برای کاهش خطرِ ابتلا؛ سعی کنید یک وعده غذایی سالم و مغذی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. یک وعده غذایی متعادل، سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی می تواند به شما در مبارزه با چندین بیماری مزمن از جمله زوال عقل (آلزایمر) کمک کند.
برخی از غذاهایی که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید:
- غلات کامل
- آجیل و دانه ها
- چربی سالم
- سبزیجات
- میوه ها