8 راه برای اینکه بیشتر کتاب بخوانیم
طبق آمار رسمی، میزان سرانه مطالعه در ایران سالانه، 76 دقیقه است. آن هم با در نظر گرفتن روزنامه و کتاب های ادعیه و غیره!شاید یکی از دلایلی که کم کتاب می خوانیم این است که راه درستش را بلد نیستیم.
کتاب خواندن خوب است چون نه فقط در دوران کودکی که در تمام زندگی می تواند تخیل ما را بر انگیزد، ما را در آنِ واحد به دنیاهای دیگری رهسپار کند و ذهنمان را به چالش های دلپذیری بکشد.در این راهنمای کوتاه، راه هایی به شما یاد می دهیم که بتوانید کتاب بیشتری بخوانید و از بقیه جلوتر و پیشروتر باشید.
کلید اول:همیشه کتابی همراه داشته باشید
می گویند برای اینکه عادتی خوب بسازید، باید شرایط پیرامون خودتان را هم تغییر دهید.به همراه داشتن یک کتاب، احتمال مطالعه شما را افزایش خواهد داد.مطمئن شوید همیشه و هرجا کتابی در دسترس شما باشد. اینجوری، آسان تر می توانید هر جا و هر وقت در مترو، اتوبوس یا در اتاق انتظار مطب پزشک، دقایقی اضافی برای خواندن دست و پا کنید. همین عادت های کوچک می تواند با یک اثر مرکب بزرگ، پیامدهای خوشایندی برای شما داشته باشد.
شاید بگویید حسابی سرتان شلوغ است. اهمیتی ندارد! فقط سعی کنید در طول روز چند دقیقه بیشتر برای مطالعه وقت فراهم کنید، حتی اگر شده در دستشویی!شاید بگویید کتاب برای شما بار می شود. بسیار خب! لزومی ندارد کتابی چند صد صفحه ای با خود ببرید. می توانید کتابی را در گوشی خود دانلود کنید. از سرگرفتن مطالعه یک کتاب می تواند از سرزدن به خبرخوان شبکه های اجتماعی بسیار سودمندتر باشد.
کلید دوم:عادت منظم، زمان بندی خوب!
کلید سوم:از غوغای جهان فارغ شوید!
کلید چهارم:فهرست خواندنی ها را از قبل آماده کنید
ماجراهای شرلوک هولمز؟ تاریخ تمدن؟ همیشه فهرستی از کتاب هایی که می خواهید بخوانید در ذهن داشته باشید یا آن را جایی بنویسید. وقتی به پایان رمانی می رسید، اجازه ندهید که جست و جو برای کتاب بعدی شما را از برنامه تان عقب بیندازد و از دور مطالعه خارج کند و عادت خواندن را بر هم زند.
شما باید منبعی مطمئن داشته باشید که به آن رجوع کنید تا همیشه فهرست خواندنی هایتان تازه باشد و همواره برای خرید کتاب بعدی هیجان زده داشته باشید. شاید یک لیست از کتاب هایی که امتحان پس داده باشند، بد نباشد.
کلید پنجم:نمی خواهید بخوانید؟ کتاب صوتی گوش کنید!
با شنیدن کتاب های صوتی هم زمان می توانید به کارهای دیگر هم رسیدگی کنید. شاید به جای این همه موسیقی گوش دادن، لابه لای آن، کتاب صوتی هم بگنجانید، بد نباشد. شما می توانید هر جا و هر وقت به داستان صوتی گوش دهید:در ماشین، باشگاه ورزشی، در حالی که خانه را تمیز می کنید، موقع آشپزی و یا هنگامی که بیرون از خانه در حال دویدن هستید.
البته شاید این ایراد وارد باشد که «گوش دادن به کتاب، به معنای مطالعه نیست» در هر صورت این کار، می تواند به شما کمک کند که به عادت پی گرفتن داستان برگردید. خوب است آثاری را در آغاز در قالب فایل صوتی گوش کنید و بعد ادامه آن ها را در کتاب بخوانید. کتاب صوتی رایگان هم تا دلتان بخواهد در اینترنت زیاد است!