آداب معاشرت و حرف زدن با تلفن که باید بلد باشیم
آداب تلفن زدن و تلفنی حرف زدن که باید یاد گرفت
تلفن همراه یکی از مهمترین نیاز بشر در عصر تکنولوژی است که فواید و کارکردهای آن در زندگی مدرن را نمی توان نادیده گرفت. امروزه تلفن همراه در دسترس همگان قرار گرفته و از اصلی ترین وسایل ارتباطی محسوب می شود و همه ما روزانه با این ابزار تماس هایی را برقرار می کنیم. صحبت کردن با تلفن نیز مانند بسیاری از کارهای دیگر آداب خاصی دارد اما بسیاری از ما هنوز اصول آن را نمیدانیم! این مطلب از نمناک میتواند کمک کند تا یاد بگیریم چطور و با رعایت چه نکاتی، گفتوگوی درستی داشته باشیم.
در صورت آنتن دهی ضعیف زنگ نزنید
اگر تماس شما ضروری نیست و در مکانی قرار گرفته اید که آنتن دهی در آنجا ضعیف بوده و ممکن است تماس شما و صدایتان قطع و وصل گردد، اقدام به تماس گرفتن نکنید بلکه بگذارید به مکانی که آنتن دهی در آن قوی است، وارد شوید سپس تماس بگیرید.
در ابتدای تماس خودتان را معرفی کنید
در ابتدای تماس با فردی که شماره شما را ندارد، خودتان را معرفی نمایید و با سوالاتی مانند "اگه گفتی من کی هستم" او را آزار ندهید و اگر کسی که تلفن را جواب داد فرد مورد نظرتان نبود، ابتدا خود را معرفی کرده و بگویید با چه کسی کار دارید.
اجازه ندهید چیزی مکالمهتان را قطع کند
هنگام صحبت با تلفن اجازه ندهید چیزی مکالمهتان را قطع کند و اگر مجبور به ایجاد وقفه در مکالمه شدید، بگویید، «لطفاً یک لحظه عذر من را بپذیرید، فوراً برمیگردم.» و وقتی برگشتید بگویید، «ممنونم که منتظر ماندید.»
قبل از تماس گرفتن پیام دهید
اگر کسی که می خواهید با او تماس بگیرید جزو اطرافیان و دوستان نزدیکتان نیست، بهتر است ابتدا به او پیامکی بدهید و بپرسید که می توانید با او تماس بگیرید یا خیر؟
هنگام صحبت با تلفن غذا و نوشیدنی نخورید
متأسفانه بسیاری از افراد زمان صحبت با تلفن، غذا و نوشیدنی و... می خورند و یا آدامس می جوند. به دور از ادب است که مخاطب شما صدای خوردن و نوشیدن و... را بشنود.
در جای خلوت تماس برقرار کنید
همیشه در جای خلوت تماس بگیرید. صداهای پس زمینه مانند صدای بلند آهنگ، صدای جاروبرقی، صدای بادی که داخل اتومبیل می پیچد و... شنیدن و درک صدای شما را برای شنونده دشوار می کند. اگر کسی با شما زمانی که در این وضعیت قرار دارید، تماس گرفت می توانید از او بخواهید مکالمه را به زمان دیگری موکول کند.
در جای عمومی مراقب بلندی صدایتان باشید
همیشه با لحنی آرام و یکنواخت پشت تلفن صحبت کنید، به خصوص اگر در محیط عمومی مثل تاکسی، مترو و...هستید. شنیدن حرف های شما برای افراد خوشایند نخواهد بود پس مراقب بلندی صدایتان باشید.
در صورتی که پشت خط کسی قرار می گیرید، مداوم زنگ نزنید
اگر فردی که با او تماس گرفته اید، در حال مکالمه بوده و به اصطلاح پشت خطی دارد، مدام به او زنگ نزنید بلکه کمی صبور باشید تا مکالمه او به پایان برسد.
به مخاطبتان رگباری زنگ نزنید
در برخی از مواقع ممکن است، فردی که با او تماس می گیرید، در دسترس نبوده یا متوجه تماس شما نشود و...، در این صورت او را به زنگ نبندید و بیش از حد به او زنگ نزنید زیرا دیدن چند میس کال پشت سر هم از یک نفر می تواند استرس زا باشد پس در این مواقع یک پیغام برای او بگذارید" با شما تماس گرفتم، موفق به صحبت نشدم چه زمانی می تونم دوباره تماس بگیرم؟"
در صورتی که تماس شما طول می کشد، بپرسید وقت کافی دارد
اگر فکر می کنید صحبت های تلفنی شما طولانی است، از فردی که با او تماس گرفته اید بپرسید که آیا وقت برای صحبت دارد یا خیر. اینگونه او متوجه می شود شما فردی مبادی آداب و محترم هستید که به زمان دیگران اهمیت می دهید.
هنگام تماس مشغول کاری نشوید
در زمانی که با تلفن صحبت می کنید، طرف مقابل شما سزاوار توجه کامل شما می باشد پس اگر همزمان با صحبت با تلفن اینستاگرامتان را چک کنید، کتاب ورق بزنید، با کامپیوتر کار کنید یا با شخصی دیگر حرف بزنید، به مخاطب خود توهین کرده اید.
با لحنی آرام صحبت کنید
پشت تلفن همیشه لحنی آرام داشته و به تن صدایتان توجه کنید. صدای شما نباید خیلی بلند و آزار دهنده و نه خیلی آرام باشد که مخاطبتان نتواند آن را بشنود. برای تشخیص اینکه صدایتان بیش از اندازه بلند یا آرام نباشد، گوشی را کمی دورتر از گوشتان بگیرید و به حرف زدن خودتان گوش دهید.