تغییر حس چشایی

تغییر مهم حس چشایی بعد 40 سالگی+ راه حل

کد مطلب : 84614زمان مطالعه : 4 دقیقه
در بحث بالا رفتن سن و پیری اولین چیزی که در ذهن ها نقش می بندد چین و چروک و مشکلات جسمی است، اما ممکن است مشکلاتی برای شما یوجود آید که شمارا متعجب کند.

تغییر عجیب حس چشایی بعد 40 سالگی

وقتی که صحبت از بالا رفتن سن و پیری می شود، اولین چیزی که به ذهن می رسد، چین و چروک، درد، مشکلات و همچنین سوء هاضمه است اما جنبه های دیگری از بالا رفتن سن هم وجود دارد که یکی از آن ها تغییر عجیب و غریب حس چشایی در افراد است.

حس چشایی چیست؟

در بخش های قبلی بهداشت و سلامت نمناک کامل گفتیم که حس چشایی یعنی عملکرد بدن برای دریافت و فهم طعم غذا که ساختار میکروسکوپی مسئول ایجاد این حس است و ترکیبات پیچیده در غذا را شناسایی می کند و شما می توانید متوجه طعم غذا شوید که این ساختار ها در قسمت نرم سقف دهان، گونه ها از داخل و گلو قرار دارند.

حس چشایی

چگونه با بالا رفتن سن؛ حس چشایی تغییر می کند؟

طبق مطالعات انجام شده و تحقیق روی بیش از 10 هزار نفر، متخصصان به این نتیجه رسیده اند که حس چشایی برای بعضی از افراد با وارد شدن به سن 40 سالگی تغییر می کند.

کم کم که سن بالا می رود حس چشایی به دلیل تغییر سلول های دریافت کننده کمی کند می شود و حس طعم و مزه برای آن ها تغییر پیدا خواهد کرد که علت آن هم کاهش تعداد سلول های چشایی است. همچنین شکل این سلول ها تغییر می کند و نمی توانند اجزای مواد غذایی را مثل قبل شناسایی کنند.

بویایی نقش مهمی در حس چشایی دارد و باعث لذت بیشتر مواد غذایی می شود. با بالا رفتن سن حس بویایی هم افت می کند و در نتیجه حس چشایی کمتر خواهد شد.

بزاق دهان یکی از موادی است که حس چشایی را برای ما فراهم می کند و تا حدی در آن موثر است. با بالا رفتن سن؛ میزان بزاق ترشحی هم کم می شود و در نتیجه تعامل بین ارزش غذایی و سلول های دریافت کننده برای طعم تغییر می کند و حس چشایی هم کم می شود.

عوامل دیگر موثر در کاهش حس چشایی

همچنین عادات سبک زندگی و بعضی از مشکلات هم می تواند در این موضوع باعث کاهش چشایی شود که شامل موارد زیر هستند:

مشکلات دندانی

مشکلات مربوط به دندان، عفونت یا برفک در این ناحیه باعث می شود که حس چشایی افراد کاهش پیدا کند.

دندان درد

استفاده از دارو های خاص

با بالا رفتن سن مصرف بعضی از دارو ها در افراد بیشتر می شود که سلامت کلی آن ها را تحت تأثیر قرار می دهد و روی میزان بزاق و کاهش حس چشایی موثر است. دارو هایی مثل داروی فشار خون، افسردگی یا داروی کنترل ادرار.

بیماری حاد

حس چشایی و بویایی با بیماری های حاد مثل ریه، سینوزیت و حساسیت به آلودگی، سیگار و تغییرات دمایی افت پیدا می کند.

سینوزیت

مشکلات خاص سلامتی

بیماری های خود ایمنی عملکرد چشایی را تحت تاثیر قرار می دهند. مانند بیماری دیابت یا بیماری روده ملتهب که این التهاب بافت های دیگر از جمله سلول های دریافت کننده طعم اثرگذار است.

کشیدن سیگار

سیگاری ها معمولاً توانایی کم تری در حس چشایی دارند که در طول زمان بدتر می شود که علت آن هم کشته شدن سلول های چشایی در دهان به دلیل استعمال سیگار است.

سیگار

درمان های سرطان

بسیاری از بیمار های سرطانی تغییراتی را در بدن احساس می کنند. یکی از آن ها تغییرات حس چشایی است که بعد از شیمی درمانی به خاطر کشته شدن سلول های چشایی اتفاق می افتد.

هنگامی که چشایی تغییر می کند یا از دست می رود، ممکن است خوردن غذاهایی که برای بدن سالم هستند، در افراد کم شود، زیرا آن ها دیگر از این غذاها لذت نمی برند. همچنین ممکن است فرد از نمک یا شکر زیاد برای ایجاد طعم استفاده کند که مشکلات فشار خون و دیابت را ایجاد می کند.

راهکار هایی برای تقویت حس چشایی

اگر حس چشایی در شما هم افت یا تغییر کرده، راهکار های زیر را در پیش بگیرید:

آبرسانی و هیدراته کردن

این روش می تواند بسیار موثر باشد؛ مخصوصا اگر دهان خشکی دارید که باعث می شود دهان شما هیدراته و آبرسانی شود و بزاق بیشتری تولید گردد. مصرف خیار، توت فرنگی و گوجه فرنگی می تواند بسیار موثر باشد.

خیار

زیبا کردن بشقاب

اگر شما هم از طعم ها خیلی چیزی متوجه نمی شوید، می توانید با زیبا کردن بشقاب و دیزاین غذای خود، میل بیشتری به غذا پیدا کنید.

تقویت مزه

شما می توانید از ادویه ها کمک بگیرید؛ به شرطی که سالم باشند و به غذای شما طعم بهتر و بیشتری بدهند.

ادویه

امتحان غذا ها با بافت های مختلف

تنوع در بافت مواد غذایی باعث تحریک بزاق بیشتر هنگام خوردن غذای جدید می شود و این تنوع؛ حس بهتری را در شما ایجاد می کند و باعث می شود تا از مواد مغذی بیشتری استفاده کنید.

تغییرات دمایی

هنگامی که غذای سرد می خورید؛ معمولا متوجه مزه آن نمی شوید. پس سعی کنید که دمای غذا های مصرفی خود را افزایش دهید تا نسبت به طعم آن ها آگاهی بیشتری داشته باشد.

تغییر مهم حس چشایی بعد 40 سالگی+ راه حل

51
ارزان‌ترین قیمت تور تایلند امروز چقدر است؟! یه سفر متفاوت!! تور شفق قطبی رو از دست نده!!!
این مطلب مفید بود ؟10
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : livestrong / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
برچسب : حس چشایی
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی