ریزش موی تیروئیدی
ریزش مو اتفاق ناخوشایندی است که یکی از عوامل ایجاد آن کم کاری یا پر کاری تیروئید شدید یا طولانی مدت است که بدین منظور می توان برای جلوگیری از آن دست به اقدامات ساده ای زد.

ریزش مویی که بر اثر تیروئیده

ریزش مو در زنان کاملا شایع و البته ناخوشایند می باشد زیرا آن ها با موهایشان ارتباطی عاطفی برقرار می کنند. ریزش مو به همان اندازه که برای زنان آزار دهنده است، برای مردان نیز اتفاق خوبی نیست. ریزش مو به قدری اهمیت دارد که به جای توقف این روند، به این فکر می کنیم که چه چیزی باعث آن شده است و حتی از این بابت غصه هم می خوریم.

ریزش مو

اختلال عملکردی تیروئید یکی از دلایل عمده ریزش مو در زنان محسوب می شود و درمان های زیادی برای آن وجود دارد و خوشبختانه برخی از آن ها بسیار کارآمد هستند اما بهترین راه مقابله با این مسئله، درمان بیماری زمینه ای است که باعث ایجاد آن شده است. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک به معرفی چند اقدام ساده می پردازیم که می توانید برای مقابله با ریزش مو ناشی از تیروئید انجام دهید اما ابتدا باید بررسی کنید که چرا اختلال عملکرد تیروئید منجر به ریزش مو می شود !

تیروئید چگونه باعث ریزش مو می شود؟

ریزش مو ناشی از اختلال عملکرد تیروئید به یک ناحیه محدود نمی شود و در سراسر پوست سر مشخص می شود. پرکاری و کم کاری تیروئید هر دو باعث ریزش مو می شوند . هنگامی که تیروئید درمان شود ، ریزش مو محدود می شود اما هرگز مو ها با همان کیفیت قبلی رشد نخواهند کرد.

گاهی اوقات مشکلات تیروئیدی می توانند باعث آلوپسی آره آتا شوند که در این شرایط ریزش مو به یک ناحیه خاص محدود شده و معمولا به صورت لکه های مدور ظاهر می شود که حتی ممکن است منجر به طاسی غیر منتظره شود. دلیل اصلی ریزش مو ناشی از مشکلات تیروئید، عدم تعادل هورمون ها است. به همین دلیل هنگام مقابله با ریزش مو، درمان تیروئید ضروری است.

تیروئید

چگونه می توان ریزش مو ناشی از تیروئید را درمان کرد ؟

اولین قدم برای درمان ریزش مو ناشی از تیروئید، مراجعه به پزشک است زیرا برای رفع عدم تعادل هورمونی ممکن است نیاز به تجویز استروئید باشد. با این وجود، می توانید این مشکل را با روش های طبیعی نیز درمان کنید.

1. مصرف مکمل بیوتین

بیوتین که همچنین به عنوان ویتامینH شناخته می شود، یک ویتامین ضروری برای رشد مو می باشد. که یکی از رایج ترین مکمل هایی است که برای ریزش مو ناشی از تیروئید مصرف می شود زیرا بین سطح پایین بیوتین و ریزش مو رابطه مستقیمی وجود دارد. با این حال ممکن است هنگام نتایج آزمایش تیروئید و مصرف همزمان بیوتین مشکلاتی رخ دهد، به همین دلیل قبل از شروع مصرف مکمل ها با یک متخصص مشورت کنید. منابع بیوتین شامل غلات کامل، جگر، زرده ی تخم مرغ، آرد سویا و خمیر مایه است.

بیوتین

2. استفاده از بهترین شامپو

یافتن بهترین شامپو برای درمان ریزش مو ناشی از تیروئید می تواند کمی مشکل باشد. شما علاوه بر یافتن محصولی برای پیشگیری از کم پشتی مو ، باید به سراغ محصولی بروید که برای بهبود سلامت موهای فر نیز مفید باشد. برای تار موی نازک و خشک، اولین چیزی که باید به دنبال آن باشید ؛ محصولی مرطوب کننده یا آبرسان است که حاوی گلیسیرین، سیلیکون و کراتین باشد.

3. روغن نارگیل

اگر کم کاری تیروئید دارید، روغن نارگیل می تواند بهترین انتخاب باشد. چربی های اشباع نشده یکی از بزرگترین دلایل تغییرات هورمونی است زیرا ترشح هورمون تیروئید را مسدود کرده و مشکل را تشدید می کند.

از طرفی دیگر روغن نارگیل حاوی اسید های چرب متوسط زنجیره ای و چربی های اشباع سالم است که به بازیابی سلامت تیروئید کمک می کند. مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری از این روغن می تواند برای افرادی که کم کاری تیروئید دارند بسیار مفید باشد. شما همچنین می توانید از این روغن بر روی موها و پوست سرتان استفاده موضعی نیز داشته باشید.

روغن نارگیل

4. مصرف ویتامین ها

در صورت استفاده منظم از ویتامینC ، کارایی سیستم ایمنی بدن شما بهبود و همچنین سطح کلاژن نیز افزایش میابد. روزانه یک لیوان آب ترکیب شده با عصاره لیمو را ناشتا بنوشید ( البته با مشورت و اجازه ی پزشک )

ویتامین E یکی دیگر از ویتامین های مفید برای رشد مو است زیرا آنتی اکسیدانی است که با رادیکال های آزاد که باعث ریزش مو می شوند مقابله می کند.م صرف این ویتامین نه تنها از ریزش مو پیشگیری می کند بلکه باعث رشد مجدد مو نیز خواهد شد.

اگر قصد دارید از مکمل هایی برای پیشگیری از ریزش مو و تقویت رشد مو استفاده کنید، پیش از استفاده با یک متخصص مشورت کنید.

ویتامین c

5. روغن گل مغربی

روغن گل مغربی حاوی اسید گاما لینولئیک است که یک اسید چرب امگا-6 می باشد و رشد موهای سالم را تقویت می کند. این روغن مانع از تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون می شود که خود عامل ریزش مو است.

شما می توانید این روغن را مستقیما به پوست سرتان بمالید یا می توانید آن را به صورت کپسول مصرف کنید. این روغن همچنین به عدم تعادل هورمونی کمک می کند و در دوز های 500 میلی گرم و دوبار در روز توصیه می شود.

6. گیاه نخل اره ای

گیاه نخل اره ای یکی دیگر از درمان های طبیعی است که از تولید دی هیدرو تستوسترون در بدن و آسیب فولیکول ها پیشگیری کرده و رشد سالم موها را تقویت می کند. در حالی که می توان دمنوش گیاه نخل اره ای را مصرف کرد اما بهترین روش استفاده از آن، مکمل هایی با دوزهای توصیه شده 160-200 میلی گرم برای دو بار در روز می باشد.

 گیاه نخل اره ای

7. افزایش سطح آهن خون

سطح پایین فریتین موجب ریزش مو می شود.سطح فریتین (پروتئین ذخیره کننده ی آهن در بدن) با ذخایر آهن بدن در ارتباط است. مشکلات تیروئیدی می تواند سطح فریتین بدن را تحت تاثیر قرار دهد و سطح آن را کاهش دهد.

8. مصرف غذاهای سالم و مغذی

مصرف برخی مواد غذایی به درمان ریزش مو کمک می کند. ماهی های چرب به پیش گیری از خشکی پوست سر کمک می کنند. مصرف سبزیجاتی مانند اسفناج، ویتامین های A و C دارند و به وضعیت مو بهبود می بخشند. مصرف غذاهای سرشار از پروتئین مانند محصولات لبنی، حبوبات، آجیل ها و گوشت های کم چرب می تواند به جلوگیری از ضعف و شکنندگی موها کمک کند. مصرف غذاهای سرشار از کلسیم برای رشد مو اهمیت زیادی دارد.

مواد غذایی

9. مصرف غذاهای ضد التهاب

التهاب ممکن است علائم تیروئید، نظیر ریزش مو را تشدید کند. غذاهای فرآوری شده مانند انواع شکر، گوشت قرمز و غذاهای سرخ شده، همچنین کافئین و الکل ممکن است سبب واکنش التهابی در بدن شوند. زنجبیل و زردچوبه، ضد التهاب بوده و عملکرد غدد درون ریز را بهبود می بخشند و اینگونه به بهبود علائم اختلالات تیروئیدی کمک می کنند.

10. استفاده از گیاهان دارویی

برای درمان ریزش مو گاهی از گیاهان دارویی خاصی استفاده می شود. نخل اره ای ، کوهوش سیاه (توت مار سیاه) ، دونگ کوای ، گیاه مشعل شیطان (false unicorn) ، گیاه پنج انگشت ، شبدر قرمز از گیاهانی هستند که به صورت خوراکی مصرف می شوند اما پیش از مصرف این گیاهان دارویی، با پزشک تان مشورت کنید.

 گیاه پنج انگشت

11. مصرف اسانس های روغنی

استفاده از روغن اکالیپتوس و سایر روغن های گیاهی مانند تنباکوی کوهی ، سدر اطلسی، اسطوخودوس ، ریحان مقدس ، جابوراندی، رزماری ، آویشن سبب کاهش ریزش مو و بهبود حجم مو می شوند. قبل از استفاده از روغن ها، برای اطمینان از عدم حساسیت، کمی از آن را روی قسمت کوچکی از بدن تان امتحان کنید و قبل از استفاده از هر نوع اسانس روغنی، آن را با یک روغن پایه مثل روغن زیتون یا جوجوبا رقیق کنید.

12. کاهش مصرف ید

برای بهبود ریزش مو ناشی از تیروئید مصرف ید را کاهش دهید. بدن از ید برای تولید هورمون تیروئید استفاده می کند؛ بنابراین مصرف بیش از حد ید باعث عدم تعادل می شود.کتانجک (کلپ) و سایر جلبک های دریایی، برخی مولتی ویتامین ها و شربت های ضد سرفه حاوی ید زیادی بوده و سبب ریزش مو می شوند.

ید

13. رفتار ملایم با موها

برای کاهش سرعت ریزش موهای خود، با موها ملایم رفتار کنید و موها را مدلی نبندید که باعث کشیده شدن موهایتان می شوند یا از پیچاندن یا کشاندن موهایتان اجتناب کنید و از برس های نامناسب برای باز کردن گره موهایتان استفاده نکنید.

14. انجام یوگا

در مطالب قبلی بخش بهداشت و سلامت نمناک خواندید که یوگا می تواند به درمان کم کاری و پرکاری تیروئید کمک کند. آساناهای مختلفی در یوگا وجود دارد به ویژه حالت وارونگی که می تواند در مبارزه موثر با مشکلات مختلف تیروئید کمک کند.

برای کم کاری تیروئید می توانید ویپاریتاکارانی آسانا ( وضعیت پاها روی دیوار) ، جانوشیرش آسانا (وضعیت سر به زانوی نشسته)، ماتسی آسانا (وضعیت ماهی )، هالاسانا (وضعیت گاو آهن) ، مارجاری آسانا (وضعیت گربه) و سوریا ناماسکار(حرکت سلام بر خورشید) را انجام دهید.

یوگا

برای پرکاری تیروئید نیز می توانید حرکت ستوباندا ساروانگ آسانا (وضعیت پل)، مارجاری آسانا (وضعیت گربه)، شاوآسانا (سجده )، سوریا ناماسکار آهسته (حرکت سلام برخورشید) و شیشو آسانا ( وضعیت جنین ) را انجام دهید.

آسانا های دیگر که رشد مو را تقویت می کنند عبارتند از:اوتاناسانا (وضعیت خم به جلو)، اوستاراسانا ( حرکت شتر )، واجرسانا ( وضعیت دو زانو) و یوگای بالایام.

مقابله با ریزش مو ناشی از تیروئید آسان نیست اما با ترکیبی از روش های درمانی و خانگی می توان این کار را انجام داد.

با کمک پزشک و روش های درمانی می توانید رشد موهای تان را تقویت کنید.

 

درمان ریزش موی تیروئیدی با طب سنتی

4.442
این مطلب مفید بود ؟375
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ/م.ح
وبگردی