عدم تحمل شکر

عدم تحمل شکر چیست و چه علائمی دارد ؟

کد مطلب : 79645زمان مطالعه : 3 دقیقه
عدم تحمل شکر چیست و چه نشانه هایی دارد؟ گرفتگی شکم، نفخ شکم و مضطرب بودن تنها چند مورد از علائم عدم تحمل به شکر و قند است.

عدم تحمل شکر چیست و چه علائمی دارد؟

ما غالبا قادر به تشخیص علائم عدم تحمل کربوهیدرات نیستیم و حتی ممکن است آن را به عنوان نشانه های سایر مشکلات اشتباها تشخیص دهیم. این شرایط وقتی ظاهر می شود که بدن نتواند غذاهای حاوی نشاسته یا حاوی شکر زیاد مانند غذاهای فرآوری شده، میوه ها و شیر را هضم کند که این اتفاق خصوصا در کودکان شایع است و باعث ناراحتی زیاد آن ها می شود. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک در مورد علائم عدم تحمل شکر و قند توضیح خواهیم داد پس با ما همراه باشید تا اطلاعات کشف شده را با شما به اشتراک بگذاریم.

1- گرفتگی شکم دارید

همانند بسیاری از مواردی که بدن شما با مشکل هضم غذا روبرو می شود، یکی از اولین علائم عدم تحمل شکر نیز گرفتگی شکم می باشد. با وجود اینکه میوه ها و سبزیجات سالم هستند و باید در رژیم غذایی گنجانده شوند اما برخی از آن ها کربوهیدرات و نشاسته زیادی داشته بنابراین هضم غذا را مختل می کنند.

از جمله این موارد عبارتند از:ذرت، سیب زمینی شیرین، کینوآ، موز، جودوسر، سیب و انبه. البته گرفتگی فقط بدان معنا نیست که نمی توانید کربوهیدرات ها یا قندها را به طور خاص هضم کنید زیرا این مشکل معمولا با علائم بیشتری همراه است.

گرفتگی شکم

2- احساس تهوع دارید

علاوه بر گرفتگی، حالت تهوع و سرگیجه نیز می توانند شاخص دیگری باشند. غذاهایی که حاوی قندهای مخفی هستند عبارتند از:شیرینی های فرآوری شده، تنقلات شور مانند چیپس یا آجیل، سس سالاد، سس دیپ، سس ماکارونی و جودوسر فوری.

به منظور اینکه از حالت تهوع ناشی از شکر موجود در این محصولات در امان باشید لازم است همیشه برچسب های بسته بندی این محصولات را بررسی کنید تا از اختلالات گوارشی ناخواسته پیشگیری کنید.

احساس تهوع

3- نفخ شکم دارید

گرفتگی و حالت تهوع اغلب با شاخص دیگری از عدم تحمل شکر شناخته می شوند که آن، نفخ شکم است. احساس متورم شدن شکم پس از خوردن چندین نوع غذا یا وعده های غذایی بزرگ بسیار معمول است بنابراین باید مراقب مصرف قند ها باشید. شیرین کننده هایی نظیر شربت آگاو و ذرت، شکر قهوه ای، شیره چغندر و حتی عسل از دیگر محصولاتی هستند که قند پنهان دارند.

4- بیش از حد بادگلو می زنید

غذاخوردن سریع و بلعیدن مقدار زیادی هوا حین غذا خوردن باعث می شود که مدام بادگلو بزنید. این اتفاق می تواند نشانه عادت غذایی اشتباه نیز باشد. با این حال اگر بادگلو همراه با علائم فوق باشد، لازم است به غذاهایی که می خورید توجه بیشتری کنید.

محصولات حاوی لاکتوز ( قند موجود در شیر ) علاوه بر اختلالات احتمالی هضم، می توانند بدن را دچار مشکلاتی کنند که باعث آروغ زدن بیش از حد شود.

بادگلو

5- ولع شیرینی جات دارید

یک شاخص دیگر می تواند احساس ولع خاصی باشد. افرادی که عدم تحمل کربوهیدرات دارند ممکن است بیش از افراد دیگر آن را هوس کنند. با این حال ممکن است دلایل دیگری نیز برای هوس و ولع به چیزهای شیرین دخیل باشند از جمله تغییرات هورمون ها یا کمبود مواد مغذی خاص در بدن.

هوس شیرینی جات

6- پس از خوردن غذا احساس خواب آلودگی دارید

اگر احساس می کنید بعد از خوردن یک وعده غذایی سرشار از کربوهیدرات می خواهید چرت بزنید، این ممکن است نشانه هشداری دیگر از عدم تحمل شکر و کربوهیدرات باشد. علاوه بر این، این احساس ممکن است با علائمی مانند ضعف، خستگی، تغییرات خلقی یا حتی سردرد همراه باشد.

خواب آلودگی

7- مدام مضطرب هستید

به طور کلی مصرف بسیاری از محصولات سرشار از قند می تواند با استرس همراه باشد اما با این حال حتی اگر مقدار کمی از آن را بخورید هم ممکن است احساس اضطراب کنید زیرا بدن در هضم آن مشکل دارد.

عدم تحمل شکر

راه تشخیص عدم تحمل به ساکارز و شکر در خانه

شما می توانید این تست را به شیوه ای که در نمناک گفته ایم در خانه انجام دهید :

ابتدا باید 4 قاشق غذاخوری شکر سفید را در 8 قاشق غذاخوری آب حل کنید و سپس این مخلوط را با معده خالی بنوشید. اگر پس از 4 ساعت علائمی چون نفخ، گاز معده و اسهال را تجربه کردید ممکن است نشانه عدم تحمل شکر باشد اما با این حال، از آن جا که ممکن است این علائم شدید و ناخوشایند باشند توصیه می شود قبل از آزمایش هر چیزی ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

عدم تحمل شکر چیست و چه علائمی دارد ؟

57
ارزان‌ترین قیمت تور تایلند امروز چقدر است؟! یه سفر متفاوت!! تور شفق قطبی رو از دست نده!!!
این مطلب مفید بود ؟70
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
برچسب : قندو شکر
وبگردی