رگ های واریسی
رگ ها وظایف زیادی بر عهده دارند و بخش مهمی از سیستم گردش خون هستند، اما در مواقعی ممکن است دچار تغییرات خطرناکی شوند که آگاهی از آنها به شما کمک خواهد کرد.

نشانه های رگ های ناسالم و نگران کننده بدن

رگ ها وظایف زیادی برای انجام دادن دارند. آنها بخشی از سیستم گردش خون هستند که خون را در سراسر بدن حرکت می دهند و نقش اصلی آنها رساندن خون به قلب است و در واقع‌ اگر رگ های سالم نداشته باشیم، بدن نمی تواند عملکرد خوبی داشته باشد و در نتیجه علائم مختلف روی بدن ظاهر می شوند. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک مفصلا در مورد این موضوع توضیح خواهیم داد.

رگ ها

رگ های صاف، رگ های بدون برجستگی

در حالی که بیشتر سیاهرگ‌ها در عمق زیر پوست قرار دارند، برخی از آن‌ها مانند رگ‌های دست و پا قابل مشاهده هستند. وقتی که این رگ ها صاف می شوند یا کش می آیند، رگ های مسطح نامیده می شوند.

در حالی که رگ‌های صاف معمولاً دلیلی برای نگرانی نیستند، اما گاهی اوقات می‌ توانند نشانه ‌ای از یک بیماری زمینه ‌ای باشند. کم آبیِ بدن یا کم خونی دو علت رایج رگ های مسطح هستند که باعث می‌ شوند رگ خاصیت کشسانی خود را از دست بدهد‌. یکی دیگر از علت ها شامل برآمدگی سیاهرگ است و زمانی اتفاق می افتد که پمپاژ خون در رگ به درستی اتفاق نیفتاده باشد‌.

چاقی هم یکی دیگر از علت هاست که فشار زیادی به رگ ها وارد می کند. در موارد نادر رگ های مسطح علامت سرطان هستند؛ بنابراین زمانی که متوجه مسطح بودن آن ها شدید حتما به پزشک مراجعه کنید و علت را بررسی نمایید.

رگ های ضخیم

وقتی که رگ ها بالا می آیند و ضخیم می شوند، باید آن ها را پیگیری کنید. در چنین حالتی یعنی رگ ها واریسی شده اند که ممکن است دردناک باشد و مشکلات دیگر را به وجود بیاورد که معمولاً به خاطر فشار زیاد است.

این فشار ممکن است به خاطر بارداری، چاقی یا ایستادن بیش از حد رخ داده باشد که در چنین حالتی جریان خون در این رگ ها ضعیف می شود‌. در چنین حالتی خون در قسمت پایین رگ تجمع پیدا می‌ کند و همین باعث ضخیم شدن رگ ها خواهد شد. این رگ های واریسی همچنین باعث ورم، انقباض و خستگی خواهند بود و ممکن است لخته خون یا مشکلات پوستی را در صورت درمان نشدن ایجاد کند.

درد در پاها – رگ های ضربان دار

طبق مطالعات انجام شده درد در قسمت ساق پا؛ مخصوصا اگر در ناحیه رگ ها باشد، علامت یک مشکل جدی است. اگر متوجه این علامت شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید، زیرا علت های مختلفی وجود دارد که یکی از آن ها رگ های واریسی می باشد و زمانی اتفاق می‌ افتد که لخته خون در قسمت عمیق رگ اتفاق افتاده باشد که معمولاً در ساق پا بیشتر است و باعث می شود تا جریان خون مسدود شود و درد و ورم و گرمای زیاد را در این ناحیه به وجود آورد.

در موارد شدیدتر جان فرد را تهدید می‌ کند و ممکن است باعث آمبولی شود؛ بنابراین اگر پا درد را همراه با ورم و قرمزی و همچنین رگ های ضربان دار مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

خونریزی خود به خودیِ رگ ها

خونریزی خود به خودی رگ ها یک وضعیت پزشکی است که می تواند چندین عامل زمینه ای مختلف داشته باشد. گاهی اوقات، ممکن است ناشی از آسیب یا ضربه به رگ های خونی باشد. در موارد دیگر، ممکن است به دلیل شرایط پزشکی؛ به عنوان مثال سرطان یا کم آبی بدن باشد.

در کل بدون توجه به علتی که دارد، حتما باید آن را جدی بگیرید؛ زیرا اگر درمان نشود، باعث از دست دادنِ خونِ زیاد و حتی مرگ خواهد بود و به همین دلیل بسیار مهم است که به پزشک مراجعه کنید و علت خونریزی رگ ها را بررسی نمایید.

واریس

پنج مورد در مورد رگ ها که باید به خاطر داشته باشید

  • ممکن است که رگ ها به خاطر لخته خون مسدود شوند که عامل ایجاد مشکلات جدی خواهند بود. اگر مشکلاتی مانند ورم، درد و قرمزی را در رگ های تان احساس کردید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  • رگ ها ممکن است به خاطر یک ضربه یا تروما مانند بریدگی عمیق یا کبودی آسیب دیده باشند‌؛ بنابراین اگر زخم هایی را زیر پوستِ خود مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید.
  • رگ ها همچنین در معرض التهاب هستند که به خاطر عفونت یا بیماری سیستم ایمنی به وجود می آید. اگر متوجه درد مداوم یا ورم داخل رگ ها شدید، حتما به پزشک اطلاع رسانی کنید تا مشکلات زمینه ای را شناسایی کند.
  • رگ ها به خاطر انتخاب های غلط سبک زندگی مانند سیگار یا نشستن طولانی مدت بدون تحرک ضعیف خواهند شد. برای سالم نگهداشتن آن ها حتما باید به طور منظم ورزش کنید و هرگز هم سیگار نکشید‌.
  • در نهایت سیاهرگ ها ممکن است دچار مشکلی به نام واریس شوند پس مراقب علائم واریس باشید.

اگه رگ های بدنت اینطوری شدن، آمبولی بهت نزدیکه

53
این مطلب مفید بود ؟30
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : eatthis / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
برچسب : رگ های خونی
وبگردی