ویتامین سیستم ایمنی بدن
تقویت و افزایش سیستم ایمنی بدن برای حفظ سلامت بدن بسیار مهم است بنابراین برای تقویت سیستم دفاعی بدن مصرف ویتامین های مخصوص را فراموش نکنید.

ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

سیستم ایمنی بدن به عنوان یک سیستم دفاعی میزبان تعریف می شود که نقش مهمی در محافظت از سلامتی بدن دارد. سیستم ایمنی شامل ساختارها و فرآیند های بیولوژیکی است که توانایی محافظت از خود را در برابر انواع بیماری ها دارد بنابراین به طور کلی لازم است سیستم ایمنی بدن محافظت و تقویت شود.

با این وجود بسیاری از مردم از نحوه صحیح تقویت سیستم ایمنی خود اطلاعی ندارند. پس از در نظر گرفتن برخی از روش های خوب متوجه این موضوع می شوید که تامین مقدار کافی ویتامین ها برای سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است. در نتیجه در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک قصد داریم ویتامین های برتر را برای حمایت از سیستم ایمنی به شما معرفی کنیم.

درحقیقت، اگر سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشید به این معنی است که این سیستم برای مبارزه با باکتری ها مجهز نیست و احتمال بیماری شما بیشتر است به همین دلیل هرگز از مصونیت خود غافل نشوید و در عوض با تامین ویتامین های لازم و سایر مواد مغذی از آن مراقبت کنید.

سیستم ایمنی بدن

5 بهترین ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن

1- ویتامین A

از میان تمام ویتامین ها، ویتامین AوD به عنوان ویتامین های مهم دسته بندی می شوند. در سال های اخیر تحقیقات زیادی درمورد نقش مهم ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی انجام شده است.

محققان دریافتند که ارتباطی بین عملکرد ایمنی فرزند و رژیم غذایی مادران در دوران بارداری وجود دارد. این بدان معناست که غذاهای دریافتی مادر تاثیر مستقیمی بر سیستم ایمنی فرزند خواهد داشت از این رو ویتامین A دریافتی توسط مادر برای جنین حیاتی است.

همچنین گفته شده است ویتامین A در طی روند رشد سیستم ایمنی سلول های بافت لنفاوی برای تشکیل غدد لنفاوی و سایر اندام های ثانویه ضروری هستند بنابراین برای پیشگیری از حمله میکروب و باکتری ها مصرف این ویتامین لازم و ضروری است.

ویتامین A

2- ویتامین D

در طلب خواص ویتامین دی در بخش قبلی نمناک خواندید که ویتامین Dبرای پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن شناخته می شود. در واقع ویتامین D به عنوان یک هورمون دسته بندی می شود که برای پیشگیری از بیماری ها ضروری است و کمبود آن می تواند باعث بسیاری ازبیماری ها از سرطان تا افسردگی شود.

محققان ثابت کرده اند که ویتامین Dبه بدن اجازه می دهد تا بیش از200 پپتید ضد میکروبی تولید کند که برای مقابله با عفونت ها ضروری است. بنابراین دریافت آن برای کودکان و بزرگسالان لازم است.

ویتامین D

3- ویتامین C

ویتامین C تاثیرات شگفت انگیزی برعملکرد سیستم ایمنی دارد. در حالی که ویتامین A به عنوان خط دفاعی اولیه در برابر عوامل مضر از جمله باکتری ها ومیکروب ها عمل می کند، ویتامین C وظیفه بهبود عملکرد کلی سیستم ایمنی بدن را برعهده دارد و سیستم را مجبور به کار بیشتر و بهتر می کند تا ازبروز بیماری ها در بدن پیشگیری نماید.

شباهت بین ویتامین CوD این است که این ویتامین ها برای سیستم ایمنی بدن عمدتا در ایجاد پروتئین هایی نقش دارند که در مبارزه با ویروس ها لازم هستند. علاوه بر این ویتامین C تا زمان مرگ باکتری ها مبارزه می کند.

محققان می گویند ویتامین Cبه عنوان یک عنصر آنتی اکسیدانی شناخته می شود که به طور کلی به بدن کمک می کند تا عوامل بیماری زا را دفع کند.

ویتامین C

4- مجموعه ویتامینB

مجموعه ویتامین B در لیست بهترین ویتامین ها برای سیستم ایمنی بدن گنجانده شده است. مجموعه ویتامین Bشامل B6،B12 ،B3 ،B2 ،B5 ،B7 و ...می شود. در میان اشکال ویتامین B، ویتامین B12 نقش مهمی در بهبود سیستم ایمنی بدن دارد زیرا توانایی مبارزه با میکروب ها و ارگانیسم های کوچک را دارد.

علاوه بر ویتامین B12، ویتامین B6 نیز نوع دیگری از ویتامین های حامی سیستم ایمنی بدن می باشد که به آن پیریدوکسین گفته می شود و برای کمک به واکنش های بیوشیمیایی در سیستم ایمنی بدن حیاتی است. علاوه بر این برخی تحقیقات نشان داده اند که ویتامین B6 توانایی کاهش التهاب را نیز دارد.

مجموعه ویتامینB

5- ویتامین E

طبق گفته محققان، ویتامین E به عنوان یکی از ویتامین های ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بدن دسته بندی می شود زیرا این ماده مغذی خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و تا حد زیادی به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند. افرادی که با کمبود این ویتامین مواجه هستند از برخی مشکلات سلامتی رنج می برند و ایمنی آن ها نسبت به سایر افراد ضعیف است.

کدام ویتامین سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند

510
این مطلب مفید بود ؟100
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی