خرید آبگرمکن
قبل از خرید آبگرمکن باید اطلاعات کافی برای داشتن یک انتخاب درست داشته باشید، بنابراین بهتر است با انواع آبگرمکن های موجود در بازار و مزایا و معایب آن ها آشنا شوید.

هر آنچه که باید قبل از خرید آبگرمکن بدانید

آبگرمکن یکی از ضروری ترین وسایل منزل است که انواع مختلفی دارد. آبگرمکن وظیفه گرم کردن آبی که از طریق لوله های آب به خانه منتقل شده و مورد استفاده قرار می گیرد را بر عهده دارد. اگر قصد خرید آبگرمکن را دارید، قبل از خرید این بخش از سبک زندگی نمناک که درباره راهنمای خرید آبگرمکن است را مطالعه کنید تا یک آبگرمکن مناسب انتخاب کنید.

راهنمای خرید آبگرمکن

انواع آبگرمکن

آبگرمکن های دیواری :

آبگرمکن های دیواری، هیچ مخزنی برای ذخیره آب ندارند. زمان نیاز به آب گرم، شما می توانید آب را باز کنید؛ آب سرد وارد آبگرمکن شده و از کویل یا لوله های فلزی که داخل آبگرمکن قرار دارد عبور می کند، مشعل گازی که در زیر لوله ها قرار دارد، با گرمایی که شعله آن تولید می کند لوله ها را گرم کرده و در نتیجه دمای آب درون لوله ها نیز بالا می رود.

تنها عیب این نوع از آبگرمکن ها گران بودن و هزینه های نصب بالای آن است.

آبگرمکن مخزنی :

آبگرمکن های مخزنی یکی از رایج ترین انواع آبگرمکن ها هستند که ظرفیت مشخصی دارند. آب سرد وارد مخزن این آبگرمکن ها می شود و سپس در آنجا آب بسته به نوع آبگرمکن با گاز یا برق گرم می شود. آبگرمکن های مخزنی ارزان ترین نوع آبگرمکن موجود در بازار هستند.

آب ذخیره شده در مخزن این آبگرمکن ها به آرامی گرمای خود را از دست می دهد برای همین همیشه باید درجه حرارت آن ها تنظیم شود و این کار سبب هدر رفتن انرژی می شود.

راهنمای خرید آبگرمکن

آبگرمکن های هیبریدی:

این آبگرمکن ها برای گرم کردن مخزن از گرمای محیط اطراف استفاده می کنند. صرفه جویی در هزینه ها از مزیت آبگرمکن های هیبریدی است. این آبگرمکن ها نیاز به فضای خیلی زیادی دارند و تنها در مناطقی با درجه حرارت بین 40 تا 90 درجه کارایی دارند.

آبگرمکن های خورشیدی:

آبگرمکن های خورشیدی گرما را از نورخورشید می گیرند و از یک صفحه صاف تشکیل شده اند، آب سرد در داخل لوله های صفحه به گردش درآمده و پس از گرم شدن به مخزن منتقل می شود، این آبگرمکن ها روی سقف نصب می شوند. هزینه استفاده از آن به علت نورخورشید ارزان است اما هزینه های اولیه نصب و هزینه های مربوط به انتقال آب به مخزن واقعا زیاد است.

راهنمای خرید آبگرمکن

مزیت خرید آبگرمکن دیواری:

آبگرمکن دیواری کاربردی ترین و رایج ترین نوع آبگرمکن در کشور ما است. علت استفاده از این نوع آبگرمکن این است که:

  1. آبگرمکن دیواری فضای اندکی را اشغال می کند و برای خانه های کوچک مناسب است. یک آب گرمکن دیواری متوسط حدود 70 سانتی متر طول، 45 سانتیمتر عرض و 25 سانتی متر ارتفاع دارد و فضای کمی اشغال می کند.

  2. آبگرمکن های دیواری انرژی کمتری نسبت به آبگرمکن های مخزن دار مصرف می کنند و هدر رفتن انرژی در آنها اندک است.

  3. آبگرمکن های دیواری نیازی به ذخیره آب در منبع و گرم نگه داشتن آن ندارند و آب را در همان لحظه استفاده گرم می کنند پس می توانیم زمان نیاز، آب گرم داشته باشیم.

  4. آبگرمکن های دیواری مخزنی ندارند و آب برای مدتی طولانی داخل سیستم آن ساکن نمی ماند، احتمال ته نشین شدن املاح و عواقب آن بسیار پایین است. جمع شدن مواد معدنی در عملکرد سوپاپ آبگرمکن های مخزنی ممکن است اختلال ایجاد کند و در صورت تعویض نکردن به موقع آن خطرآفرین شود اما این مشکل و خطر انفجار در آبگرمکن دیواری وجود ندارد.

  5. آبگرمکن دیواری طول عمر بالایی نسبت به آبگرمکن مخزن دار دارد و مدل های آبگرمکن دیواری عمرشان دو برابر آبگرمکن مخزن دار است.

راهنمای خرید آبگرمکن

هنگام خرید آبگرمکن دیواری به این نکات توجه کنید:

برای خرید و انتخاب آبگرمکن دیواری باید نکات مهمی که در ادامه ی این بخش از نمناک عنوان شده را در نظر بگیرید.

هنگام خرید آبگرمکن دیواری به متراژ محل زندگی تان توجه کنید:

هنگام خرید آبگرمکن دیواری به متراژ خانه تان توجه کنید. اگر خانه تان بزرگ است باید آبگرمکنی با ظرفیت حرارتی بالاتر تهیه کنید. نصب برخی از برندهای آبگرمکن دیواری دارای محفظه احتراق باز در فضای کوچک ممنوع است پس برای مکان های کوچک، آبگرمکنی همراه با محفظه احتراق بخرید.

هنگام خرید آبگرمکن دیواری به آب و هوای منطقه زندگی خود توجه کنید:

هنگام خرید آبگرمکن دیواری به آب و هوای منطقه زندگی خود توجه کنید زیرا برخی از انواع آبگرمکن های دیواری برای برخی از مناطق آب و هوایی مناسب نیستند مثلا آبگرمکن های هیبریدی برای مناطق سردسیر مناسب نیستند.

هنگام خرید آبگرمکن دیواری فشار آب منطقه را در نظر بگیرید:

هنگام خرید آبگرمکن دقت کنید که برای مناطقی که دارای فشار آب پایینی هستند باید آبگرمکن هایی که با فشار آب پایین کار می کنند را تهیه کنید.

به برچسب انرژی آبگرمکن توجه کنید:

هنگام خرید آبگرمکن به میزان مصرف انرژی دستگاه و برچسب آن دقت کنید و سیستم های کم مصرف و پربازده را انتخاب نمایید. میزان مصرف هر دستگاهی روی آن درج شده که حین خرید بهتر است به آن توجه داشت.

راهنمای خرید آبگرمکن

آبگرمکن باید دارای گارانتی باشد:

هنگام خرید آبگرمکن به ضمانت نامه محصول توجه نمایید که نشان دهنده کیفیت بالای محصول است. محصولات دارای گارانتی و خدمات پس از فروش اگر دچار مشکل یا ایراد شوند، می توان تعویض و یا تعمیر نمود.

به برند آبگرمکن توجه کنید:

یکی دیگر از موارد مهم که هنگام خرید آبگرمکن باید به آن توجه کنید، برند آن می باشد. شرکت ها و کارخانه های داخلی و خارجی، آبگرمکن های زیادی را با سطح کیفیت مختلف تولید و روانه بازار رقابت می کنند. شرکت های معتبر از بهترین متریال و قطعات در ساخت آبگرمکن استفاده می کنند که همین امر تاثیر بسزایی در کیفیت، دوام و طول عمر دستگاه دارد.

معایب آبگرمکن دیواری

یکی از بزرگ ترین معایب آبگرمکن ها دیواری هزینه بالای دستگاه و نصب آن است.

هنگام استفاده از آبگرمکن دیواری جریان آب در ابتدا سرد است و بعد از چند ثانیه گرم می شود، پس معایب آبگرمکن دیواری این است که زمان بیش تر را صرف گرم کردن آب می کنند.

اگر آبگرمکن دیواری برقی داشته باشید با قطع برق، جریان آب گرم خانه هم قطع می شود.

آبگرمکن های دیواری در صورت باز بودن دوش آب گرم و کار کردن ماشین لباسشویی و ظرف شویی، جریان آب گرم پیوسته تولید نمی کنند و در صورت استفاده هم زمان، دمای آب گرم افت می کند.

راهنمای خرید آبگرمکن مناسب و با کیفیت برای خانه شما

53
این مطلب مفید بود ؟30
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ف
برچسب : نکات خرید
وبگردی