هر آنچه که باید درباره کند شدن گوشی بدانید
کند شدن گوشی یکی از مشکلات رایج کاربران گوشی های هوشمند از گدشته تا به امروز است که گریبان گیر اکثر ماها بوده است و گاها هم هزینه زیادی را برای آن پرداخته ایم. با این وجود همیشه در این مورد مشکلاتی وجود داشته است که کاربران را دچار مشکل کرده اند. کند شدن گوشی گاهی اوقات می تواند بصورت اتفاقی و در یک لحظه رخ بدهد و تا مدتی همراه گوشی شما باشد تا زمانیکه شما مشکل را شناسایی و رفع کنید. به همین دلیل در ادامه این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک قصد داریم دانستنی های مهم را در این زمینه به شما معرفی کنیم. همراه ما باشید.
دلایل کند شدن گوشی موبایل
بدون شک پشت پرده کند شدن گوشی، دلایلی وجود دارند که شاید تشخیص آن برای هر یک از ما کمی سخت باشد اما برای تکنسین هایی که در این زمینه تخصص دارند، بدون شک خیلی ساده قابل تشخیص می باشد. اما گاها برای شما سوالاتی در این زمینه ممکن است رخ بدهد که چرا گوشی سالم و جدید و یا قدیمی شما ممکن است بصورت ناگهانی کند شود و تداخل در کارهایتان ایجاد شود.؟! در ادامه دلایل اصلی کند شدن گوشی را ذکر کرده ایم؛
1. پر شدن حافظه گوشی
اولین و مهمترین دلیلی که ممکن است منجر به کند شدن گوشی شما شود، پر شدن حافظه گوشی شما می باشد. منظور از پر شدن حافظه گوشی چیزی نزدیک به 70 یا 80 درصد حافظه گوشی است که وقتی اگر گوشی شما به این میزان پر شد، شروع به کند شدن خواهد نمود. هیچ فرقی هم ندارد که گوشی شما 16، 32 ، 64، 128، 256، 528 و... باشد! زمانیکه حافظه گوشی نزدیک به 70 درصد پر شود به مرور شروع به کندی و تداخل خواهد نمود.
2. روشن بودن Battery Saver
قابلیت Battery saver، به قابلیتی گفته می شود که شارژ گوشی شما برای مثال 30 درصد شده است و بنابر کارهای فوری ممکن است تا 10 ساعت آینده به شارژر خودتان دسترسی پیدا نکنید تا گوشی را شارژ کنید. از این رو در طی این ساعت قطعا باتری گوشی شما به صفر خواهد رسید و به شدت هم به آن نیاز داشته باشید. از این رو در این زمینه Battey saver به کمک شما خواهد آمد و می تواند میزان شارژ شما را مدیریت کند تا زمان بیشتری نسبت به زمان عادی شارژ نگه دارد.
اما نکته بسیار مهمی که اکثر ماها به آن توجه به خصوصی نمی کنیم، این است که قابلیت Battey saver گرچه باتری را مدیریت می کند و اجازه میدهد تا مدت زمان بیشتری از گوشی استفاده کنید، اما چگونه ممکن است یک قابلیت این توانایی را داشته باشد؟ Battey saver برخلاف باورهایی که داریم، پردازنده و سایر مشخصات فنی گوشی را محدود می کند و در نتیجه زمانیکه شما برای همیشه آنرا روشن کنید، شاهد کند بودن گوشی خواهید بود.
3. برنامه های باز شده زیاد
یکی از شاخصه های مهم در حین خرید گوشی، انتخاب Ram بالا می باشد. اما به چه دلیل؟ چرا اصلا باید هزینه زیادی برای Ram گوشی کنیم؟ Ram یکی از بخش های اصلی در هر گوشی می باشد که وظیفه مهمی دارد. وظیفه Ram دقیقا شامل چه مواردی است؟ تصور کنید شما تصمیم دارید تا 7 برنامه به نسبت سنگین را باز کنید. وظیفه تنظیم سرعت جابجایی میان این برنامه ها بر عهده Ram گوشی می باشد. اما رم به یک فضایی گفته نمی شود که بی نهایت باشد!
اکثر گوشی های موجود در بازار دارای رم 2، 4، 6، 8 و 12 می باشند که هر چه بیشتر هزینه کنید می توانید گوشی با رم بیشتری را خریداری کنید. از این رو برای مثال یک گوشی با رم 6 توانایی جابجایی سریع میان 7 برنامه به نسبت به سنگین را دارد و اگر شما برنامه هشتم را باز کنید، گوشی شروع به کند شدن و سپس هنگ کردن خواهد نمود. از این رو توصیه ای که ما داریم این است که به رم گوشی خریداری شده خود توجه نکنید و فقط برنامه های باز را ببندید.
4. تخریب سلامت باتری
همان گونه که مطلع هستید، باتری هایی که امروزه برای گوشی ها استفاده می شوند، باتری های لیتیوم یونی هستند که دارای حساسیت به نسبت بالایی نسبت به باتری های قدیمی دارند. برای مثال اگر باتری لیتیومی گوشی شما 25 ولت باشد و شما یک شارژر متفرقه با ولتاژ بسیار پایین را انتخاب کنید، شاهد این خواهید بود که هم گوشی در مدت طولانی شارژ خواهد شد و هم در کنار مدت زمان بالا، داغ شدن پشت گوشی را شاهد خواهد بود.
به همین دلیل توجه داشته باشید که بیشتر از خود گوشی به باتری گوشی توجه داشته باشید چرا که گوشی توسط باتری توانایی پیدا می کند.
5. گوشی به نسبت قدیمی
اگر گوشی شما برای 5 یا 6 سال اخیر می باشد، نباید انتظار یک گوشی هوشمند و بروز امروزی را از آن داشته باشید چرا که فناوری طراحی و ساخت گوشی های امروزی به میزان زیادی با سال های اخیر متفاوت است و شما نباید انتظاری داشته باشید که گوشی شما بتواند برنامه هایی که باز می کنید را در کمترین زمان ممکن اجرا کند.
6. نصب برنامه های حجیم
منظور از برنامه های حجیم، بازی ها و برنامه های تخصصی هستند که می توانند چند صد مگ از حافظه داخلی گوشی و همچنین میزان زیادی را از Ram در اختیار خود بگیرند. از این رو اگر مشخصات فنی گوشی شما، متوسط می باشد، توصیه می شود این برنامه های حجیم را از گوشی خود پاکسازی کنید. بنابراین توجه داشته باشید که برنامه های حجیم ابتدا حافظه داخلی گوشی را پر می کنند و بعد از اجرای آنها شروع به پر کردن حافظه Ram گوشی خواهند نمود.
7. داغ شدن گوشی
داغ شدن گوشی به خودی خود به عوامل متعددی مانند وجود باگ، کارکردن زیاد با گوشی و... ایجاد می شود که به مرور می تواند مشکل ساز شود. اما چگونه؟ زمانیکه گوشی داغ می کند، اگر آنرا رفع نکنید به مرور زمان باعث ایجاد تداخل در پردازنده و... گوشی خواهد شد. به همین دلیل توصیه می شود ترفندهای رفع مشکل داغ شدن گوشی را امتحان کنید اما اگر نتیجه مثبتی را دریافت نکردید، به تکنسین های مربوطه مراجعه کنید.
8. کش کردن کامل گوشی!
با باز و بسته کردن برنامه های گوشی طبیعتا گوشی کند خواهد شد و این در حالی است که حتی اگر شما تمام برنامه های باز را نیز ببندید، شاهد کندی خواهید بود. از این رو توصیه می شود کش برنامه های پرکاربرد خود را پاک کنید که در ادامه توضیحات کامل داده شده است؛
نحوه پاک کردن کش برنامه های گوشی
- از منو گوشی وارد تنظیمات گوشی شوید.
- به دنبال گزینه Apps یا همان "برنامه ها" بگردید و آنرا انتخاب کنید.
- برنامه های پرکاربرد خود را یکی یک انتخاب کنید.
- بعد از انتخاب گزینه Storage را انتخاب کنید.
- اینک گزینه Clear Cache را انتخاب نمایید.
- کش برنامه مورد نظر شما پاک شده است و اینک بهتر است گوشی را ریستارت کنید.
9. درج شدن تصاویر زمینه زنده
تصاویر زمینه زنده یا همان Live Wallpaperها بدون شک یکی از جذاب ترین تصاویری هستند که می توانید بر روی گوشی خود تنظیم کنید. اما موردی که باید در مورد آن مطلع شوید، این است که تصاویر زمینه زنده می توانند بر روی عملکرد گوشی نیز تاثیر بگذارند! اما تاثیر منفی! به همین دلیل توصیه می شود از عکس های تصویر زمینه زنده تا حد امکان استفاده نکنید و عکس های ساده را انتخاب کنید.
10. وجود باگ نرم افزاری
سیستم عامل هایی که این روزها وجود دارند و عموم کاربران می توانند بدون هر گونه مشکلی از آن ها استفاده کنند، هر چند مدت یکبار آپدیت هایی را منتشر می کنند که به شما این قابلیت را می دهند تا سیستم عاملتان را آپدیت کنید. متاسفانه برخی از کاربران بر این باور هستند که آپدیت کردن گوشی منجر به کندی و هنگ کردن دستگاه مورد نظر خواهد شد و این در حالی است که عوامل متعددی که در این گزارش به آنها اشاره کردیم، تاثیرگذار هستند. از این رو توصیه می شود آپدیت های جدید را دانلود و نصب کنید تا اگر باگ و مشکلی در نرم افزار شما وجود دارد، رفع شود.