تولد
کم آبی بدن
آب یکی از حیاتی ترین موارد برای بدن است که کمبود آن خطرات جدی را به همراه داد .چطور میتوان از کمبود آب در فصل های مختلف جلوگیری کرد.

دلایل و درمان کم آبی در فصول سرد سال

کم کم فصل زمستان از راه می رسد و کم آبی و خشکی در این فصل بیش از هر زمان دیگری است. این مسئله هرگز برای بدن خوب نیست و باعث ایجاد مشکلات می شود. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک قصد داریم در مورد این موضوع صحبت کنیم و اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.

حقایقی در مورد خشکی و کم آبی در فصل پاییز و زمستان

زمستان باعث می شود که پاسخ به تشنگی در بدن تا 40 درصد افت پیدا کند، زیرا هوای سرد رگ های خونی را برای رساندن خون به سطح بدن محدود می کند. بدن در پاسخ به سرما می خواهد گرمای بیشتری را به وجود بیاورد. همین باعث می شود که بدن تولید گرما را به نیاز برای آبرسانی ترجیح دهد. در نتیجه کم آبی درونی اتفاق می افتد و علائم خشکی در بدن ظاهر می گردد.

آب خوردن

هوای سردتر یعنی ادرار بیشتر

در فصل های گرم تر کلیه دستورالعمل هایی را برای تنظیم هورمون دریافت می کند. این دستورالعمل ها باعث می شود که کلیه ها آب بیشتری نگه دارند و از کم آبی جلوگیری شود اما در هوای سرد تر این هورمون های تنظیم کننده محدود می شوند؛ بنابراین تولید ادرار افزایش پیدا کرده و خطر کم آبی بالا می رود. پس بسیار مهم است که در فصل های سرد نوشیدنی استفاده کنید تا به خاطر ادرار زیاد، آب بدن از دست نرود.

هوای سرد باعث می شود که آب از طریق تنفس هم از بین برود

در فصل زمستان شما چند لایه لباس می پوشید تا گرم شوید، یعنی بین سویی شرت، جوراب و کت های سنگین و دیگر لباس ها گیر می کنید تا گرما را در بدن خود نگه دارید .

بدن سخت کوش تر از حالت طبیعی می شود تا خودش را گرم کند

از آنجایی که بدن خیلی بیشتر فعالیت می کند، در نتیجه بدن شما بیشتر از حد طبیعی عرق می کند و هوا از طریق عرق خیلی سریع بخار می شود و متوجه نمی شوید که چقدر آب از بدن تان رفته است.

عرک کردن

چرا باید در فصل زمستان بدن خود را هیدراته و آب رسانی کنیم؟

آیا تا به حال متوجه علائم کم آبی و خشکی در فصل زمستان شده اید؟ احتمالاً این موضوع برای همه پیش آمده است علائم کم آبی و خشکی در فصل زمستان شامل موارد زیر هستند:

علائم کم آبی که در شما ایجاد شود؛ نشان دهنده این است که بدنتان نیاز به آب دارد. اگر هر کدام از این علائم را داشتید، یعنی به کم آبی خفیف یا معمولی دچار شده اید و اگر آن را پیگیری نکنید، شدید می شود که در کم آبی شدید علائم دیگری مثل تب ، فشار خون پایین و تشنج نیز اتفاق می افتد .

سرگیجه

چگونه در فصل زمستان بدن خود را هیدراته و آبرسانی کنیم؟

باید سعی کنید که نوشیدنی و مایعات بیشتر بنوشید و از این اتفاق جلوگیری کنید. بهترین راه ها شامل موارد زیر است:

آب هیدروژنه بیشتری استفاده کنید

آب هیدروژنه برای هیدراته و مرطوب نگه داشتن بدن ضروری است. پس بهتر است که حتماً از این نوع آب استفاده کنید.

همیشه بطری آب در دست داشته باشید

همیشه همراه خود بطری آب داشته باشید و فکر نکنید که در فصل زمستان به آب نیاز ندارید؛ مخصوصاً اگر باشگاه یا پیاده روی می روید، حتماً آب زیادی بنوشید. قبل، بعد و در طول ورزش حتماً آب بنوشید، زیرا هنگام ورزش، آب زیادی از بدن تان می رود.

بطری آب

اگر احساس گرسنگی داشتید، کمی آب بنوشید

احتمالا در فصل زمستان تشنگی را با گرسنگی اشتباه می گیرید. فرقی ندارد که واقعاً گرسنه باشید یا تشنه شده باشید، در صورت نوشیدن آب نیاز شما را تامین می کند. هر چقدر آب بیشتری بنوشید، احساس سیری بیشتری دارید و در نتیجه کالری کمتری مصرف می کنید.

برای نوشیدن آب بیشتر برنامه ریزی کنید

اگر واقعا بخاطر سپردن این مورد برایتان دشوار است، سعی کنید از اپلیکیشن های موجود در گوشی یا برنامه ریزی دستی خود استفاده کنید تا فراموش نکنید در طول روز چند لیوان آب بنوشید.

از نوشیدنی های اشتباه استفاده نکنید

منظور از نوشیدنی های اشتباه مایعاتی هستند که نه تنها آبی به بدن اضافه نمی کنند، بلکه آب بدن شما را بیرون می کشند. کافئین و نوشابه باعث کم آبی بدن می شود و در زمستان و تابستان نباید از آن ها استفاده کنید.

نوشابه

نوشیدنی گرم هم کمک کننده است

نوشیدنی های گرم مانند آب همراه با عسل و لیمو یا چای سبز نه تنها بدن را گرم نگه می دارد، بلکه باعث آبرسانی بدن می شود. چای سبز همچنین سیستم ایمنی را تقویت می کند و از سرماخوردگی و آنفولانزا در فصل زمستان جلوگیری خواهد کرد.

از مواد غذایی با محتوای آب بیشتر استفاده کنید

میوه ها معمولاً محتوای آب زیادی دارند و همچنین می توانید از توت فرنگی، بروکلی و کرفس هم استفاده کنید که منبع خوبی از آب هستند و برای فصل زمستان آب بدن را تامین می کنند.

خطر مهم کم آبی بدن در فصل پاییز و زمستان

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت وسلامت نمناک/ن/ش
برچسب : سلامت بدن
وبگردی