علائم سرطان سينه
سرطان سینه یا سرطان پستان بیماری ناشی از رشد غیر طبیعی سلول ها در پستان است. این سرطان میتواند از بخش های مختلف سینه آغاز شود.

نکته ای به ظاهر ساده ولی مهم درباره سرطان سینه

خوشبختانه آگاهی زیادی در مورد سرطان سینه انجام شده است و اکنون بیشتر افراد می دانند که ماموگرام ها می توانند زندگی افراد مبتلا به سرطان سینه را نجات دهند و آن ها را بهبود ببخشند. طبق اطلاعات موجود از سازمان سلامت جهانی، سرطان سینه اکنون یکی از رایج ترین انواع سرطان در سال 2021 در کل جهان محسوب می شود.

12 درصد همه موارد سرطان های جدید بین جمعیت مردم و 30 درصد همه موارد سرطان در بین خانم ها است . از هر هشت خانوم یک نفر در طول زندگی به سرطان سینه مبتلا می شود اما خوشبختانه اگر سرطان سینه زود تشخیص داده شود، بسیاری از بیماران می توانند با این وضعیت کنار بیایند و به درمان قطعی برسند.

هر چقدر که اطلاعات شما در مورد این بیماری بیشتر باشد، راحت تر می توانید با آن مقابله کنید و از پخش شدن آن در بدن جلوگیری کنید . تقریباً 90 درصد خانم های مبتلا به سرطان سینه می توانند به زندگی خود ادامه دهند و درمان را تجربه کنند.

سرطان سینه

مورد مشترک در میان زنان مبتلا به سرطان سینه

89 درصد خانم های مبتلا به سرطان سینه هیچ سابقه ژنتیکی ندارند. با افزایش آگاهی عمومی در مورد سرطان سینه، بسیاری از خانم ها تست های مختلفی از جمله تست BRCA را داده اند که یک آزمایش خون است که جهش های ژنتیکی را نشان می دهد و باعث ایجاد سرطان سینه می شود. در حقیقت مطالعات موجود بین سال های 2004 و 2014 نشان می دهد که بسیاری از خانم ها هیچ سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطان نداشتند.

تحقیقات نشان می دهد که فقط 10 درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را داشته اند و تقریبا 90 درصد آن ها هیچ سابقه ژنتیکی ندارند . البته ژنتیک خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهد اما نه آنقدر که خانم ها از آن می ترسند. همه این ها نشان می دهد که حتی بدون سابقه خانوادگی باز هم باید به طور منظم به ماموگرام مراجعه کنید.

نقش سابقه خانوادگی در سرطان سینه

خطر ابتلا به سرطان سینه در بین کسانی که سابقه خانوادگی دارند، بیشتر است و جهش ژنتیکی در آن ها بیشتر اتفاق می افتد اما باز هم این موضوع برای افراد عادی هم زیاد اتفاق می افتد و همه خانم ها باید به طور منظم بین سن 44 سالگی برای تشخیص زود هنگام به ماموگرام مراجعه کنند.

بین سن 45 و 54 سالگی همه خانم ها باید هر سال ماموگرافی انجام دهند . بعد از سن 55 سالگی خانم ها باید هر دو سال یکبار آزمایش دهند و این آزمایش ها باید تا ده سال مداوم ادامه پیدا کند.

خانم هایی که سابقه ژنتیکی دارند، باید آزمایش ها را زودتر شروع کنند. خانم هایی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه دارند، باید زودتر شروع به آزمایش دادن کنند. اگر مادر، دختر یا خواهر شما زیر سن 50 سالگی به سرطان سینه مبتلا شد ، شما هم باید 10 سال زودتر از افراد عادی شروع به آزمایش های تصویری از سینه کنید.

علائم سرطان سینه

همه باید علائم سرطان سینه را بشناسند

واقف بودن به علائم سرطان سینه همچنین می تواند باعث تشخیص زود هنگام شود . رایج ترین علائم سرطان سینه وجود یک الی دو توده جدید در سینه است که بدون درد بوده و کمی سفت است و لبه های نامنظم دارد.

همچنین علائم دیگری مثل ورم ، فرو رفتگی پوست، درد، نوک سینه ، ضخیم شدن بافت سینه، شکل نامنظم در نوک سینه شامل قرمزی یا هر نوع ترشح یا ورم غدد لنفاوی از علائم سرطان سینه است. اگر هر کدام از این تغییرات را در سینه های خود متوجه شدید ، حتماً با پزشک صحبت کنید و آزمایش های تخصصی را انجام دهید .

89 درصد از زنان مبتلا به سرطان سینه دراین مورد مشترکن

52
این مطلب مفید بود ؟20
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : bestlifeonline / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن/ن.ح
وبگردی