علائم بیماری زنان
بیماری ها و مشکلات سلامت، در زنان بیشتر از مردان ایجاد می شود بنابراین زنان باید علائم این بیماری ها را بدانند تا در صورت بروز آنها از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.

علائم هشدار دهنده بیماری در زنان و نشانه های نگران کننده

با بالا رفتن سن ممکن است مشکلات زیادی در سلامتی شما به وجود بیاید معمولا مواردی مانند سر درد، درد مفاصل و دردهای این چنینی نگران کننده نیستند اما برخی علائم در طولانی مدت بر سلامت شما اثر سو می گذارند بنابراین نباید از چنین علائمی ساده گذر کرد. طبق بررسی های اخیر در مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، حدود 13.4 درصد از کل زنان از نظر سلامت ضعیف هستند.

کنفرانس ملی قانونگذاری ها می گوید، شرایطی مانند میگرن معمولاً بیشتر از مردان بر زنان تأثیر می گذارد. "علائم مزمن و گاها ظریف می توانند مهم ترین مواردی باشند که باید در هنگام محافظت از سلامت آینده فرد مورد توجه قرار گیرد." "متأسفانه، این شرایط مزمن بیش از 40 درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار می دهند."

در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک به ذکر 40 مورد از علائمی می پردازیم که در صورت بروز، هرچه سریع تر باید نسبت به پیشگیری از علایم بعدی اقدام نمایید.

1. مرتبا دچار مشکل تنفسی می شوید

خانم ها ممکن است هنگام ورزش دچار تنگی نفس شوند این تنها به دلیل آن است که عضله قلب به اندازه کافی خون رسانی نمی کند و هیچ مشکلی هم در قفسه سینه نیست. علاوه بر این، زنان بیشتر از مردان دچار سکته قلبی خاموش می شوند که در طی آن ممکن است فقط دچار تنگی نفس، حالت تهوع یا خستگی شدید شوند.

علائم بیماری زنان

2. معمولاً بدون هیچ دلیل مشخصی دچار تنگی نفس می شوید

تنگی نفس در مواقعی خاص مانند بالا و پایین رفتن از پله طبیعی است اما در بعضی مواقع می تواند نشانگر یک مشکل خاص باشد. طبق تحقیقات انجام شده؛ تنگی نفس غیرقابل توضیح می تواند به دلیل مسائل مختلفی از جمله برونشیت، آسم، ذات الریه، لخته شدن خون در ریه و بیماری انسداد ریوی مزمن باشد. اگر غالبا بی هیچ دلیلی دچار تنگی نفس می شوید حتما به پزشک مراجعه کنید.

3. همیشه بیمار هستید

این مورد به دلیل ضعف بدنی و گاها عدم رعایت برخی نکات پیش می آید. دلایل عمده ای وجود دارد که باعث می شود زنان بیشتر اوقات بیمار باشند؛ این موارد عبارتند از:اضطراب بیش از حد، خواب ناکافی، تغدیه ناسالم، کم تحرکی، نشستن دست ها یا عدم سلامت روده.

4. دست و پاهای شما همیشه سرد است

داشتن دست و پاهای یخی که به هیچ عنوان گرم نمی شود گویای مشکلی در سلامت فرد است. بدترین حالت این است که نشانه ای از بیماری شریان محیطی، اسکلرودرمی، لوپوس، آرتریت روماتوئید یا تیروئید کم کار باشد اما ممکن است فقط بیماری رینود ( نوعی بیماری که معمولاً خوش خیم است و بر جریان خون انگشتان و انگشتان پا تأثیر می گذارد) باشد که برای هر دو مورد باید به پزشک مراجعه کنید.

5. دائما تب دارید

گاهی اوقات داشتن تب می تواند مسئله ای جزئی مانند عفونت ادراری باشد اما تب مداوم ممکن است به دلیل سرطان لنفوم باشد.

تب دائم زنان

6. حساسیت شما به دمای کم افزایش یافته است

افزایش حساسیت شما به دمای کم می تواند مربوط به مشکل تیروئید باشد. مبتلایان به تیروئید کم کار معمولا چندین لایه لباس می پوشند زیرا همیشه احساس سرما می کنند. خستگی، یبوست، پف صورت و افسردگی از جمله علائم دیگر تیروئید است.

7. حساسیت شما به دمای زیاد افزایش یافته است

بسیاری از زنان در دمای زیاد حالتی پریشنا دارند. اگر غالبا احساس گرمای بیش از حد می کنید ، این می تواند به دلیل ابتلا به تیروئید پرکار باشد. عدم تحمل گرما یکی از علائم برجسته ابتلا به تیروئید پرکار است.

8. حس بویایی خود را از دست داده اید

یکی از اولین نشانه های بیماری آلزایمر از دست دادن حس بویایی است زیرا پیاز بویایی یکی از اولین نواحی مغز است که آسیب می بیند.

9. دست خط شما تغییر کرده است

ریز شدن دست خط می تواند نشانه ای از بیماری پارکینسون باشد. طبق مطالعه ای که در سال 2017 در ژورنال Movement Disorders Clinical Practice منتشر شده است، میکروگرافی - یا اندازه حروف غیرطبیعی - غالباً یکی از اولین علائمی است که بیماران پارکینسون متوجه آن می شوند.

تغییر دست خط

10. بسیار کم تحرک هستید

شاید بر این باور باشید که میزان فعالیت شما مناسب است اما طبق گفته متخصصین یکی از بزرگترین نشانه های ضعف سلامتی عدم تحرک است. سبک زندگی بی تحرک نشان دهنده ضعف سلامتی است و این افراد را قادر می سازد تا در آینده در چرخه ای از سلامتی ضعیف باقی بمانند.

کسی که کم تحرک است و در هیچ نوع ورزشی شرکت نمی کند، ممکن است دچار درد عضلانی و مفصلی شود؛ سفتی و گرفتگی بدن؛ استقامت ضعیف، بیومکانیک ضعیف، مشکل در حرکات عملکردی و ... از جمله بیماری هایی هستند که در انتظار این افراد است.

11. خواب کافی و مناسبی ندارید

اگر زمان یا میزان خواب شما بهم بریزد ، خلق و خوی شما نیز طی روز بعد کاملا متفاوت خواهد بود. برای اکثر افراد، مشکل خواب به دلیل کمبود فعالیت بدنی در طول روز یا مصرف کافئین زیاد ایجاد می شود، اما می تواند نشانه یک مسئله نگران کننده نیز باشد.

افسردگی، اضطراب و مشکلات تیروئید همه می توانند خواب را تحت تأثیر قرار دهند. اگر برای مدت طولانی خواب کافی ندارید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

12. همیشه خسته هستید

خستگی می تواند بیش از یک میلیون دلیل داشته باشد اما خستگی بی دلیل ممکن است ناشی از التهابات درونی باشد. توجه به این علائم ضروری است زیرا ممکن است موجب افزایش و یا علائم جدی تری مانند سرطان، زوال عقل و یا پارکینسون شود.

خستگی مداوم

13. مشکل حافظه شما در زندگی روزمره تان تداخل ایجاد می کند

با افزایش سن، به مرود فرد دچار فراموشی می شود و مادامی که این فراموشی زندگی شخص را مختل نکند ایرادی ندارد. گاها فراموش کردن مکانی که عینک خود را گذاشته اید امری طبیعی است اما اگر فراموش کنید که از عینک برای چه کاری استفاده می شود، می تواند نشانه ای از اختلال شناختی خفیف یا زوال عقل باشد.

14. سینه شما درد می کند و ضربان قلب تان سریع است

اگر درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع، درد در بازو ها، شانه ها یا فک و یا تنگی نفس را تجربه می کنید، می تواند به دلیل تشریح خود به خود شریان کرونر (SCAD) باشد.

SCAD - یا تشریح خود به خود شریان کرونر، (شریان هایی که عضله قلب را تأمین می کنند ) رویدادی نادر است اما می تواند جوانان را تحت تأثیر قرار دهد و در زنان نیز بیش از مردان رخ می دهد. SCAD مربوط به بارداری، یک بیماری نادر اما کشنده است. تخمین زده می شود که از هر 16000 بارداری 1 مورد موجب حمله قلبی حاد می شود و یک چهارم این موارد ناشی از SCAD است.

15. رفتار و خلق و خوی شما به صورت ناگهانی تغییر می کند

تغییر رفتار های ناگهانی می تواند نشانه ای از ضعف سلامتی، عفونت، تغذیه نامناسب، وضعیت روحی روانی نامناسب، یا عوارض مصرف نوعی داروی خاص باشد.

16. گردن شما متورم است

گردن درد بی دلیل ممکن است علامت خطرناکی باشد. قسمت جلوی گردن مملو از غدد لنفاوی و غده تیروئید است. تورم در این ناحیه می تواند نشانه ای از عفونت، لنفوم، تورم تیروئید یا توده های درون غده تیروئید باشد. تورم غدد لنفاوی با سرماخوردگی یا گلودرد شایع است، اما اگر همچنان ادامه داشته باشد مراجعه به پزشک الزامی است.

گردن درد

17. تاری دید ناگهانی را تجربه می کنید

تاری دید در سنین بالا امری طبیعی است اما اگر این رخداد به طور ناگهانی در یک یا هر دو چشم شما اتفاق افتد، می تواند نشانه سکته مغزی باشد. اگر این علائم به خودی خود از بین نرفت حتما به پزشک مراجعه کنید.

18. نورهای چشمک زن مشاهده می کنید

این امر می تواند به دلیل پارگی یا جدا شدن شبکیه چشم شما باشد . اگر مشکل به سرعت حل نشود، می تواند از دست دادن بینایی را در پی داشته باشد.

19. قد شما کوتاه تر شده!

این بیماری می تواند به دلیل پوکی استخوان باشد، جایی که استخوان های شما به مرور زمان و در طی سال ها به دلیل کمبود کلسیم و یا ویتامین D ضعیف می شوند.

20. سطح تحمل استرس و اضطراب شما کاهش یافته است

هر کسی استرس و اضطراب را تجربه می کند اما اگر متوجه شده اید که میزان اضطراب شما در حال افزایش است یا تحمل آن دشوار است، این مسئله می تواند نگران کننده باشد. اگر استرس یا اضطراب مانع زندگی روزمره تان می شود، حتماً از سلامت روانی خود مراقبت کرده و از پزشک یا متخصص خود کمک بگیرید.

استرس و اضطراب

21. شما چسبندگی ناخن دارید

اگر نوک انگشتان شما مانند قسمت گرد قاشق وارونه به نظر می رسد، این می تواند به دلیل بسته شدن ناخن باشد. این بیماری معمولاً با بیماری های قلب و ریه در ارتباط است، اما شایع ترین علت چسبندگی ناخن، سرطان ریه است.

22. چربی های زیادی در شکم دارید

اگر در ناحیه شکم خود اضافه وزن زیادی پیدا کرده اید الزامی است که هرچه سریع تر جلوی پیشرفت آن را بگیرید. طبق مطالعه ای که انجام شده است، زنانی که چربی شکمی آن ها بیشتر است، 10 تا 20 درصد بیشتر از زنان دیگر در معرض حمله قلبی قرار می گیرند.

23. شما بعد از خوردن مقدار کمی غذا سیر می شوید

بعد از خوردن یک بشقاب کامل غذا، احساس سیری مسلم است اما اگر بعد از خوردن مقدار کمی غذا این احساس را دارید، بدن شما سعی دارد چیزی را به شما بگوید. سیری زودرس می تواند به دلیل بیماری ریفلاکس معده (GERD) و زخم معده باشد، یا می تواند نشانه ای از موارد جدی تر مانند سرطان لوزالمعده باشد.21. گوشه های لب شما همیشه ترک می خورد

ترک خوردن دائمی لب که عموما دردناک هم هست پرلیش یا التهاب قارچی زاویه ای نامیده می شود و اغلب به دلیل کمبود ویتامین - به ویژه ویتامین های B و کمبود آهن ایجاد می شود.

ترک گوشه های لب

24. در اطراف چشمان خود برجستگی های زرد دارید

برجستگی های زرد رنگ در اطراف چشم می تواند نگران کننده باشد. خوشبختانه این لک های زرد خوش خیم اند اما لازم است که مراقب سلامتی خود باشید. رسوبات زرد رنگ کلسترول که گزانتالاسما نامیده می شود، بیشتر از مردان در زنان ظاهر می شود و نشانه چربی خون است ( وضعیتی که مقدار زیادی کلسترول و تری گلیسیرید در خون شما وجود دارد.)

25. شما بیش از حد معمول دچار ریزش مو شده اید

ریزش مو بیش از حد می تواند شوک آور باشد. ریزش مو همچنین می تواند ناشی از تغییرات هورمونی (از بارداری، زایمان و یائسگی)، مصرف دارو های خاص و مکمل ها و اضطراب باشد. خوشبختانه، اکثر موارد دائمی نیستند - فقط ممکن است لازم باشد با پزشک خود در مورد راه هایی که می توانید در مبارزه با آن کمک کنید - صحبت کنید.

26. شما عرق شبانه مزمن دارید

تعریق شبانه مزمن ممکن است به دلیل اختلالات اضطرابی، مشکلات تیروئیدی و حتی انواع خاصی از سرطان ایجاد شود، بنابراین الزامی است که به پزشک مراجعه کنید.

27. خروپف می کنید

اگر در طول روز آنقدر خواب آلود هستید که پشت میز کار یا در اتومبیل به خواب می روید ممکن است به آپنه انسدادی خواب مبتلا باشید. به گفته بنیاد ملی خواب، درمان نشدن خروپف می تواند منجر به بروز مشکلات قلبی عروقی و افزایش وزن شود. 

خروپف زنان

28. شما همیشه در حال دویدن به سمت دستشویی هستید

ابتلا به اسهال به این معنی است که بدن شما سعی می کند از شر چیزی که دوست ندارد خلاص شود. مدفوع شل و آبکی اغلب ناشی از وجود ویروس ها، عدم تحمل غذا، یا باکتری ها و انگل هایی است که از طریق غذا یا آب وارد بدن شما می شوند.

این بیماری همچنین می تواند به دلیل مشکلات خاصی مانند بیماری کرون، مشکلات روده بزرگ یا به دلیل دارویی که مصرف می کنید ایجاد شود. در صورت بروز این مشکل حتما به پزشک مراجعه کنید.

29. غالباً به دستشویی نمی روید

اگر آخرین باری که مدفوع داشته اید را به خاطر نمی آورید، ممکن است مشکلات جدی در یبوست داشته باشید. اگر دفع مدفوع شما سخت، خشک یا دردناک است - و شما فقط سه بار در هفته و یا کم تر مدفوع می کنید، ممکن است به دلیل داروهای مصرفی، یک رژیم غذایی با فیبر کم، کمبود آب بدن یا کمبود ورزش باشد.

30. بی دلیل وزن کم می کنید

از دست دادن بی دلیل و ناگهانی بیش از 4 و نیم کیلوگرم یا بیش از 5 درصد از وزن بدن شما در طی شش ماه تا یک سال می تواند به دلیل تیروئید پرکار، دیابت، افسردگی، بیماری کبد، سرطان یا سایر موارد سلامتی باشد.

وزن کم کردن 

31.  پوست شما کمی آبی به نظر می رسد

دلیل رنگ آبی لب، انگشتان دست و یا انگشتان پا می تواند به دلیل سیانوز باشد، (وضعیتی که در آن خون به طور غیر طبیعی گردش می کند و سطح اکسیژن خون در بدن شما ناکافی است). در اسرع وقت این موضوع را با پزشک در میان بگذارید چرا که این امر می تواند نشانه ای از بیماری عروق کرونر قلب و بیماری انسداد ریوی مزمن باشد.

32. روند بهبودی زخم های شما خیلی طولانی است

اگر بهبود زخم های شما ماه ها طول می کشد یا واقعا به طور کامل بهبود نمی یابد - می تواند به دلیل دیابت باشد. داشتن قند خون بالا می تواند با گردش خون بدن شما اختلال ایجاد کند و باعث آسیب عصبی شود و این می تواند مانع از بهبودی مناسب زخم ها در بدن شود.

33. شما متوجه یک توده غیر طبیعی در سینه خود می شوید

بافت سینه به طور طبیعی دارای بافت ناهمواری است. بیشتر خانم ها متوجه تغییراتی در سینه خود می شوند که با چرخه قاعدگی آن ها همخوانی دارد اما اگر توده ای را مشاهده کردید که به اطراف می چسبد، در حال رشد است، احساس درد قفسه سینه می کنید، اندازه سینه یا ظاهر پوست سینه را تغییر می دهد، به پزشک مراجعه کنید چرا که این موارد علائم سرطان سینه است.

34. ناگهان احساس حالت تهوع، سرگیجه و یا خستگی می کنید

پیش از این هم در بخش بهداشت و سلامت نمناک تاکید شد که هر زمان که تنگی نفس، حالت تهوع، فشار قفسه سینه یا کمر، سرگیجه و خستگی مفرط را تجربه می کنید آن را جدی بگیرید. زنان مطمئناً می توانند علائم کلاسیک حمله قلبی مانند درد شدید قفسه سینه را تجربه کنند، اما همچنین احتمال حمله قلبی که نمایش و علائمی غیرمعمول داشته باشد نیز وجود دارد.

زنان باید به دنبال این علائم باشند و حمله قلبی را به عنوان یک علت احتمالی در نظر بگیرند، به ویژه اگر آن ها دارای عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا، سابقه سیگار کشیدن یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی هستند.

 حالت تهوع و سرگیجه

35. پوست زیر بغل و گردن شما تیره است

تیره شدن پوست زیر بغل و گردن ممکن است نشانه شروع دیابت باشد. این لکه های تیره معمولاً نشان دهنده وجود مقدار زیادی انسولین در خون شما هستند و به طور معمول هنگامی که این نقاط را لمس می کنید پوست آن ناحیه متفاوت تر از بقیه نواحی است.

36. شما رشد پوسته ای دارید

اگر در هر نقطه از بدن خود رشد پوسته ای و پوسته پوسته ای مشاهده کنید، ممکن است که مبتلا به کراتوز آکتینیک (AK) یا کراتوز خورشیدی ( که در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه های مضر UV ایجاد می شود) باشید. اگر به این مسئله توجه نکنید می تواند به سرطان پوست تبدیل شود.

37. اندازه، شکل یا رنگ خال تغییر کرده است

اگر سابق بر این پوست خود را برنزه کرده اید یا از کرم ضد آفتاب استفاده نمی کنید باید بدانید که هرگونه تغییر فیزیکی در خال ها حائز اهمیت است. به این ترتیب، اگر مبتلا به سرطان پوست شدید، می توانید بلافاصله به آن رسیدگی کنید.

 تغییر خال

38. شما لکه های قرمز رنگی روی پوست خود دارید

واکنش آلرژیک به اگزما از جمله دلایلی است که می تواند قرمزی پوست را در پی داشته باشد اما شاخصه اصلی دیابت نوع 2 نیز تعییر رنگ پوست به قرمز است.

لک های مایل به قرمز که به صورت برجستگی های کوچک و جوش مانند شروع می شوند و در نهایت سفت و متورم می شوند، می تواند نکروبیوز لیپوئیدیا باشد ( یک بیماری که شاخص رایج دیابت است. ) این لک ها همچنین می توانند زرد یا قهوه ای باشند و معمولاً خارش دار و دردناک هستند. گذشته از دیابت، این بیماری با آرتریت روماتوئید و بیماری التهابی روده نیز همراه است.

39. شما اسکین تگ های زیادی دارید

گاهی اوقات، به دلیل تحمل وزن اضافی، اسکین تگ ها در مناطقی مانند گردن، زیر بغل، پستان و کشاله ران ظاهر می شوند اما این مزاحمت های کوچک شاخص سایر مسائل بهداشتی نیز هستند.

آن ها به اصطکاک مزمن مرتبط هستند، به همین دلیل بیشتر در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی دیده می شوند. "سطوح بالاتر فاکتورهای رشد (مانند دوران بارداری)، مقاومت به انسولین (بیشتر در افراد دیابتی دیده می شود) و احتمالاً یک مولفه ژنتیکی نیز می تواند نقشی مهم داشته باشد.

40. شما پوستی زبر و سفت و ضخیم دارید

اگر نواحی ای از پوست شما ضخیم تر از سایر نقاط است ممکن است به بیماری اسکلروز دیجیتال مبتلا باشید. (این بیماری می تواند در افراد مبتلا به دیابت ایجاد شود.) این علامت اغلب در انگشتان دست و یا انگشتان پا ظاهر می شود، حرکت دادن آن ها را دشوار می کند و می تواند به بازو ها، پشت، شانه ها، صورت و سایر نواحی بدن گسترش یابد.

40 نشانه بیماری زنان؛ خانم ها این علائم رو جدی بگیرن!

515
این مطلب مفید بود ؟150
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی