روز جهانی لوپوس
لوپوس یکی از بیماری های پوستی شایع در جهان است که به همین دلیل روز 10 می در تقویم جهانی مصادف با روز جهانی لوپوس ثبت شده است.

10 می روز جهانی لوپوس

لوپوس، بیماری آزاردهنده ای که فرد مبتلا را دچار دردسرهای فراوانی می کند و گاها زندگی طبیعی را برایش دشوار می سازد. مثل بسیاری از بیماری های جدی، لوپوس هم یک روز خاص درتقویم به نام خود دارد که هدف این روز یادآوری برخی نکات و فکت ها به تمام انسان های جهان است.

تاریخچه روز جهانی لوپوس

روز جهانی لوپوس توسط لوپوس کانادا در سال 2004 ایجاد شده تا اگاهی افراد در مورد این بیماری افزایش پیدا کند، زیرا این بیماری تاثیر بسیار گسترده ای روی افراد بیمار و خانواده هایشان دارد.

 این روز توسط سازمان های مربوط به لوپوس از 13 کشور تعیین شد که در آن کار های تحقیقاتی برای خدمات دهی بهتر به بیماران لوپوس، افزایش اطلاعات اپیدمیولوژی و افزایش آگاهی انجام می شد و از همان زمان، این روز در بسیاری از کشور های دیگر در سراسر جهان شهرت پیدا کرد.

پروفایل حمایت کنندگان روز جهانی لوپوس را موزیسین ها و بشر دوستانی به نام جولیان لنون تشکیل می داد که یک سفیر جهانی است. دیگر سلبریتی ها و افراد مشهور که در اجتماع روز جهانی لوپوس در آمریکا موثر هستند، دنیل "رادکلیف"، "لیدی گاگا" و "لان هاردینگ" می باشند.

لوپوس

حقایقی در مورد بیماری لوپوس

اگر شما هم به علائم لوپوس مشکوک هستید و می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد آن داشته باشید، این قسمت از نمناک را تا انتها مطالعه کنید تا بتوانید با جنبه های مختلفی از این بیماری آشنا شوید . 

لوپوس یک وضعیت خود ایمنی است 

هنوز علت دقیق بیماری لوپوس مشخص نیست اما علائم آن نشان دهنده مشکلی در سیستم ایمنی است، زیرا سلول های سیستم ایمنی ممکن است خودشان را مورد حمله قرار دهند.

علائم لوپوس مهم است 

علائم لوپوس در هر فرد با دیگری متفاوت می باشد و شدت آن نیز افراد مختلف متفاوت است و نمی توان برای همه یک نسخه پیچید. 

لوپوس در هر سنی اتفاق می افتد 

خانم ها از سن 15 تا 44 سالگی بیشتر در معرض خطر لوپوس هستند و بین 10 الی 20 درصد افراد مبتلا به لوپوس قبل از سن 18 سالگی به آن مبتلا می شوند اما در هر صورت ممکن است در هر سنی رخ دهد.

نژاد عامل اصلی خطر است 

رنگ پوست مخصوصاً در نژاد های آفریقایی خطر لوپوس را افزایش می دهد. افراد سیاه پوست به طور کل در معرض خطر بیشتری هستند.

خانم ها بیشتر در معرض خطر هستند

90 درصد بیماران مبتلا به لوپوس را خانم ها تشکیل می دهند اما این بیماری برای مردان خطرات بیشتری را به همراه دارد. 

باید به متخصص مراجعه شود

همانطور که گفتیم، علائم لوپوس مبهم هستند و فقط جلسات درمانی پشت سر هم می تواند وضعیت دقیق بیمار را مشخص کند و حتماً متخصص باید وضعیت آن را بررسی کند.

آزمایش خون کمک کننده است اما تشخیص دقیقی نیست

از انجایی که لوپوس به دلیل فعالیت نامناسب سیستم ایمنی ایجاد می شود، بنابراین آزمایش خون می تواند پادتن هایی را که عامل ایجاد این وضعیت هستند ، مشخص کند اما همیشه هم سربلند بیرون نمی آید. 

آزمایش خون

تشخیص اصلی لوپوس بر اساس علائم و آزمایش هاست

آزمایش های مختلف از جمله آزمایش خون ، اشعه ایکس و بایوپسی در کنار مشاهده علائم و مد نظر قرار دادن آن ها به شکل دقیق، همگی باعث ایجاد تشخیص دقیق پزشک خواهد شد. 

لوپوس می تواند به وضعیت های دیگر شباهت داشته باشد

وضعیت های دیگری مثل آرتریت، فیبرو میالژیا و بیماری لایم می توانند علائم شبیه به لوپوس داشته باشند. 

هیچ درمانی برای لوپوس وجود ندارد

هنوز درمان دقیقی برای لوپوس پیدا نشده است. این بیماری کشنده نیست و نرخ مرگ و میرش کمتر از گذشته است. به خاطر این که دارو های جدیدی برای آن تولید کردند.

دارو ها کمک کننده هستند

دارو نمی تواند لوپوس را درمان کند اما از مشکلات بعدی آن جلوگیری می کند، سیستم ایمنی را سرکوب کرده، پادتن عامل ایجاد این بیماری را دور نگه می دارد و التهاب را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.

لوپوس سیستمیک رایج ترین نوع لوپوس است

انواع مختلفی از لوپوس وجود دارد اما لوپوس سیستمیک در 70 درصد افراد مبتلا مشاهده می شود که کمی شدیدتر بوده و بر روی کلیه یا قلب اثرگذار است. 

گاهی اوقات لوپوس فقط محدود به پوست می شود 

بیماران مبتلا به لوپوس سیستمیک ممکن است دچار خارش، قرمزی و ایجاد لکه های روی پوست شوند و کمتر درد مفصلی، مشکلات کلیه و دیگر علائم را مشاهده کنند. 

دارو های خاصی می توانند علائم لوپوس را تشدید کنند 

بعضی از دارو ها مانند ایزونیازید، هیدرالازین و غیره می توانند عاملی برای واکنش شدید سیستم ایمنی و بروز علائم لوپوس شوند.

استفاده از دارو

بعضی از کودکان با لوپوس متولد می شوند

گاهی اوقات مادر مبتلا به لوپوس یا وجود پادتن مربوط به بیماری می تواند عامل انتقال این بیماری به کودک باشد که تشخیص آن در همان ماه های اول به بهبود کمک خواهد کرد.

لوپوس می تواند به کلیه ها آسیب بزند 

التهابات موجود توسط بیماری لوپوس می تواند عاملی برای آسیب به کلیه باشد. تقریباً 40 تا 70 درصد بیماران مبتلا به لوپوس، دچار التهابات کلیه هم هستند.

لوپوس می تواند خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش دهد 

لوپوس می تواند عاملی برای مشکلات قلبی عروقی باشد و البته به طور مستقیم قلب را تحت تاثیر قرار نمی دهد اما می تواند عاملی برای مشکل انعقاد خون هم باشد.

تاریخ روز جهانی لوپوس + حقایق مهم لوپوس

52
این مطلب مفید بود ؟20
منبع : بخش سرگرمی نمناک/ف.ن/ن
وبگردی