روز جهانی سیرابی

تاریخچه و حقایق روز جهانی سیرابی 24 اکتبر

کد مطلب : 72699تعداد نظرات : 1 نظرزمان مطالعه : 4 دقیقه
برخلاف تصور عموم مردم ایران که سیرابی را غذای ایرانی می دانند، سیرابی یک غذای بین المللی می باشد که در سرتاسر دنیا تهیه می شود و روز 24 اکتبر روز جهانی سیرابی می باشد.

روز جهانی سیرابی و حقایق جالب و مهم درباره آن

سیرابی از جمله غذاهای معروفی است که در کل جهان طرفداران بسیار زیادی به خود اختصاص داده است شاید باورش برایتان سخت باشد که بدانید روزی به نام روز جهانی سیرابی در بین روزهای خاص تقویم به چشم میخورد. اما باید بگوییم که این روز به خصوص وجود دارد و 24 اکتبر را از آن خود کرده است و همه جهان این روز را با نام روز جهانی سیرابی میشناسند.

روز جهانی سیرابی

تصور غلطی که بین ایرانیان رایج می باشد این است که آنها احساس می کنند که سیرابی غذای مخصوص مورد علاقه ایرانیان است در صورتی که باور درستی نیست و همانطور که این غذا در ایران طرفدار دارد در سرتاسر جهان نیز هواداران بسیاری به خود اختصاص داده است.

 اگرچه سیرابی فواید بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد اما علاوه بر آن مضرات زیادی نیز در خود دارد به همین خاطر خوردن بیش از حد آن برای افراد توصیه نمی شود چراکه حشرات منفی بر سلامت انسان می گذارد. با ما همراه باشید تا به مناسبت فرارسیدن روز سیرابی مقاله کوتاه و مفیدی درباره این غذای دوست داشتنی بخوانید اطلاعات بیشتری از آن کسب کنید.

 دلیل نامگذاری روز جهانی سیرابی

 24 اکتبر میلادی در انجمن بازاریابی سیرابی (Tripe Marketing Board) به عنوان روز جهانی سیرابی ثبت شده است علت جالبی برای این نامگذاری وجود دارد آن هم این است که یکی از سیاستمداران انگلیسی در قرن 17 به نام «ساموئل پیپس» در رمان زندگینامه خود در تاریخ 24 اکتبر 1662 نوشته است:“به خانه برگشتم و همراه با همسرم غذایی بسیار خوشمزه از سیرابی را خوردیم.” و این نوشته از آن پس ، روزی به نام روز جهانی سیرابی را خلق کرده است.

دلیل نامگذاری روز جهانی سیرابی

غذای مخصوص روز جهانی سیرابی و دستور طبخ آن

 همانطور که از اسمش پیداست بهتر است در روز جهانی سیرابی این روز را با یک خوراک خوشمزه سیرابی جشن گرفت. تا حداقل بتوان آنطور که باید رسالت این روز را به جا آورد. در حقیقت سیرابی به لایه درونی معده گوسفند و گاو اطلاق می شود برای این که یک سیرآبی لذیذی طبخ کرد قبل از هر چیزی باید اقدام به پاکسازی سیرابی کرده و سپس سیرابی را در اندازه های 5 سانتی متری تکه تکه کنید.

پس از این کار آن را داخل یک قابلمه پر از آب ریخته و بعد از اینکه آب به جوش آمد 15 دقیقه زمان بدهید تا قابلمه روی شعله بماند. پس از 15 دقیقه تکه های سیرابی را آبکشی کرده و در یک ظرف مناسب بریزید سپس مقداری شیر و یک پیاز روی سیرابی بریزید. دقت داشته باشید که شیر باید روی سیرابی ها را بپوشاند پس از این مرحله به مدت 2 ساعت زمان بدهید تا روی شعله ملایم بپزد. حین پختن سیرابی کمی کره روی حرارت آب کرده و مقداری آرد الک شده به آن اضافه کنید و هر دو را با هم کمی تفت دهید تا طعم خامی آرد گرفته شود سپس مقداری نمک و فلفل به آن افزوده و این ترکیب را روی سیرابی در حال طبخ ریخته و بهم بزنید. در نهایت پس از پایان تمامی این مراحل و بعد از گذشت دو ساعت غذای لذیذ سیرابی شما آماده خوردن می باشد. البته دستور و نکات کامل پخت سیرابی را در آشپزخانه نمناک میتوانید به صورت دقیق تر بخوانید.

خواص درمانی سیرابی

 خواص و مضرات درمانی سیرابی

 فواید سیرابی سالهاست که ازطرف متخصصان توصیه هایی برای خوردن سیراب شیردان صورت میگیرد چراکه آنها معتقدند سیرابی خواص بسیار مفیدی برای درمان کم خونی ، تقویت معده و روده ، سیستم ایمنی بدن ، ریزش مو ، اختلالات رشد کودکان ، سرطان ، بیماریهای عصبی و افسردگی و ... در خود دارد.

  البته ناگفته نماند که با وجود خواص بی نظیر سیرابی در مقابل مضراتی نیز در این خوراکی برای سلامت انسان وجود دارد و استفاده بیش از حد آن خطر آفرین است از جمله مضرات رایج آن این است که به علت استفاده نمک زیاد درآن فرد مصرف کننده مستعد افزایش فشار خون میشود و همچنین این غذا چربی بسیار بالایی دارد و باید در مصرف آن مخصوصاً کسانی که چربی خون دارند احتیاط شود و مورد مهمی که از جمله مضرات این غذا می باشد این است که در صورت شسته نشدن و بهداشتی نبودن آن امکان دارد بیماری های باکتریایی مختلفی متوجه فرد مصرف کننده باشد.

 مضرات سیرابی

 میزان مصرف مجاز سیرابی چقدر است؟

طبق توصیه متخصصان علوم غذایی استفاده از یک الی دو بار از این غذا در هفته ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد دارد چنانچه این غذا ماهانه یک الی دو بار در ماه مصرف شود مشکل چندانی به همراه ندارد بنابراین توصیه می شود آن دسته از افرادی که تحرک کمی دارند حتماً باید از مصرف مداوم و همچنین مصرف روزانه این غذا اکیداً خودداری کنند.

تاریخچه و حقایق روز جهانی سیرابی 24 اکتبر

4.519
این مطلب مفید بود ؟172
منبع : بخش سرگرمی نمناک /ن/س
برچسب : سیرابی
1 نظر به ثبت رسیده است
مهدی شهبازی تبار1399-08-04
روز جهانی سیرابی داریم ولی روز پسر نداریم????
10
وبگردی