ماده ضدعفونی کننده دست
این روزها همه افراد برای پیشگیری از ویروس کرونا از انواع ضدعفونی کننده های دست استفاده می کنند اما نمی دانند برخی از ضدعفونی کننده ها دارای مواد خطرناک و مرگباری هستند.

ضدعفونی کننده دست مرگبار !!

ضدعفونی کننده های دست می توانند از پوست شما در برابر ابتلا به کووید 19 مراقبت کنند. البته اگر الکل صحیحی در آن ها به کار رفته باشد. محصولات حاوی متانول و پروپانول 1 به شما آسیب وارد می کنند و حتی می توانند کشنده باشند. زمانی که تعداد افراد مبتلا به کووید 19 افزایش پیدا می کند، تعداد ضد عفونی کننده های دست خطرناک نیز در حال افزایش هستند.

سازمان جهانی غذا و دارو اکنون 163 محصول را به عنوان محصول خطرناک معرفی کرده است زیرا حاوی مواد سمی مانند متانول هستند. هفته پیش این تعداد به 149 عدد رسید که می توانست بسیاری از آسیب ها را به بدن افراد وارد کند.

بین ماه های 1 می و 30 ژوئن، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها اعلام کرد که 15 نفر از افراد در مکزیک و آریزونا به دلیل نوشیدن الکل حاوی متانول آسیب دیدند. چهار نفر از آن ها جان خود را از دست دادند و سه نفر ریکاوری شدند و بقیه تحت نظر هستند. هنوز محصولات جدید زیادی به بازار وارد می شود که ممکن است بسیاری از آن ها ناامن باشند.

ضدعفونی کننده دست

الکل اتانول و ایزوپروپیل در ضدعفونی کننده های دست

برای این که به طور موثر با کووید 19 مبارزه شود، ضد عفونی کننده های دست حداقل باید 60 درصد اتانول یا 70 درصد الکل ایزوپروپیل داشته باشند. قبلا در بخش بهداشت و سلامت نمناک گفتیم که اتانول یا الکل اتیل یک نوع الکل است که باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها را می کشد و در ضدعفونی کننده های دست نیز به کار می رود. بعضی از شوینده های دهان یا حتی غذاها نیز حاوی اتانول هستند و در محصولات آرایشی و زیبایی نیز از این ماده استفاده می کنند و این نوع الکل معمولاً امن و بی خطر است.

فقط ممکن است در بعضی از افراد عاملی برای سرفه و سر درد باشد. اتانول در بدن شکسته شده ، تا جایی که به آب و کربن دی اکسید تبدیل می شود. ترکیبات غیر سمی و ساده هم در آن ها وجود دارد که به راحتی از بدن دفع می شود.

الکل متانول ضدعفونی

دوری از متانول و پروپانول

متانول و پروپانول 1 همچنین نوعی از الکل هستند اما نباید در ضدعفونی کننده دست وجود داشته باشند. آن ها به الکل چوب یا الکل متیل معروف هستند که باعث آتش سوزی شده و ضد یخ می باشند. متانول برای هیچ گونه مصرف انسانی توصیه نمی شود ؛ حتی برای ضدعفونی کردن دست ها.

بزرگترین خطر آن ها این است که به داخل معده هم وارد می شوند و استفاده از آن ها روی پوست عاملی برای واکنش های شدید هستند و حتی ممکن است جان فرد را بگیرند. هیچ کس نمی داند که این الکل ها و ترکیبات چگونه به ضدعفونی کننده های دست راه پیدا کرده اند.

خطرات متانول

تفاوت بین متانول و اتانول چیست؟

فقط یک حرف در آن ها متفاوت است و آن هم به دلیل تغییر بسیار کمی در ساختار شیمیایی می باشد اما تفاوت آن دو در اصل بین مرگ و زندگی است. مصرف پروپرانول عملکرد سیستم عصبی مرکزی را کند می کند و علائمی مثل سردرگمی، ضربان کند قلب، تنگی نفس و گاهی اوقات مرگ را ایجاد می کند.

متانول نیز می تواند برای بافت و اعضای بدن سمی باشد و عاملی برای مشکلات تپش قلب، نارسایی کلیه، تشنج و کما و حتی مرگ باشد. متانول همچنین از پوست جذب می شود که البته ممکن است مصرف یک الی دو بار آن آسیب زننده نباشد اما قرار گرفتن دوباره در معرض آن اثر یکسانی را ایجاد می کند و ممکن است عاملی برای ایجاد حالت تهوع و استفراغ باشد. پروپانول 1 همچنین پوست و چشم را حساس می کند.

تفاوت متانول و اتانول

اگر در معرض پروپانول 1 و متانول قرار گرفتیم چه اقدامی انجام دهیم؟

اگر در معرض پروپانول 1 یا متانول قرار گرفتید، پیشنهاد می کنیم که هر چه سریع تر با اورژانس تماس بگیرید و همچنین باید اقداماتی را انجام دهید که باقیمانده این الکل از بدن شما بیرون بریزد.

از کجا بفهمیم که یک محصول امن است؟

سازمان غذا و دارو لیستی از محصولاتی را که حاوی هیچ گونه ماده مضر نیستند، اعلام کرده است. این لیست بلند بالاست اما خوشبختانه قابل جستجو است. پس حتماً به آن توجه کنید.

بسیاری از محصولات حاوی متانول همچنان به فروش می رسند که ممکن است حاوی الکل های مضر باشند. پس حتماً روی برچسب ها را بخوانید و از متانول و از پروپانول استفاده نکنید.

پس مراقب ضدعفونی کننده های دست که حاوی این دو نوع الکل هستند، باشید.

برندهای متفاوت نیز معمولاً می توانند در استفاده از این ضد عفونی کننده های دست اعتماد شما را جلب کنند.

ضدعفونی کننده دست حاوی این ماده، مرگبار است !!

3.84
این مطلب مفید بود ؟31
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : thehealthy / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی