آب مروارید
آب مروارید یا کاتاراکت عبارت است از کدر شدن عدسی چشم که بصورت طبیعی شفاف است. مانند پنجره ای که بخار آب آنرا تار کرده باشد

رپورتاژآگهی:آب مروارید

عدسی عضوی است محدب الطرفین ، قابل انعطاف، بدون رگ و شفاف با قطر 9 میلیمتر و ضخامت 4 میلیمتر که ما بین مایع زلالیه و زجاجیه چشم قرار دارد. و توسط زنولها به شیارهای بین جسم مژگانی اتصال دارد.عدسی در پشت مردمک واقع شده است و عمل تطابق و متمرکز کردن نور بر روی شبکیه را انجام می دهد.

آب مروارید  یا کاتاراکت عبارت است از کدر شدن عدسی چشم که بصورت طبیعی شفاف است. مانند پنجره ای که بخار آب آنرا تار کرده باشد، آب مروارید نیز باعث تاری دیده م یشود. عقاید غلطی درباره آب مروارید وجود دارد، اما باید گفت که آب مروارید :

  • پرده ای بروی چشم نیست
  • بر اثر استفاده بیش از حد از چشم بوجود نمی آید
  • سرطان نیست
  • از یک چشم به چشم دیگر سرایت نمی کند
  • سبب کوری قابل برگشت نمی شود

 مبتلایان به آب مروارید باید منتظر چه علائمی باشند؟

عمده ترین علامت این بیماری، سفیدی زیاد مردمک است. همچنین تاری، ابهام و اصطلاحا کاهش سوی چشم، اختلال دید در شب، حساس شدن چشم به نور های تند، دیدن هاله ای در اطراف نورها، تغییر دائمی نمره عینک، تاری یا زردی رنگ ها، دو بینی در یک چشم و اشکال در رانندگی، به خاطر مشاهده هاله هایی در اطراف نورها که می تواند بسیار خطرآفرین و حادثه ساز شود، از علائم این بیماری هستند. حتی گاهی شخص مبتلا برای پاک کردن چشم خود مرتبا پلک می زند یا سعی می کند با افزایش دقت خود این مشکل را مرتفع سازد.

این علائم می تواند ناشی از سایر بیماری های چشمی نیز باشد، پس اگر دچار هر یک از این علائم شدید حتما به چشم پزشک مراجعه کنید. برای تشخیص آب مروارید باید  معاینه چشم  توسط چشم پزشک متخصص انجام شود.

 انواع مختلف آب مروراید کدامند؟

الف – آب مروراید ناشی از افزایش سن:عدسی نیز همانند سایر قسمت های بدن، در طول زندگی به رشد خود ادامه می دهد و لایه هایی به سطح خارجی آن اضافه می شود که با گذشت زمان لنز سخت می شود و شفافیت خود را از دست می دهد.

آب مروارید ناشی از افزایش سن شایع ترین نوع آب مروارید است و بین سنین 65 تا 74 سالگی، 50 درصد افراد و بالای سن 75 سالگی، 70 درصد افراد به آن مبتلا می شوند، اما می تواند از 35 سالگی به بعد شروع شود.

ب – آب مروارید ناشی از سایر بیماری ها: این نوع آب مروارید در افرادی که بیماری های مشخص دیگری از جمله دیابت (بیماری قند) دارند دیده می شود. گاهی بروز آب مروارید در رابطه با مصرف داروهای کورتون دار است.

پ- آب مروارید ناشی از ضربه: گاهی بلافاصله پس از صدمات چشمی و گاهی سالها بعد از آن دیده می شود.

ت- آب مروارید مادرزادی : برخی بچه ها با آب مروراید به دنیا می آیند یا این که در کودکی به آن مبتلا می شوند که معمولا در هر دو چشم است. این آب مروارید ممکن است در بینایی اختلال ایجاد نکند، اما در صورت ایجاد اختلال حتما باید جراحی شود.

چه موقع بایستی جراحی انجام شود؟

هنگامی که  کاتاراکت  به حدی باعث کاهش دید شود که مانع انجام فعالیتهای روزانه بشود. این عقیده که آب مروارید بایستی جهت عمل "رسیده" باشد درست نیست. وقتی که آب مروارید ایجاد می شود عدسی چشم ضخیم و کدر می گردد. نور نمی تواند از آن به آسانی عبور کند و به این ترتیب باعث تاری دید می شود.

جراحی آب مرواریدهنگامی که نیازهای بینایی شما آن را ایجاب کند می تواند انجام شود. شما باید ببینید که آیا دید شما در حدی است که بدون هیچ ناراحتی کارتان را انجام دهید یا خیر؟ بدون خطر رانندگی کنید؟ آیا می توانید براحتی بخوانید و تلویزیون تماشا کنید؟ آیا شما می توانید فعالیتهای روزانه مثل پخت و پز، خرید، کارهای منزل، خوردن داروهایتان را بدون مشکل انجام دهید. بر اساس مشکلاتتان، شما و چشم پزشکتان می توانید با هم تصمیم بگیرید که چه موقع جراحی لازم است.

دکتر محمد طاهر رجبی

فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم و صورت (اکولوپلاستی) از دانشگاه UCLA  آمریکا ،  عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

آدرس :ایران- تهران – میدان ونک – ابتدای بزرگراه حقانی نرسیده به گاندی جنوبی – پلاک 72- ساختمان پزشکان 72 ونک – طبقه چهارم – واحد 402 – ک.پ 1336616351

تلفن :

(+98) 21 88874959 , 88201460 , 88201656

همراه (+98) 938-588-4153

برای اطلاعات بیشتر به سایت زیر مراجعه کنید :

http://drrajabi.com/

آب مروارید، از علائم تا درمان آب مروارید

56
این مطلب مفید بود ؟60
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی