آرامگاه مولانا

آرامگاه مشاهیر ایرانی در خارج از ایران + تصاویر

تاریخ انتشار : 13 مهر 1397کد مطلب : 72050زمان مطالعه : 4 دقیقه
در میان مشاهیر ایرانی آرامگاه ابدی برخی خارج از مرزهای ایران قرار دارد که در این مطلب مروری بر این چهره های سرشناس فرهنگ و ادب داشته ایم که توصیه میکنیم تا پایان مطلب همراه ما باشید.

آرامگاه مشاهیر ایرانی در خارج از مرزها

مشاهیر ایرانی در حوزه ادب و فرهنگ از ارزنده ترین های و ماناترین های کشور هستند که گاهی دور از وطن در خانه ابدی شان آرام گرفته اند. ایران مهد پرورش شخصیت های مهمی در دنیای ادب و فرهنگ است که دنیا روی آن تعصب ویژه ای دارد.

برخی از مشاهیر ایرانی در خاکی دور از وطن به خاک سپرده شدند و آرامگاهشان از مکان هایی مهم برای دوستداران ادب و هنر است. در این مطلب مروری بر مشاهیر ایرانی که در خارج از کشور آرام گرفتند داشته ایم که توصیه میکنیم تا پایان مطلب همراه ما باشید.

آرامگاه مشاهیر ایرانی در خارج از ایران

آرامگاه رودکی :تاجیکستان

رودکی نخستین شاعر مشهور پارسی گوی حوزه تمدن ایرانی در دوره سامانیان و در قرن چهارم هجری قمری و استاد شاعران این قرن در ایران است. رودکی را نخستین شاعر پارسی گوی و پدر شعر فارسی می نامند که به سبک خراسانی شعر می سرود . رودکی علاوه بر شعر در دنیای موسیقی نیز از تبحر خاصی برخوردار بود.

آرامگاه رودکی

آرامگاه رودکی در جمهوری تاجیکستان

آرامگاه رودکی هم اکنون در روستای بنجرودک یا پنجکنت در 170 کیلومتری شمال شهر دوشنبه و در خاک جمهوری تاجیکستان قرار دارد.

آرامگاه خواجه عبدالله انصاری :هرات افغانستان

خواجه عبدالله انصاری از مشاهیری ایرانی دنیای ادب پارسی است که در شهر هرات و خراسان قدیم ایران در قرن پنجم متولد شد.شهرت وی بیشتر بخاطر فن سخنوری، اشعار و متون بی مانندش بخصوص در مدح و ثنای خداوند به زبان های عربی و فارسی است.

آرامگاه خواجه عبدالله انصاری

آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در هرات

مناجات نامه، نصایح، زادالعارفین، کنزالسالکین، قلندرنامه، محبت نامه، هفت حصار، رسالهٔ دل و جان، رسالهٔ واردات و الهی نامه از مهم ترین آثار خواجه عبدالله انصاری است. خواجه عبدالله انصاری در محل تولدش یعنی شهر هرات دفن شد.

آرامگاه ناصرخسرو :افغانستان

ناصر خسرو قبادیانی از شاعران بزرگ فارسی زبان، فیلسوف، حکیم و جهانگرد ایرانی بود که در قرن پنجم قبادیان از توابع بلخ متولد شد.آرامگاه ناصر خسرو شاعر نامدار پارسی گوی که در ایالت بدخشان در شمال افغانستان قرار دارد.

آرامگاه ناصر خسرو

آرامگاه ناصر خسرو در بدخشان افغانستان

ناصر خسرو از شاعران و نویسندگان برتر ادبیات فارسی است که در فلسفه و حکمت هم توانایی های زیادی داشت ،و آثار او از گنجینه های ادب و فرهنگ ما محسوب می شود.

از ناصر خسرو دیوانی از اشعار فارسی در دست است و از معروف ترین کتاب های این شاعر گرانقدر میتوان به سفرنامه، جامع الحکمتین، زادالمسافرین، خوان الاخوان، روشنایی نامه، سعادت نامه و دلیل المتحرین اشاره کرد.

آرامگاه سنایی :افغانستان

حکیم ابوالمجد مجدود بن آدم سنایی از بزرگ ترین صوفیان و شاعران قصیده گو و مثنوی سرای زبان پارسی است، که در سدهٔ ششم هجری در غزنین متولد شد. آرامگاه این مرد بزرگ در شمال شهر غزنی امروزی و در غرب شهر قدیمی و تاریخی غزنین واقع است .

آرامگاه حکیم سنایی

آرامگاه حکیم سنایی در غزنین افغانستان

از معروف ترین آثار حکیم سنایی میتوان به قصاید، غزلیات، رباعیات، قطعات و مفردات سنایی در دیوان اشعار وی ، حدیقه الحقیقه ، سیرالعباد الی المعاد ، کارنامه بلخ و ... اشاره کرد.

آرامگاه شهاب الدین یحیی سهروردی :سوریه

شهاب الدین یحیی سهروردی ملقب به شهاب الدین، شیخ اشراق، شیخ مقتول و شیخ شهید فیلسوف نامدار ایرانی در استان زنجان متولد شد . آرامگاه شهاب الدین یحیی سهروردی در شهر حلب قرار دارد.

آرامگاه شهاب الدین سهروردی

آرامگاه شهاب الدین سهروردی در حلب سوریه

سهروردی در ادامه سفرهایش در طول دوران زندگی به حلب رسید و آنجا بر اثر سوء ظنی به قتل رسید. از معروف ترین آثار شیخ اشراق میتوان به حکمة الاشراق ، رساله عشق ، التلویحات، المشارع و المطارحات، المقاومات، اللمحات و ... اشاره کرد.

آرامگاه مولوی :قونیه در ترکیه

مولانا از برجسته ترین شاعران پارسی زبان ایرانی است که در بلخ که در آن زمان جزئی از خراسان بود در قرن هفتم هجری متولد شد. آرامگاه مولانا در شهر قونیه یکی از معروف ترین مکان های تاریخی این شهر است.

آرامگاه مولوی

آرامگاه زیبای مولوی در قونیه ترکیه

از معروف ترین ماجراهای زندگی این شاعر گرانقدر پارسی گوی میتوان به ماجرای اشنایی با شمس ، ماجرای مرید و مرادی و ناپدید شدن شمس و شدایی مولانا اشاره کرد. از برجسته ترین آثار مولانا می توان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد.

آرامگاه نظامی :جمهوری آذربایجان

حکیم نظامی گنجوی از برجسته ترین شاعران پارسی گوی ایرانی بود که در قرن ششم هجری می زیست. نظامی را میتوان پیشوای داستان سرایی ایرانی نامید که آرامگاه او در شهر گنجه در جمهوری آذربایجان قرار دارد.

آرامگاه حکیم نظامی گنجوی

آرامگاه حکیم نظامی گنجوی در جمهوری آذربایجان

خمسه یا پنج گنج معروف ترین اثر این شاعر گرانقدر پارسی است که سی سال از عمر گران مایه شاعر صرف سرودن آن شد. پنج مثنوی پنج گنج نظامی عبارتند از مخزن الاسرار ، خسرو و شیرین ، لیلی و مجنون ، هفت پیکی و اسکندرنامه .از نظامی دیوان قصاید و غزلیاتی هم موجود است.

آرامگاه جامی :هرات افغانستان

جامی شاعر ، موسیقی دان و ادیب پارسی زبان در قرن نهم در هرات متولد شد و به او لقب خاتم الاشعرا را دادند. آرامگاه نورالدین عبدالرجمان جامی در شمال غربی شهر هرات می باشد.

آرامگاه جامی

آرامگاه جامی شاعر پارسی زبان در هرات افغانستان

از جامی آثار زیادی به نظم و نثر باقی مانده که از جمله آنها میتوان به دیوان های سه گانه شامل فاتحة الشباب ، واسطة العقد ، خاتمة الحیاة . هفت اورنگ که خود مشتمل بر هفت کتاب در قالب مثنوی است.

آرامگاه مشاهیر ایرانی در خارج از ایران + تصاویر

4.558
این مطلب مفید بود ؟526
منبع : بخش فرهنگ و هنر نمناک / م.ف
وبگردی