آمازون
آیا میدانید دلیل اینکه فروشگاه آمازون هیچ صندوقداری ندارد چیست؟در مطلب زیر به پاسخ این سوال پرداخته ایم با ما همراه باشید.

چرا فروشگاه آمازون هیچ صندوقداری ندارد؟

در واقع فروشگاه آمازون Amazon Go می خواهد مفهوم جدیدی از فروشگاه ها را ارائه بدهد و به یاری شهرت و تبلیغی که از طریق این فروشگاه از آن خود می کند، عده بیشتری از مردم را به فروشگاه های آنلاین خود بکشاند.

به تازگی آمازون در سیاتل فروشگاهی با نام Amazon Go را افتتاح کرده است. نکته جالب و متمایزکننده در مورد این فروشگاه این است که این فروشگاه هیچ صندوقداری ندارد، خبری از نیروهای امنیتی هم که در محل حضور داشته باشند و برداشته شدن اجناس را پایش کنند، نیست.
در واقع فروشگاه Amazon Go می خواهد مفهوم جدیدی از فروشگاه ها را ارائه بدهد و به یاری شهرت و تبلیغی که از طریق این فروشگاه از آن خود می کند، عده بیشتری از مردم را به فروشگاه های آنلاین خود بکشاند.

اما این مطلب به معنی آن نیست که آمازون هیچ تمهیدی به کار نبرده باشد. در واقع در جای جای این فروشگاه دوربین و حسگر قرار داده شد. آنها به طور پیوسته قفسه ها و مشتری ها را می پایند و متوجه می شوند که چه اجناسی برداشته شده اند. وقتی یک مشتری به نقط چک خروج از فروشگاه می رسد، از طریق گوشی اش که بایستی از طریق آن در اکانت آمازون پرایم رجیستر کرده باشد، اعلام حضور می کند و هزینه به صورت خودکار از او کم می شود.
 
آمازون

فروشگاه آمازون صندوقداری ندارد

پس اصلا به این صورت نیست که هر کسی بتواند وارد این فروشگاه بشود و به راحتی هر کالایی را برداد و بهایش را هم نپردازد.

با این همه نبود صندوقداری انسانی در این فروشگاه این احتمال و امکان را فراهم می آورد که یک فرد به خاطر فراموشی و غفلت و یا از روی عمد کالایی را بتواند بردارد و بهایش را هم نپردازد.

مثلا گزارشگر فناوری شبکه CNBC که به این فروشگاه رفته بود، برای آزمایش، یک عدد ماست برداشت و بدون پرداخت هزینه اش توانست خارج شود. بعد از آن مقام مسئول این فروشگاه خواست که در مورد این مطلب توضیح بدهد.
 
فروشگاه آمازون

حقایقی از فروشگاه آمازون

جیانا پوریری در این مورد گفت، این گونه برداشته شدن بدون پرداخت هزینه، در این فروشگاه آنقدر نادر است که آمازون اصلا نگران مسأله نیست و پی اش را نمی گیرد. در واقع سامانه آمازون در این فروشگاه آنقدر کارآمد است که آمازون اصلا برایش صرف نمی کند، موارد نادر اینچنینی را دنبال کند. به علاوه آمازون چنان شرکت بزرگی با سرمایه و درآمد عظیم است که چنین مبالغ اندکی اصلا زیانی به شرکت وارد نمی کند.

چیزی که در منبع اصلی این مقاله نوشته نشده و شاید لازم باشد، گوشزد بشود؛ مسلما فرهنگ استفاده از این فروشگاه نیز هست. می شود تصور کرد در برخی کشورهای دیگر به سرعت نقاط ضعف سامانه فروشگاه شناسایی می شد و به زودی ناپدید شدن اجناس از این فروشگاه آنقدر شایع می شد که آمازون تصمیمی متفاوت برای اداره آن می گرفت!

فروشگاه آمازون چگونه به جایگاه فعلی اش رسید؟

شرکت «آمازون» (Amazon) به عنوان یکی از پیشگامان حوزه ی فروش آنلاین، در سال 1995 تاسیس شد و در حال حاضر از نظر فروش کل و ارزش بازار بزرگ ترین خرده فروشی آنلاین جهان به حساب می آید.

فروشگاه آمازون علاوه بر فروش اجناس خود، به عنوان یک مارکت پلیس به مکانی برای به فروش رساندن اجناس تامین کننده های مطرح دیگر هم تبدیل شده است. در ادامه تاریخچه ی این شرکت را بیشتر بررسی می کنیم:

آغاز به کار به عنوان یک کتاب فروشی آنلاین

در دهه ی نود استفاده از اینترنت توسط کاربران گسترش قابل توجهی یافت و این اتفاق باعث شد کسب و کارهای مختلف به اینترنت به عنوان یک منبع درآمد جدید، توجه کنند. فروش آنلاین این شرکت ها را با انتخاب ها و فرصت های گسترده ای روبرو می کرد، بنابراین بسیاری جذب این فرصت های تازه شدند. جف بزوس، موسس آمازون یکی از این افراد بود.

در سال 1994، جف بزوس شغل پیشین خود (قایم مقام شرکت مدیریت سرمایه گذاری D.E.Shaw) را ترک کرد و پس از نقل مکان به سیاتل، طراحی یک کسب و کار جدید را آغاز کرد؛ کسب و کاری که در سال های بعد آمازون نامیده شد.

بزوس فهرستی از کالاهایی تهیه کرد که می شد آن ها را به شکل آنلاین فروخت. این فهرست که شامل بیست کالای مختلف بود، کوچک تر و کوچک تر شد و نهایتا یکی از این محصولات، یعنی کتاب به عنوان کالایی انتخاب شد که بزوس قصد فروش اینترنتی آن را داشت. کتاب ها بازار گسترده ی جهانی داشتند، حجم متنوع و عظیمی از آن ها در دسترس بود و نهایتا اینکه می شد آن ها را با قیمت نسبتا ارزانی فروخت.

بزوس به شکل جدی وارد فاز جذب سرمایه شد و هم زمان با کمک تیمی از متخصصین نرم افزاری، وب سایت آمازون را طراحی کرد. این سایت در سال 1995 تاسیس شد و طولی نکشید که به سایت شماره یک کتاب در سرتاسر وب تبدیل شد.

فروشگاه آمازون

توسعه بیشتر در اواخر دهه نود

تقریبا دو سال از آغاز فعالیت شرکت آمازون نگذشته بود که این شرکت عرضه ی عمومی سهام را تجربه کرد. شعبه های آمازون گسترش پیدا کردند و گردش مالی شرکت هم به شکل ملموسی افزایش یافت.

در سال 1997 در حالی که آمازون به رشد خود ادامه می داد، جف بزوس مدیرعامل این شرکت اعلام کرد این سایت اولین خرده فروشی اینترنتی است که توانسته رکورد یک میلیون مشتری را بشکند.

در همین دوره سه خرید بزرگ، شرایط آمازون را دگرگون کرد. خرید Bookpages، یکی از بزرگ ترین کتاب فروشی های آنلاین بریتانیا، امکان دسترسی به بازار بریتانیا را به آمازون داد. خرید Telebook، بزرگ ترین کتاب فروشی آنلاین آلمان بازار آلمان را هم به بازار بزرگ آمازون افزود و نهایتا خرید IMD، راهی برای حضور آمازون در بازار فروش آنلاین ویدیو ایجاد کرد. رشد آمازون تا اواخر دهه ی نود ادامه یافت و این شرکت ابتدا در حوزه ی موسیقی و سپس در حوزه ی فروش انواع و اقسام کالاهای دیگر وارد شد.

عبور از بحران در آغاز قرن 21

با وجود این توسعه ی امیدبخش، بحران دات کام فرارسید و بحران اقتصادی ای که شرکت های اینترنتی را تهدید می کرد، به ارزش سهام آمازون هم آسیب زد.

با این وجود و در ادامه ی سال های اولیه ی قرن بیست و یکم، با تلاش بزوس در کاهش هزینه ها، اخراج 1300 نفر از کارکنان و قرارداد بستن با فروشنده های بزرگ، آمازون توانست شرایط را تغییر دهد و دوباره به رشد ادامه دهد.

ظرف سال های بعد، تقریبا محصولی باقی نماند که توسط آمازون یا فروشنده های دیگر، در این مارکت پلیس بزرگ به فروش نرسد.

گسترش زیرساخت های شرکت، تاسیس یک شرکت توسعه ی نرم افزاری، خرید بسیاری از شرکت های بزرگ فعال در فروش اجناس و کالاهای مختلف آمازون را هر روز بزرگ تر از گذشته کرده است. اگر به لیست فعالیت های این شرکت از آغاز قرن 21 تا امروز نگاه کنیم، آمازون هر سال شرکت های زیادی را تحت مالکیت خود درآورده و خطوط فروش جدیدی در وبسایتش به راه انداخته است.

به هر حال شرکتی که کار خود را از طریق فروش کتاب آغاز کرد، در شرایط فعلی حتی در حوزه ی تولید فیلم هم فعال شده و چهارمین شرکت ارزشمند دنیا لقب گرفته است.

فروشگاه آمازون

آمازون در آخرین خریدهای خود روی شرکت Whole Foods Market دست گذاشت و این شرکت را به قیمت 13٫4 میلیارد دلار خریداری کرد. این اقدام نشان دهنده ی تلاش شرکت برای حضور در بازار فروشنده های فیزیکی است، اقدام جدیدی که نشان می دهد آمازون قصد دارد غول بزرگی چون والمارت را هم به چالش بکشد.

آیا میدانید فروشگاه آمازون چرا صندوقدار ندارد؟ + عکس

59
این مطلب مفید بود ؟90
برگرفته از تابناک با تو - دیجی کالا -/ ل
برچسب : آیا میدانید
وبگردی