ورزش
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد کنار گذاشتن ورزش تنها برای مدت 10 روز می تواند جریان خون به چند ناحیه از مغز را به طور چشمگیری کاهش دهد.

کاهش خون رسانی به مغز با ترک ورزش

ورزش فواید زیادی بر سلامتی دارد، مساله ای که شاید کمتر به آن پرداخته شده باشد، تاثیر ورزش بر کارایی مغز است. انجام ورزش به معنای داشتن شرایط فیزیکی مناسب، قلبی سالم و ماهیچه هایی قوی است. آنچه که اطلاعات کمتری درباره آن داریم، تاثیر ورزش در رساندن هوای تازه به پرده مغز است. علاوه بر احساس شادابی که ورزش ایجاد می کند، اتفاقات شیمیایی نیز در بدن صورت می گیرد. بالا بردن حافظه و هوش ، جلوگیری از افسردگی و استرس از تاثیرات ورزش است، ورزش استعدادهای نهفته را بیدار می کند و برای روح بسیار مفید است. این تاثیرات شما را وادار می کنند تا ورزش کنید!

اگر تصمیم دارید توانایی های مغزی و کارایی شناختی خود را بالا ببرید خود را برای ورزش کردن آماده کنید.

دویدن تاثیرات شگفت آوری بر حافظه دارد. ورزش باعث تولید نرون های مغزی جدید می شود. مطالعاتی که در موسسه پزشکی هوارد هیوج انجام شده ، نشان داده است که موش هایی که فعالیت فیزیکی مداوم داشتند 2.5 برابر بیشتر نرون تولید می کنند. فعالیت ورزشی باعث بهتر شدن شرایط رگ های خونی در هیپوکامپ (ناحیه مغزی) می شود.

این رگ های خونی نقش مهمی دارند، زیرا به نرون های جدید خونرسانی می کنند. این فعالیت باعث جلوگیری از تحلیل رفتن مغز و تغییرات سلول های خاکستری و قسمت سفید مغز می شود. بنابراین از دست دادن کمتر نرون ها از ایجاد بیماری های مزمن همچون آلزایمر جلوگیری می کند. انجام دادن ورزش باعث می شود، بهتر اکسیژن به بدن برسانیم. به هنگام فعالیت فیزیکی جریان خون در مغز شبیه می شود و مغز بیشتر اکسیژن دریافت می کند. ورزش درمانی برای پیری مغز است.

ورزش

ترک ورزش موجب کاهش خون رسانی به مغز میشود

اثرات مخرب ترک ورزش :

همانطور که همه می دانیم ورزش کردن به طور مرتب فوائد متعددی برای سلامت مغز به همراه دارد و می تواند مهارت های فکری و حافظه را تقویت کند و احتمال زوال عقلی را در سنین بالا کاهش دهد.

هر چند وقفه انداختن در حرکت های ورزشی روزمره موجب می شود جریان خون در چندین بخش مغز از جمله "هیپوکامپ" افت پیدا کند.

دکتر "جی کارسون اسمیت" نویسنده ارشد این مطالعه از دانشکده سلامت عمومی دانشگاه مریلند گفت:می دانیم هیپوکامپ نقش مهمی در یادگیری و قدرت حافظه دارد و اولین بخشی از مغز است که در مبتلایان به بیماری آلزایمر کوچک می شود.

به طور معمول کوچک شدن هیپوکامپ در اواخر دوران بزرگسالی ظاهر می شود که به اختلال در حافظه و افزایش خطر زوال عقلی منجر می شود. بررسی های پیشین حاکی از آن است که هیپوکامپ از طریق افزایش حجم به حرکت های ورزشی واکنش نشان داده و بهبود وضعیت حافظه فضایی را به دنبال دارد.

در این بررسی تعدادی ورزشکار 50 تا 80 سال که حداقل 15 سال سابقه انجام ورزش های مقاومتی دارند حضور داشتند. این افراد به طور معمول در هفته حداقل چهار ساعت تمرین های مقاومتی شدیدی انجام می دادند. محققان با استفاده از اسکن های مغزی جریان خون مغز این افراد را در دوره انجام مرتب حرکت های ورزشی و نیز بازه 10 روزه خودداری از فعالیت های ورزشی ارزیابی کردند.

به گزارش مدیکال دیلی، محققان تاکید کردند در مدت 10 روز خودداری افراد از ورزش، جریان خون مغزی در هشت بخش از این عضو حیاتی مغز به طور چشمگیر کاهش پیدا می کند.

اثرات کنار گذاشتن ورزش روی مغز

513
این مطلب مفید بود ؟130
برگرفته از پارس نیوز / م.ف
وبگردی