از شیر گرفتن نوزاد
از شیر گرفتن نوزاد معمولاً کار ساده ای نیست و باید در زمان مناسبی انجام بگیرد آیا شما می دانید بهترین زمان از شیر گرفتن نوزاد چه زمانی است؟

براساس این تغییرات زمان از شیر گرفتن نوزاد را مشخص کنید

همه ما از مزایای شیر مادر برای نوزادان آگاه هستیم و می دانیم که از شیر گرفتن نوزاد کار بسیار سختی می باشد . اگر شما نیز جزو مادرانی هستید که قصد دارید فرزندتان را از شیر بگیرید این مطلب را که درباره بهترین زمان از شیر گرفتن نوزاد است مطالعه بفرمایید.

بهترین زمان از شیر گرفتن نوزاد

از شیرگرفتن کودک به خواست خود شیرخوار، یکی از روش های افزودن غذای مکمل به رژیم غذایی شیر کودک است. در این روش معمولا با رشد کودک، در زمینه های مختلف، می توان به تدریج، غذای جامد را به او معرفی کرد. در اینجا تغییرات ایجاد شده در کودک، که او را به سمت مصرف غذای جامد سوق می دهد، آورده شده است .

اعتماد به نفس

وقتی کودک تان بتواند برای اولین بار خودش نوعی خوراکی مصرف کند، اعتماد به نفس او به شدت افزایش می یابد و از آنجایی که در این حالت فشاری به او اعمال نمی شود، میل و رغبت او در غذاخوردن بیشتر شده و صرف غذا به یک میدان نبرد، تبدیل نمی شود .

چشم ها

کودک می تواند طیف وسیعی از رنگ های غذاهایی که به او داده می شود را دیده و تشخیص دهد. به همین دلیل از غذای جامدی که رنگ آن را دوست داشته باشد، استقبال می کند .

زمان از شیر گرفتن نوزاد

اهمیت زمان از شیر گرفتن نوزاد

استقلال

کودک وقتی بتواند خودش غذا بخورد، کمی به شما اجازه استراحت می دهد و در عین حال او از این استقلال و عدم وابستگی خود بسیار لذت می برد .

بینی

کودک تان می تواند غذایی را که قرار است بخورد، با دست گرفته و ابتدا آن را بو کند . این کار باعث می شود که طعم خوراکی را بهتر احساس کند .

پرزهای چشایی

کودک تان با مجموعه ای از 10 هزار پرزچشایی به دنیا می آید. این پرزها می توانند به کشف طعم های مختلف بپردازند. کودک گاهی از کشف طعم غذای جدیدی لذت می برد .

دست ها

حس لامسه یکی از مهم ترین ویژگی هایی است که به کودک کمک می کند، محیط اطراف خود را شناسایی کرده و آن را بشناسد. او می تواند با این حس، اندازه، شکل و بافت خوراکی را تشخیص داده و در صورت تمایل آن را بخورد .

خلق و خو

اگر به کودک غذاهای کاملا جامد که می تواند با دست هایش آنها را به راحتی لمس کند، بدهید، کمتر هنگام خوردن، ایرادگیر می شود. برخی از کودکان هنگام خوردن غذاهای پوره شده، بدقلقی می کنند .

آرواره

جویدن به کودک کمک می کند که در به حرکت درآوردن دهان و زبانش، تمرین کند و در عین حال یاد بگیرد که چگونه صحبت کند. بنابراین خوردن غذای جامد برای کودک فواید بسیاری دارد. اما فقط دادن غذاهای پوره شده به کودک کمک چندانی در این زمینه نمی کند .

دستگاه گوارش

زمانی که دستگاه گوارش کودک رشد بیشتری کرد، او می تواند از غذاهای جامد استفاده کند. در همین زمان بدن کودک تان به مواد مغذی بیشتری نیاز پیدا می کند و این مرحله تقریبا با مهارت های او در بردن غذا به سمت دهانش همزمان است و سیستم گوارش او می تواند از عهده هضم غذای جامد برآید .

هماهنگی

هماهنگی بین دست و چشم ها، به کودک کمک می کند، غذا را به راحتی به دهان بگذارد . در واقع زمانی که این مهارت در کودک به اندازه کافی رشد کرد، او می تواند به تنهایی برخی از خوراکی های جامد را مصرف کند .

زبان

رفلکس برون زبانی در نوزاد کاملا رشد کرده است. در این رفلکس، نوزاد هنگام لمس کردن لب هایش، زبان خود را از دهان بیرون می آورد .

انگشتان

کودکی که شروع به خوردن غذاهای جامد می کند، به دلیل اینکه غذاها را با دست لمس می کند، زودتر از کودکان دیگر می تواند از انگشتان دست خود، به ویژه شست و اشاره، استفاده کند. مهارتی که به آن «چنگ زدن گازانبری» می گویند. یعنی اینکه کودک می تواند با استفاده از انگشت های شست و اشاره خود، خوراکی را بردارد .

از شیر گرفتن نوزاد

 زمان از شیر گرفتن نوزاد اهمیت فراوانی دارد

وزن

وقتی با قاشق شروع به غذا دادن به کودک کنید، احتمال اینکه بیش از حد نیاز به او غذا بدهید، بسیار زیاد است. در این حالت سلول های چربی بسیاری در بدن او تولید شده و موجب چاقی کودک می شود. اما وقتی کودک، با دست های خودش غذا بخورد، همانقدر که بدنش به غذا نیاز دارد، مصرف می کند .

شیر مادر تا کِی؟
توصیه می شود کودکان تا 2سالگی از مزایای شیر مادر بهره مند شوند. همچنین دانستن این نکته هم لازم است که مصرف بیشتر و کمتر از این مدت شیر خوردن کودکان، مشکل زا است و کودک را از ُنورم طبیعی رشد خود دور میکند. حال با این اوصاف، احتمالا تا به حالا متوجه اهمیت و تأکید دین اسلام به مسئله زمان از شیر گرفتن کودکان شده اید تا حدی که در آیه 233 سوره مبارکه بقره این موضوع مطرح شده و خداوند میفرماید :« وَالْوالِداتُ یُرْضِعْنَ أَوْلادَهُنَّ حَوْلَیْنِ کامِلَیْنِ

مادران باید دو سال کامل به فرزندانشان شیر بدهند
نکته حائز اهمیت در این زمینه، در نظر گرفتن زمانی مناسب برای از شیر گرفتن کودک است. کودکان به یک بازۀ زمانی 4 الی 6 ماهه برای تطبیق خود با شرایط جدید (روی آوردن به مصرف مواد خوراکی دیگر) و پذیرفتن آن نیاز دارند. طبیعی است که کودکی با الگوی ناخودآگاه رفتاری (یا همان بازتاب) مکیدن به این دنیا آمده است، نمی تواند در ابتدا خود را سازگار با تغییرات و حذف این بازتاب کند و نباید والدین به یکباره، نیاز به مکیدن را در فرزندشان از بین ببرند.

باورهای غلط
برخی خرافات در مورد شیر خوردن بچه بعد از دو سال مطرح است. مانند اینکه بچه بعد از دو سالگی اگر شیر مادر را بخورد، عقلش کم می شود یا به اصطلاح امروزی ضریب هوشی اش بالا نمی رود. این موضوع مبنای علمی ندارد. واقعیت این است که بچه بعد از دو سالگی اگر باز هم به شیر مادر وابسته باشد، از دیگر غذاهای اصلی باز می ماند و این موضوع رشد او را مختل می کند؛ چرا که در این سن شیر مادر دیگر جوابگو نیست .
دیگر اینکه این وابستگی به مادر از نظر تربیتی نیز صحیح نیست و در این سن کودک باید از مادر جدا شود و مستقل تر باشد. استفاده از روش های خشن برای قطع کردن شیر به هیچ وجه توصیه نمی شود. نباید بچه را با سیاه کردن یا تلخ کردن سینه مادر ترساند. استفاده از لباس های زیر مناسب بهتر از این روش های غیرمنطقی است .

چه زمانی برای از شیر گرفتن نوزاد مناسب است؟

4.329
این مطلب مفید بود ؟254
برچسب : نوزاد شیردهی
وبگردی