تمرین ورزشی
خشک شدن دهان و افزایش ضربان قلب در هنگام ورزش ها یک چیز عادی است، اما در برخی مواقع افزایش بیش از حد ضربان قلب بسیار خطرناک است و با عوارض جدی همراه است.

افزایش بیش از حد ضربان قلب حین ورزش

همه ما با روند تنفس، افزایش ضربان قلب و خشک شدن دهان در حین انجام تمرینات ورزشی آشنا هستیم اما بعد از اتمام تمرین ، کمی طول می ‎کشد تا بدن ما به حالت عادی خود بازگردد. معمولا بعد از چند دقیقه استراحت، روند تنفس مان به حالت طبیعی خود باز می‎ گردد و ضربان قلبمان کاهش پیدا می ‎کند اما شاید در جریان همین افزایش و کاهش اختلالی وجود داشته باشد که شما را به وجود مشکلی جدی هوشیار کند.

افزایش ضربان قلب

حین انجام تمرینات ورزشی چه اتفاقی می‎افتد

وقتی شروع به انجام تمرینات ورزشی می ‎کنیم ، به میزان بیشتری تنفس خواهیم کرد زیرا بدن ما به یک منبع عظیم اکسیژن نیازمند است و علاوه بر این ، عضلات ما برای انجام تمرینات ورزشی نیازمند حجم بیشتری از انرژی هستند و به همین منظور، قلب سریع تر پمپاژ می ‎کند تا خون و اکسیژن کافی برای قسمت های مختلف بدن تامین شود و همچنین فشار سیستولیک برای رسیدن خون کافی به دست و پا ها در حین دوییدن افزایش پیدا می ‎کند.که این امر به معنی افزایش میزان ضربان قلب می‎ باشد.

مهم نیست که تمرینات ورزشی که انجام می ‎دهید تا چه حد سنگین هستند اما باید به این نکته توجه کنید که افزایش بیش از حد ضربان قلب، می ‎تواند بسیار خطرناک باشد و البته میزان حداکثر ضربان قلب مجاز در افراد مختلف، متفاوت است.

سن، اساسی ترین شاخص برای محاسبه حداکثر میزان مجاز ضربان قلب است و تنها کاری که نیاز است انجام دهید این است که سن خود را از عدد 220 کسر کنید تا حداکثر میزان مجاز ضربان قلب خود را بیابید. برای مثال برای یک فرد 40 ساله، حداکثر میزان مجاز ضربان قلب 180 است و اگر میزان ضربان قلب این شخص از 180 بیشتر شود ، یک تهدید جدی برای او محسوب می ‎شود.

ضربان قلب در ورزش

علائم

علائمی که نشان دهنده زیاده روی شما در انجام تمرینات سخت ورزشی هستند عبارتند از :سبکی سر، مشکل در تنفس ، تعریق غیر عادی، احساس غش، تهوع و درد در معده و . . . می ‎باشند.

در چنین وضعیتی چه باید کرد ؟

اگر همیشه در انجام تمرینات ورزشی زیاده روی کنید، احتمال بروز مشکلات جدی قلبی به همراه آسیب های عضلانی و ضعف در مفاصل برای شما وجود خواهد داشت.

در چنین شرایطی اولین کاری که باید انجام دهید این است که به پزشک مراجعه کنید و از او در مورد انجام تمرینات مناسب ورزشی راهنمایی بخواهید و همچنین، دستگاه های مختلفی در بازار وجود دارند که به کمک آن ها قادر به اندازه گیری میزان ضربان قلب خود در حین انجام تمرینات ورزشی خواهید بود و همچنین لازم است که از انجام تمرینات سنگین خودداری کنید و از رژیم غذایی مناسبی پیروی کنید تا از بروز هرگونه خطر احتمالی جلوگیری کنید.

افزایش ضربان قلب در ورزش چه زمانی خطرناک است؟

3.555
این مطلب مفید بود ؟3817
منبع : بخش ورزش و تناسب اندام نمناک/ح.ب/ن
برچسب : سکته قلبی
وبگردی