افسردگی
احتمال بروز افسردگی در هر فردی وجود دارد؛ اما محققان بر این باورند که ژنتیک نقش مهمی در احتمال بروز آن در انسان دارد.

چه افرادی بیشتر در معرض افسردگی هستند

افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی است که به احساس غم یا تجربه ی بحران های زندگی محدود نمی شود و به تشخیص زودهنگام و اقدامات درمانی مناسب نیاز دارد. چنانچه این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، فرد بسته به تجویز پزشک از طریق دریافت دارو، شرکت در جلسات روان درمانی یا حتی تغییرات سبک زندگی به میزان قابل توجهی بهبود خواهد یافت

در خانواده هایی که سابقه ی بروز افسردگی وجود دارد احتمال بروز افسردگی دو برابر سایر افراد است. جنسیت نیز عامل مهمی در بروز افسردگی است، بطوریکه احتمال بروز افسردگی در زنان دو برابر مردان است.

محققان دهه هاست که در زمینه افسردگی تحقیق و بررسی می کنند و موضوع اثر ژن از دهه گذشته مورد توجه آنها بوده است. اکنون محققان دانشگاه ادینبرو موفق به شناسایی 80 ژن مرتبط با افسردگی شدند. آنها معتقدند که با این کشف می توانند بیماران مبتلا را بهتر درمان کنند.

یکی از محققان فوق می گوید،” کشف این ژن ها نشان می دهد بیماری افسردگی می تواند تا حدی اختلال ژنتیکی باشد و ما امیدوار شدیم که در آینده بتوانیم به بیماران مبتلا به افسردگی کمک و درمان بهتری ارائه دهیم.”

افسردگی

چگونگی تشخیص افسردگی 

بنا به گفته محققان، اگرچه رویدادهای مصیبت بار و یا اضطراب های موجود در زندگی می توانند فرد را به افسردگی سوق دهند اما این ژن ها می توانند افسردگی برخی از افراد را شدت بخشند. در واقع 40 درصد از افراد افسرده، دارای این نوع ژن ها هستند.

برخی از این ژن ها در فعالیت سیناپس ها دخالت کرده و برای آنها مشکل ایجاد می کنند. سیناپس ها در واقع اتصال دهنده های کوچکی هستند که با ارسال علایم الکتریکی و شیمیایی، ارتباط در مغز را آسان می کنند و اختلال در عملکرد این سیناپس ها، موجب بیماری هایی چون افسردگی می شود.

در گذشته نیز مشخص شده بود که کاهش هورمون سروتونین که به “حال خوب” معروف است، در فرآیندهای ارتباطی مغز، اختلال ایجاد می کند و فرد به افسردگی، وحشت زدگی و اختلال وسواسی-اجباری گرفتار می شود.

افراد مبتلا به افسردگی، 4 برابر از دیگران به حملات قلبی مبتلا می شوند و احتمال سوء استفاده و یا مصرف بیش از حد دارو و حتی خودکشی در این افراد افزایش می یابد. در ضمن چاقی معضل دیگری است که گریبان افراد مبتلا را می گیرد. محققان امیدوارند که با کشف جدید بتوانند بیماران افسرده را راحت تر و سریع تر از گذشته درمان کنند.

افسردگی

 راههای کاهش اثرات افسردگی 

علت بروز افسردگی چیست؟

هنوز دلیل خاصی برای بروز افسردگی شناخته نشده است اما در یک از تئوریهای مطرح در این باره محققان عنوان نموده اند که تغییر در عملکرد مغز می تواند علت اصلی بروز افسردگی در انسان باشد. داروهائی که به منظور درمان افسردگی به بیماران دچار افسردگی تجویز می شوند می توانند باعث بهبود پیوند بین سلولهای عصبی بدن گردند.

مصرف بعضی از داروهای خاص، مصرف الکل و مواد مخدر و بروز تغییرات هورمونی را نیز می توان از علل تأثیر گذار بر بروز افسردگی در انسان دانست.

تأثیر تغییر فصل بر بروز افسردگی

در صورتیکه تغییر فصل باعث بروز تغییر خلق و خو در شما می شود می توان گفت که شما به نوعی مبتلا به اختلال افسردگی فصلی هستید. اختلال افسردگی فصلی عمدتاً در اواخر فصل پائیز و اوایل زمستان اتفاق می افتد. البته به محل زندگی افراد نیز ربط دارد. محققان بر این باورند که کوتاهتر شدن روز می تواند عامل بروز این نوع از افسردگی باشد.

افسردگی پس از زایمان، در بیش از سه چهارم مادران پس از زایمان احتمال بروز افسردگی وجود دارد.

چگونگی افسردگی را تشخیص دهیم؟

هیچ آزمایشی برای تشخیص افسردگی در فرد وجود ندارد. پزشکان بر اساس توضیحات فرد و اطرافیان به بیماری وی پی می برد.

افسردگی

نشانه های افسردگی

داروهای ضد افسردگی:

مصرف داروهای ضد افسردگی بر مقدار سراتونین و بنزاپی نفرین ترشح شد از مغز تأثیر می گذارد. اغلب با مصرف داروها به مدت چند هفته علائم درمان در فرد پدیدار می شود.

انجام ورزش:

در بسیاری از مطالعات صورت گرفته در زمینه ی افسردگی نتایج نشان داده اند که انجام فعالیتهای ورزشی می تواند به کاهش اثرات افسردگی کمک نماید. انجام یک راهکار مهم برای کاهش افسردگی باشد.

علائم ، علت و درمان بیماری افسردگی

3.919
این مطلب مفید بود ؟154
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از سلامتی - برنا / ر
برچسب : افسردگی
وبگردی