باتری
اولین و قدیمی ترین باتری جهان که باتری بغداد و یا پیل اشکانی نامیده میشود در سال 1936 بدست «ویلهلم کونیگ» در نزدیکیهای شهر باستانی تیسفون نزدیک بغداد کشف شد.

اولین و قدیمی ترین باتری جهان را ایرانی های ساختند

تاکنون درباره باتری ها زیاد خوانده اید و باتری های مختلفی را از نزدیک دیده اید.در این مطلب با هم به سراغ یکی از عجیب ترین آثار باستانی ایران و جهان می رویم. پیل پارتی، باتری قدیمی که یکی از شناخته شده ترین و قابل توجه ترین آثار باستانی دنیاست.
پیل پارتی یا باتری اشکانی که قدمتی 2000 ساله دارد، در واقع مجموعه ای از سه بخش کوزه سفالی، لوله ای فلزی و یک میله آهنی می باشد. اگر کوزه سفالی را برشی عرضی بزنیم، دو بخش درون کوزه به چشم می خورد. بخش اولی لایه ای از جنس قیر و آسفالت است و بخش دوم نیز لایه ای مسین است که در وسط کوزه قرار می گیرد. در وسط این لوله مسی نیز لوله ای آهنی قرار دارد که انتهای آن از کوزه بیرون می ماند.
همان طور که می بیند، بر خلاف انتظار با مجموعه پیچیده و مهندسی شده ای طرفید که دست کمی از یک باتری ندارد. البته که این تنها ظاهر پیچیده و مدرن کوزه نیست که باعث می شود آن را قدیمی ترین باتری جهان بدانند، بلکه کارکرد این مجموعه باستانی نیز همانند باتری بوده است. برای این کار کافی است درون کوزه را با مایع هایی مانند سرکه، آبلیمو، آب انگور و در واقع هرگونه محلول الکترولیت پر کرد، سپس خواهیم دید که این باتری اشکانی قابلیت تولید جریانی 1٫1 ولتی دارد!

باتری

قدیمی ترین باتری جهان

با این وجود درباره آن که چنین باتری به چه کار مردمان باستان می آمده و از آن دقیقا چه استفاده ای می کردند، اطلاع بیش تری در دست نیست. پروفسور مارجری سنچال، استاد تاریخ علم و صنعت در دانشگاه اسمیت آمریکا در این باره می گوید:
گمان نمی کنم کسی بتواند قاطعانه بگوید این باتری ها برای چه مورد استفاده بوده اند، اما مسلم است که این مجموعه کوزه و لوله های فلزی همان کار باتری را انجام می دهد و احتمال دارد که مردم باستان از انرژی آن استفاده می کرده اند.
باتری اشکانی در نزدیکی شهر بغداد و در منطقه خوجوت رابه کشف شده است، به همین جهت است که در دنیا با نام باتری بغدادی نیز شناخته می شود. البته خوب است بدانید که در زمان امپراتوری بزرگ اشکانی، عراق و شهر بغداد جزء کشور پهناور ایران محسوب می شدند و سبک ساخت کوزه مورد استفاده در این باتری نیز ساسانی می باشد. بنابراین با یک باتری کاملا ایرانی رو به رو هستید. البته بین باستان شناسان درباره این که این کوزه دقیقا متعلق به چه دوره ای است، اختلاف بوده، اما اغلب معتقدند که متعلق به دوره اشکانیان و حدود 2200 تا 1800 سال پیش می باشد.
از محل کنونی این باتری باستانی اطلاع دقیقی در دست نیست، اما احتمالا باتری اشکانی در موزه ملی عراق نگهداری می شود.
دوره تاریخی:اشکانی
قدمت:2200 سال پیش
جنس:سفال، مس، قیر و آهن
ابعاد:ارتفاع:13 سانتی متر
محل کشف:نزدیکی شهر بغداد، عراق

نخستین و قدیمی ترین باتری شناخته شده در جهان

3.821
این مطلب مفید بود ؟165
برگرفته از کارناوال-/ ر
برچسب : سرگرمی
وبگردی