علت اپن بایت
آیا می دانید اپن بایت چیست و چه تاثیرات و عوارضی دارد؟ اپن بایت به دلایلی خاصی به وجود می آید و عادت هایی هستند که منجر به اپن بایت می شوند.

اپن بایت از علت و راههای برای مراقبت از دندان ها در این وضعیت

به شکلی که دندان های شما بر روی یکدیگر تراز هستند و با هم برخورد دارند انسداد نامیده می شود؛ در یک کلمه ، ایده آل اینکه دندان ها خوب با هم جفت شوندو زمانی که فک بسته می شود.
فقط کمی بالاتر از دندان های بالایی قرار بگیرند و سطح بالایی دندان های آسیاب شما پوشش داده شوند اما دندان ها همیشه به طور صحیح برخورد نمیکنند و این باعث ایجاد وضعیت مالاکولاسیون ( دندان قروچه) میشود ، اپن بایت یکی از نمونه های ناهمترازی دندان هاست.

اپن بایت چیست ؟

وقتی کسی دندان هایش باز است دندان های بالا و پایین هنگام گاز گرفتن و بستن دهان با هم جفت نمیشوند و در نتیجه شکاف و باز بودنی است که هنگام بستن دهان بین ردیف های دندان های بالا و پایین ایجاد می شود. اپن بایت نه فقط بر تصویر ظاهری لبخند تاثیر می گذارد بلکه می تواند سبب اختلال و یا اشکال در صحبت کردن از جمله نوک زبانی و موانع گفتاری شود.
 
 تاثیر اپن بایت
اپن بایت چیست و تاثیرات و عوارض اپن بایت
 

عوارض و تاثیرات اپن بایت

  • ایجاد مشکلاتی در گفتار
  • تغییر و بهم زدن شکل ظاهری فرد
  • مشکلات در جویدن و خوردن غذا

 

علت اپن بایت

نحوه درمان اپن بایت و دلیل اپن بایت 

علت اپن بایت چیست؟

به طور کل سه عامل سبب ناهمترازی دندان ها می شود و باز بودن بین دندان های ردیف پایین و بالا را رقم میزند.
در بعضی از نمونه ها علت فاصله و شکاف میان دندان ها میتواند اشکال در استخوان فک باشد همچنین در بعضی از کودکان وقتی هر دو دندان شیری و دائمی را دارند هنگام گاز گرفتن و بستن دهان فاصله ای میان دندان ها مشاهده می شود که تا وقتیکه کودک دندان های شیری را به طور کل از دست نداده و دندان های دائمی هم کامل در نیامده اند ، به هم متصل نخواهند شد و گاهی اوقات عادت های فردی نیز می تواند پشت این مشکل باشند و بلع زبان یا پیش آمدگی زبانی هنگامی اتفاق می افتد که هنگام صحبت کردن و یا قورت دادن ، زبان به سمت دندان ها فشار می آورد.
انجمن زبان گفتار و شنوایی آمریکا به این نکته اشاره دارد که این مسئله معمولا در کودکی اول رخ میدهد و بیشتر کودکان این عادت را ترک میکنند. کودکانی که این بعنوان عادت در آن ها بماند.

عادت هایی که موجب اپن بایت می شوند

عادت های دیگری که ممکن است منجر به اپن بایت شود از جمله مکیدن انگشت و جویدن اشیای خارجی مثل ته مداد یا خودکار است ، در برخی از موارد بطری های نامناسب یا استفاده از پستانک میتواند سبب افزایش خطر بدجفتی در دندان های کودک شود. انجمن ارتودنسی نیوزیلند میگوید ، مکیدن انگشت شصت یک عادت نسبتا رایج میان کودکان است و بیشتر از 50 در صد مردم در نوزادی انگشت شصت خود را می مکیدند.
عادت ها تنها زمانی تبدیل به مسئله میشود که بعد ازاینکه دندان های دائمی کاملا در جای خود قرار داشته باشند و یا زمانی که کودک ، هم دندان های شیری و هم دندان های دائمی را داشته باشد.
 
اپن بایت
چه عادت هایی ممکن است منجر به اپن بایت شود

اپن بایت چگونه درمان می شود؟ کی ارتودنسی کی جراحی؟

به گفته ی مجله ی آمریکایی ارتودنتیکس و ارتوپدی فک و صورت مراقبت از اپن بایت میتواند چالش برانگیزتز از موارد دیگر ناهمترازی دندان ها باشد. اگر این مسئله در کودکان در حالی اتفاق بیوفتد که هم دندان های شیری و هم دندان های دائمی داشته باشند همانطور که دندان های دائمی دچار سایش می شونداین مشکل نیز برطرف خواهد شد.
وقتی که ناهمترازی دندان ها به علت مشکلات اسکلتی مثل استخوان فک باشد ، دندان ها کاملا به یکدیگر متصل نمیشوند و ممکن است نیاز به جراحی فک و صورت باشد. طی جراحی ، جراح فک و صورت بخشی از فک بالایی را حذف می کند و استخوان های فک را میچسباند و این موجب همترازی بیشتر دندان ها خواهد شد، تنوع دستگاه های ارتودنسی میتواند اپن بایت را نیز درمان کند.
 
ارتودنسی
آیا می دانید چه زمان وقت ارتودنسی است چه زمان وقت جراحی؟
 
در برخی موارد یک ابزار دندانی میتواند زبان را از فشار آوردن به میان دندان ها حفظ کند که میتواند کارآمد باشد و نیز کلاهک مخصوص میتواند به حالت فک کمک کرده و اپن بایت را نیز اصلاح کند .
اگر شما اپن بایت دارید درمانی که بهترین خواهد بود به شما کمک خواهد کرد به توجه به چند عامل. معمولا جراحی را به بیمارانی که دیگر رشد نخواهند کرد پیشنهاد میکنند و ارتودونسی اغلب برای کودکان و نوجوانان استفاده میشود.
و در آخر، اگر فاصله ی میان دندان هایتان برایتان اهمیت دارد بهترین کار مشاوره با یک دندانپزشک جهت یادگیری و مراقبت بهتر از دندان هایتان می باشد.

درمان اپن بایت دندان با جراحی یا ارتودنسی؟ + عوارض

4.48
این مطلب مفید بود ؟71
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
وبگردی