بازی با کودکان
بازی با کودکان علاوه بر این که تاثیر زیادی بر روحیه کودک میگذارد باعث می شود که کودکان خلاق و موفق تری برای آینده تربیت کنیم.

اهمیت و روش بازی والدین با کودک

ما به عنوان والدین ، دائما با چالش های زیادی در زمان استفاده از رسانه های دیجیتال توسط کودکان مواجه هستیم که قطعا همه گیری ویروس کرونا ، شرایط را دشوارتر هم کرده است . از کلاس های آنلاین گرفته تا مشغولی با رسانه های دیجیتال و تماس های ویدئویی با دوستان و اقوام.

گذشته از دیگر معایب این وسایل الکترونیکی، وابستگی بیش از حد به ابزارها حتی می تواند منجر به فاصله میان والدین و فرزندان شود. حال، برای پیشگیری از این رخداد ، بیایید برای مدتی وسایل الکترونیکی خود را کنار بگذارید و درعوض وقت خود را برای فرزندان تان صرف کنید. دراین صورت خواهید دید که مشغول نگه داشتن یک کودک به مدت طولانی ، کار سخت و بی اساسی نیست و بلکه لذت بخش هم خواهد بود.

آیا فرزند شما هم طی با توجه به شرایط در معرض تماشای زیاد تلویزیون و یا بازی با تلفن همراه قرار گرفته است؟ در این قسمت از خانواده پلاس نمناک قصد داریم به معرفی برخی فعالیت ها و بازی ها بپردازیم که می توانید در این دوران با فرزند خود انجام دهید و آن ها را سرگرم کنید.

بازی با کودکان

فواید بی نظیر بازی با کودکان

  • بازی کردن به کودکان، کشف دنیا، قوانین طبیعت، تفکر در پیرامون زندگی را می آموزد.
  • کودکان توانایی های خود را در بازی ها می سنجند که هیچ علمی آن را به کودکان نخواهد آموخت.
  • کودکان سرشار از انرژی اند نیاز به این دارند که انرژی های درونی شان را با بازی کردن تخلیه کنند.
  • دربازی کردن کودکان تجاربی را به دست می آ ورند که در آینده می توانند برای کار کردن استفاده کنند.
  • بازی خوب باعث رشد و شکوفایی کودکان می شود.
  • کودکان با بازی کردن به شادمانی می پردازند و شادمانی خلاقیت را در وجودشان برمی انگیزد و احساس لذت و موفقیت را در او به وجود می آورد.
  • مشارکت و همکاری در بازی ها نقش سازنده برای کودکان دارد.
  • بازی تمرین زندگی است و کودکان کلیه فعالیت های اجتماعی و تمام مهارت های زندگی را در بازی می آموزند.
  • مهمترین عامل رشد کودکان در سنین پیش از دبستان بازیهاست.
  • کودکان در بازی ها با هم بودن، با هم خندیدن، با هم بازی و شادی کردن و.... را یاد می گیرند.

بازی با کودک

بازی های مناسب والدین و کودک در سنین مختلف

بازی کردن والدین با کودکان بسیار در رشد و روحیه کودکان تاثیر می گذارد، مخصوصا اگر بازی مناسب سن آنها باشد.

فعالیت هایی برای کودکان نوپا(1-3 سال)

1- دست زدن وبازی نون ببر کباب بیار :

برای این فعالیت می توانید کمی قد خود را پایین آورید تا هم قد کودک نوپای خود شوید. این بازی مطمئنا باعث لذت کودک تان خواهد شد.

2- نمایش حیوانات:

کودکان در این سن شیفته نمایش انواع حیوانات و صداهای تقلید شده از سوی شما هستند ، این کار شما باعث خندیدن آن ها خواهد شد.

3- بازی نمایش :

نمایش بازی یک فعالیت سرگرم کننده برای کودکان می باشد . حال می توانید این کار را در منزل نیز انجام دهید. از کودک تان بخواهید نمایشی با عروسک ها، بلوک ها و اسباب بازی هایش ارائه دهد .از او بخواهید نام آن ها را ببرد و کمی درباره آن ها صحبت کنید.

بازی نمایش

4- بزن قدش در پنج جا:

این بازی باعث می شود تا ارتباط خوبی با فرزندتان ایجاد کنید . بدین منظور با کودکتان بنشنید و سعی کنید پنج انگشت خود را یکبار سمت چپ او، یکبار سمت راست، پشت سر، بالای سر و مقابل صورت خود بگیرید و از او نیز بخواهید همین کار را تکرار کند. برنده کسی است که بتواند صورت دیگری را لمس کند.

5- مانع فرار :

این روزها مطمئنا نمی توان به پارک رفت اما اشکالی ندارد زیرا می توان فضای بازی را وارد خانه کرد. با کودک نوپای خود موانعی را در داخل خانه ایجاد کنید. بدین منظور می توانید از کوسن ها و لباس استفاده کنید و هنگام عبور از آن ها بپرید.

فعالیت هایی برای کودکان (4-10 سال)

6- مبارزه با بالشت:

کودکان انرژی زیادی دارند .از آن جا که فعالیت های آنان به دلیل همه گیری کرونا محدود است پس باید اجازه دهید این انرژی را در داخل خانه تخلیه کنند. توسط یک بالشت با کودک خود مبارزه کنید. شما می توانید به فرزندتان اجازه دهید تا روی تخت بایستد و برای بدست آوردن یک امتیاز بهتر بجنگد.

 مبارزه با بالشت

7- قایم موشک (غایب با شک):

این بازی یک نوستالژی است و هنوز جادوی خود را برروی کودکان در هر سنی حفظ می کند . با کودک خود قایم موشک بازی کنید و با هم برنده شدنش را جشن بگیرید.

8- بازی جستجوی اشیا:

می توانید وسایل خانه را پنهان و با دادن سرنخ هایی به کودک خود در یافتن اشیا به ان ها کمک کنید. او باید طی یک دقیقه شی مورد نظر را پیدا کرده و نامش را بلند بگوید .

9- بادکنک بازی:

بین کودکان در هر سنی ارتباطی جادویی با بادکنک وجود دارد . بادکنک بازی همیشه مورد توجه کودکان قرار می گیرد. سعی کنید بادکنک ها را بترکانید ، هر کسی که زودتر و تعداد بیشتری بادکنک را بتراکند برنده است.

بادکنک بازی

10- بازی حافظه با شخصیت های کارتونی:

این بازی هم برای شما و هم فرزندتان خوب است . بدین منظور از تمام شخصیت های کارتونی یک لیست تهیه کنید و سپس شما نام یک شخصیت را بگویید و فرزندتان باید پاسخ شما را تکرار کند و سپس یک نام دیگر را بگویید و به همین ترتیب بازی را ادامه دهید.

11- بازی اسم ها:

هر چیز کلاسیک و قدیمی باز هم جذابیت خودش را دارد. برای انجام این بازی با کودک خود یک تیم درست کنید . از همسرتان نیز بخواهید در تیم مقابل باشد. از این طریق می توانید به فرزندتان تجربه بودن در تیم و کارهای گروهی را نیز بیاموزید.

12- خاله بازی:

این بازی همانند یک درام است . فرض کنید در رستورانی شیک هستید و فرزندتان پیش خدمتی است که سفارش شما را می گیرد و برایتان آماده می کند . فراموش نکنید که در بازی فرو روید و احساسات خود را راجع به غذا بیان کنید . مثلا بگویید چه غذای خوشمزه ای!

وسایل خاله بازی

فعالیت هایی برای بازی والدین با نوجوانان

13- بازی مکعب جنگا :

نوجوانان و جوانان بازی های جسورانه را می پسندند. به همین دلیل مکعب های چوبی جنگا را سفارش دهید و با فرزندتان بازی کنید . در غیر این صورت بازی های جسورانه دیگری نیز چون جرات و حقیقت را بازی کنید.

14- بازی با کلمات:

بازی های فکری بین والدین و فرزندان راهی عالی برای باز کردن کانال ارتباطی است . بدین منظور حروفی را بر روی کاغذی بنویسید و به کودکتان نام یک وسیله - حیوان و یا . ... را بگویید. در این زمان فرزندتان باید با کمک حروف سریعا نام گفته شده را جور کند .

15- بازی های رومیزی:

بازی های رومیزی علاوه بر جذابیت ، باعث سرگرمی اعضای خانواده نیز می شوند. شما می توانید انواع بازی های رومیزی را انتخاب کنید و با فرزندتان بازی کنید.

بازی با بچه ها

16- شکارگنج :

این بازی بسیار سرگرم کننده است. سعی کنید اشیایی را در نقاط مختلف خانه پنهان کنید و سرنخی برجای بگذارید تا فرزندتان آن را پیدا کند . سعی کنید این بازی خیلی سخت یا واضح نباشد.

17- کاردستی:

نوجوانان همیشه به دنبال کارهای جالب هستند. بدین منظور به طور مثال ؛ تی شرت قدیمی آن ها را برداشته و بخواهید تا با آن یک کیسه تهیه کنند.

فعالیت هایی برای والدین

در دوران شیوع ویروس کرونا زمان استفاده از رسانه های دیجیتال از سوی والدین افزایش یافته است ,بنابراین لازم است با انجام یکسری فعالیت ها ، از مدت زمان استفاده آن ها بکاهید.

18- کتاب های رنگ آمیزی :

چند کتاب از کودک خود قرض بگیرید و با چند مداد رنگی شروع به رنگ آمیزی آن ها کنید. این کار فواید بسیاری برای شما خواهد داشت . به عنوان مثال استرس تان را از بین خواهید برد.

کتاب رنگ آمیزی

19- طناب کشی:

وقت آن است که کمی هیجان به داخل خانه آورید درست مثل آنچه در زمان کودکی به آن عادت داشتید . بدین منظور یک سر طنابی را شما بگیرید و سر دیگر را فرزندتان . هر کس طناب بیشتری را بکشد برنده است .

بارها و بارها در مطالب سبک زندگی نمناک اشاره کرده ایم که کودکان نیاز به تحرک دارند، پس با کودکان خود بازی های هیجان انگیزی مانند طناب بازی، طناب کشی، مسابقات گروهی، پریدن، رنگ آمیزی کردن، روزنامه پاره کردن، گوله کردن، پرتاب کردن، آب بازی، توپ بازی، گرگم و گله می برم و انواع پازل ها، شن بازی، خانه سازی وهزاران بازی خلاق دیگر در قالب نمایش های عروسکی و... را انجام دهید.

چند توصیه برای بازی با کودکان

  • دربازی با خیالپردازی های کودک پیش بروید.
  • زمان بازی لمس و تماس بدنی مناسب با او داشته باشید.
  • تنها مادران وظیفه بازی با کودک را بر عهده ندارند و پدران هم باید با کودک بازی کنند.
  • هنگام بازی دائم تلفن همراهتان را چک نکنید .
  • قبل از شروع بازی به کودک بگویید چه مدتی می خواهید با او بازی کنید.
  • بگذارید کودک خود بازی ها و نقش ها را انتخاب کند.
  • هنگام بازی با کودک بر رابطه تان تمرکز کنید.
  • کاری را که کودک می تواند انجام دهد را خودتان انجام ندهید زیرا اینگونه احساس توانمندی را از کودک سلب خواهید نمود.

بهترین بازی های والدین با بچه ها از 1 سال تا نوجوانی

3.969
این مطلب مفید بود ؟5415
منبع : بخش سبک زندگی نمناک /ن/س
برچسب : تربیت کودک
وبگردی