زبان بدن
یافته های روانشناسان نشان داد که مدیران و بازرگانان برای موفقیت در تجارت باید با اصول زبان بدن و بایدها و نبایدهای آن آشنا باشند.

زبان بدن مخصوص مدیران برای اثرگذاری بیشتر

زبان بدن یکی از مهارت‌های کلیدی در مهندسی ارتباطات و ارتباطات بین‌فردی است که برای مدیران و رهبران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زبان بدن به مجموعه حرکات، اعمال، انتقال‌ها و عبارات غیرکلامی اشاره دارد که ارتباطات انسانی را ترتیب می‌دهد. این اصول اساسی زبان بدن در مدیریت و رهبری نه تنها می‌توانند تاثیر مهمی در کیفیت ارتباطات مدیریتی داشته باشند، بلکه می‌توانند در تدوین و انتقال پیام‌ها و اهداف سازمانی نیز نقش بسزایی ایفا کنند، پس زبان بدن به عنوان یکی از ابزارهای برجسته مدیران و رهبران در فرآیند ارتباطات و تأثیرگذاری در اعضای تیم و همکاران، می‌تواند به توسعه مهارت‌های مدیریتی و رهبری کمک کند و شما برای آنکه مدیر ماهرتری در این زمینه باشید، لازم است حرکات زبان بدن مناسب خود را بشناسید.

درست ایستادن را یاد بگیرید

  • در هنگام ایستادن، توجه داشته باشید کمرتان صاف و شانه های خود را بالا نگه دارید و سرتان را به سمت بالا بگیرید.
  • شکمتان را به داخل کشیده و سینه خود را جلو بیاورید.
  • نوعی از ایستادن که نشانه اعتماد به نفس و قوی بودن شخصیت است، و این بسیار مهم است.
  • توجه داشته باشید که نحوه ایستادن شما نباید نشان دهد که ناراحت یا نگران هستید. باید آرام و اعتماد به نفس باشید.

زبان بدن

تا حدی جدی باشید

  • به عنوان یک مدیر، بهتر است جدی و مقتدر باشید، زیرا این ویژگی‌ها شما را کاریزماتیک‌تر و تاثیرگذارتر می‌کنند.
  • باید حالات بدنی خود را محکم و استوار نگه دارید.

مدیرانه بنشینید

در جلسات کاری مهم، به نحوه نشستن خود دقت کنید. بهترین نوع نشستن، نشستن با کمر صاف و سینه به جلو است. پاها باید رو به جلو و به صورت مستقیم با زاویه 90 درجه باشند یا یکی از زانوها بر روی زانوی دیگر قرار داشته باشد. نحوه نشستن خود را به دقت انتخاب کنید تا رفتار نادرستی نشان ندهید.

در مورد نحوه نشستن، باید به نکات زیر توجه داشت:

  • تکان دادن یکی از زانوها در هنگام نشستن نمایانگر استرس و تشویش ذهنی است. این نحوه نشستن می‌تواند بیانگر نگرانی و عدم آرامش باشد.
  • لم دادن و ولو شدن بر روی صندلی نشانه بی‌اهمیتی نسبت به طرف مقابل است و ممکن است نشانه‌ای از بی‌احترامی و رفتار نادرست باشد، به ویژه در جلسات رسمی.
  • خم شدن به سمت جلو نشانه حالت پرخاشگرانه است و ممکن است در جلسات رسمی مناسب نباشد.
  • نشستن به گونه‌ای که مچ یکی از پاها بر روی زانوی دیگر قرار گرفته است، نیز معمولاً به عنوان یک روش مناسب برای نشستن خانم‌ها در جلسات رسمی تلقی نمی‌شود.

خیلی ساکن نباشید

اگر در مدت زمان طولانی به صورت ساکن صحبت کنید، ممکن است مخاطب خسته شود. بنابراین، در حین صحبت کمی حرکت کنید و موقعیت نشستن یا ایستادن خود را تغییر دهید.

کمی خم شوید

خم شدن به جلو نشانه تعهد و علاقه شما به موضوع مذاکره است. اما حتماً به فضای شخص مقابل احترام بگذارید و در فاصله مناسبی از او قرار بگیرید.

لبخند بزنید

در مطالب قبلی نمناک مربوط به زبان بدن هم گفتیم که لبخند زدن می‌تواند حس اعتماد به نفس، مهربانی و صمیمیت را به طرف مقابل منتقل کند. از لبخندی طبیعی و ملایم استفاده کنید تا به دیگران محبت انتقال دهید.

لبخند زدن

سر و دست‌هایتان را حرکت دهید

هنگامی که با کسی صحبت می‌کنید، تکان دادن سرتان نشانه توجه و اهمیت به طرف مقابلتان است. همچنین، در هنگام صحبت کردن، از دست‌هایتان برای انتقال بهتر پیام استفاده کنید. نشان دادن کف دست‌ها نیز می‌تواند نشانه اعتماد به نفس باشد. گفتنی است تکان دادن سر می‌تواند نشانه تأیید حرف‌های طرف مقابل باشد یا بتوانید با حرکات سر انکار و عدم توافق خود را نشان دهید. اما باید مراقب باشید که تکان دادن بیش از حد سر نشانه‌ای از بی‌حوصلگی یا خستگی شما از حرف‌های طرف مقابل باشد.

ارتباط چشمی را فراموش نکنید

هنگام صحبت کردن، به چشمان طرف مقابل نگاه کنید. این نشانه‌ای از صداقت و توجه به طرف مقابلتان است. اما نگاه تان نباید بیش از 3 ثانیه طول بکشد، زیرا نگاه طولانی ممکن است ناراحت کننده باشد.

آرام و متین باشید

حفظ آرامش نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. علائمی همچون چشم‌های نگران، چهره مضطرب و جویدن ناخن ممکن است نشان دهنده عدم تمایل به ادامه جلسه و ارتباط با حاضران باشند. حفظ آرامش به شما کمک می‌کند تا سطح استرس خود را کنترل کنید.

بایدها و نبایدهای زبان بدن مخصوص مدیران

410
این مطلب مفید بود ؟82
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن /ن.ح
برچسب : زبان بدن
وبگردی