بهترین ماست

بهترین ماست برای خوردن کدام است؟

کد مطلب : 64602زمان مطالعه : 6 دقیقه
بهترین ماست برای خوردن ماست های ساده و کم چربی هستند که ارزش غذایی فراوانی دارند.

بهترین ماست برای خوردن چه نوع ماستی است

ماست از گروه لبنیات و سرشار از کلسیم بوده و مصرفش یکی از ضروریات رژیم غذایی سالم است؛ بنابراین مصرف روزانه 2 تا 3 واحد لبنیات در روز الزامی است اما اینکه چه نوع ماستی مصرف کنیم نیز از اهمیت فراوانی در تغذیه بر خوردار است . در این مطلب با بهترین ماست برای خوردن آشنا شوید.

بهترین ماست برای خوردن را بشناسید

به گفته کارشناسان بهترین ماست ماست های ساده و کم چربی هستند که خودتان مطابق سلیقه تان به آنها میوه، مغزهای خوراکی، غلات سبوس دار یا غلات صبحانه دانه ای اضافه می کنید .ماست از آن جمله مواد غذایی هایی است که می توانید در تمام وعده های غذاییتان از آن استفاده کنید چرا که یک ماده غذایی کامل است. این روزها حتی در صبحانه ها نیز از ماست های پروتئینی استفاده می کنند .

بهترین ماست کدام است؟
همانند شیر، ماست حاوی مواد مغذی مهم مانند پروتئین و کلسیم است. ماست سنتی با اضافه کردن محیط کشت دو نوع باکتری به شیر برای تخمیر لاکتوز به اسید لاکتیک که ایجاد کننده عطر و طعم ترش و قوام زیاد است، ساخته شده است. اگر ماست پس از تخمیر سرد شود، باکتری زنده می ماند و این محصول می تواند به عنوان محیط کشت زنده یا فعال نامگذاری شود، که برای روده خوب است. اما از میان انواع ماستها کدامیک، بهترین است؟ این نیازمند بررسی تمام حقایق تغذیه ای و مواد تشکیل دهنده هر کدام است. مواد تشکیل دهنده ای همچون پکتین و شکر، همیشه نشانه کیفیت پایین محصول هستند .
اگر شما از ماستهای طعم دار استفاده می کنید، میزان شکر را بررسی کنید. شما باید از شیرین کننده هایی همچون شرب ذرت با فروکتوز بالا جلوگیری کنید و همیشه به دنبال محصولات ارگانیک باشید. اگر ارگانیک (organic) بودن مد نظر شما نیست، به دنبال موارد بدون هورمون و یا تغذیه با علف باشید .

بهترین ماست

ماست کم چرب بهترین ماست برای خوردن 

ماست کامل پر چرب
محققان در مطالعه ای که در سال 2013 در مجله مراقبت بهداشتی اولیه اسکاندیناوی منتشر کرده اند، با بررسی بیش از 1000 مرد سوئدی در سنین بین 40 تا 60 ساله در طول یک دوره 12 ساله، دریافتند، کسانی که شیر پرچرب، کره و خامه، مصرف می کنند، نسبت به مردانی که هرگز و یا به ندرت لبنیات پرچرب مصرف می کنند، کمتر دچار چاقی (Obesity) می شوند. مطالعه دیگری در سال 2013 در مجله اروپایی تغذیه نشان داد که در بسیاری از تحقیقات، لبنیات با چربی بالا با کاهش خطر ابتلا به چاقی همراه بود. یکی از مزایای ماستهای پرچربی این است که به ندرت حاوی غلیظ کننده ها و افزودنی هایی است که در ماست های کم چرب و بدون چربی استفاده می شود. یک ظرف 230 میلی لیتری ماست ساده و کامل، 138 کالری، 11 گرم قند، 8 گرم پروتئین، 275 میلی گرم کلسیم و 352 میلی گرم پتاسیم و همچنین مقادیر مناسبی از اسید فولیک و ویتامین A و همچنین ویتامین D (در صورت ساخته شدن از شیر غنی شده) است. ماستهای پرچرب، حاوی 7 گرم چربی هستند که 5 گرم آن اشباع است .

معمولا چه نوع ماستی توصیه می شود؟
یک وعده ماست ساده حاوی 8 تا 12 گرم قند لاکتوز بدون قندهای اضافی است. در صورتی که ماست حاوی میوه، عصاره میوه، شربت ذرت پر فروکتوز، شربت نیشکر یا سایر شیرین کننده ها باشند، قند آنها هم را باید نظر بگیرید .به ماست اغلب شکر اضافه می شود و همچنین ممکن است روی آن لایه ای از مواد مختلف برای مخلوط کردن با ماست گذاشته شده باشد، که آن هم به کالری ماست اضافه می کند .هنگامی موضوع افزودن شیرین کننده های مصنوعی به ماست مطرح است، می توانید با انتخاب آنها میزان کالری دریافتی تان را کاهش دهید . البته می توانید برای کاهش کالری دریافتی تان، به ماست کم چربی میوه های خودتان را اضافه کنید .
محتوای چربی ماست به شیر آن بستگی دارد، که شامل شیر بدون چربی یا چرخ کرده، شیر 1 درصد، 2 درصد، شیر کامل، شیر کامل با اضافه کردن خامه می شود.اغلب کارشناسان تغذیه ماست کم چربی یا بدون چربی را توصیه می کنند .
ماست غنی از پروتئین، کلسیم، ویتامین های گروه B است و در بسیاری از موارد با ویتامین D هم غنی می شود. یک وعده 250 گرمی از ماست حاوی 8 تا 12 گرم پروتئین است .ماست یک منبع عالی کلسیم است، به طوری که یک بسته 250 گرمی آن حاوی یک سوم میزان کلسیم لازم روزانه شما ست. ماست نسبت به میزان مشابه از شیر گاو اندکی بیشتر کلسیم دارد. ماست همچنین منبعی غنی از پتاسیم، ریبوفلاووین، ویتامین B12 و فسفر است .چند وعده خوردن ماست کم چربی یا بی چربی در روز می تواند کمبودی که اغلب کودکان و بزرگسالان در میزان لازم روزانه کلسیم، پتاسیم، و ویتامین D دارند، را برطرف کند .ماست تازه حاوی باکتری های مفیدی است که دل آشوبه را برطرف می کنند و به حرکات معده نظم می دهند، و احتمالا ایمنی بدن را تقویت می کنند. اگر بخواهید از این مزیت استفاده کنید باید از ماست هایی استفاده کنید پس از فرآیند تخمیر گرما داده نشده باشند، چرا که حرارت اغلب باکتری های مفید فعال را می کشد .افرادی که دچار عدم تحمل به لاکتوز هستند و نمی توانند شیر بخورند، ممکن است ماست های تازه که حاوی باکتری های فعال هستند را تحمل کنند، زیرا فرآیند تخمیر تا حدی به هضم لاکتوز کمک می کند و آن برای این افراد قابل هضم تر می کند .

بهترین ماست

با بهترین ماست برای خوردن آشنا شوید

انواع ماست ها
ماست یونانی :

ماستی که غلیظ تر و سفت تر از ماست های معمول است سعی کنید انواع کم چربی یا بدون چربی آن را انتخاب کنید، که نسبت به ماست های معمول دو برابر بیشتر پروتئین دارد و میزان قند آن نصف آنها است .

ماست شیر گوسفند :
ماست گوسفندی غنی تر و چرب تر از ماست گاوی است، میزان کلسیم آن دوبرابر آن است و پروتئین بیشتری هم دارد. این ماست برای موارد پخت و پز ایدال است . این ماست نسبت به ماست های دیگر درجه حرارت های بالاتری را بدون وا رفتن تحمل می کند .

ماست شیر بز :
این ماست یکی از محبوب ترین ماست ها در سراسر جهان است. به طور معمول این ماست از شیر کامل بز تهیه می شود، نسبت به ماست گاوی قوام نرم تری دارد و اندکی مزه شیرین و شور دارد. میزان کلسیم آن کمتر است و معمولا چربی بیشتری دارد، اما با چرخ کردن ان می توانید میزان چربی ان را کم کنید .

ماست سویا :
از لوبیای سویا ساخته می شود و چربی اشباع شده یا کلسترول (Cholesterol) ندارد، پروتئین آن کمتر است و معمولا با کلسیم غنی می شود تا بتواند با ماست شیر گاو رقابت کند .به گفته کارشناسان بهترین ماست ماست های ساده و کم چربی هستند که خودتان مطابق سلیقه تان به آنها میوه، مغزهای خوراکی، غلات سبوس دار یا غلات صبحانه دانه ای اضافه می کنید .

بهترین ماست

ماست ساده و کم چربی بهترین ماست برای خوردن 

نکاتی راجع به مصرف ماست:

– ماست با این همه خواص مذکور، می تواند برای بعضی افراد زیان آور باشد. همچنین مصرف آن با برخی غذاها ناسازگار است. پس این که امروز در سر همه سفره ها و در کنار همه غذاها (حتّی آبگوشت و ماهی) از ماست استفاده می شود، اشتباهی بزرگ است.

– ماست، غذای مطلق نیست و طبعش سرد و تر است. پس برای کسانی که از ابتدا معده سردی داشته اند یا در اثر بروز سوءمزاج، معده شان سرد شده است، مصرف مکرّر مقادیر زیاد ماست مضر می باشد. این افراد باید ماست را حتماً با مُصلحات آن بخورند. برخی از مُصلحات ماست:سبزی های خشکی مثل نعناع، آویشن و پونه، پودر دارچین، زیره، زنیان و زنجبیل، کشمش، عسل، شیره و شکر.

– خیلی از غذاهای مورد مصرف امروزه ما سرد است. پس قراردادن ماست و خیار – که هر دو مولّد خلط خام هستند – در سفره بر شدّت سردی می افزاید و موجبات سوءهاضمه را فراهم می آورد.

– کسانی که می خواهند دچار درد مفاصل و بیماریهای مربوط به آن نشوند و نیز کسانی که بیماریهای مفصلی (مانند روماتیسم، آرتروز، آرتریت روماتوئید و…) دارند و می خواهند دردشان کمتر شود، یکی از اصول تغذیه ای که باید رعایت کنند، عدم مصرف همزمان ماست با گوشت هاست؛ بویژه گوشت طیور و گوشت آبزیان.

زیرا بهترین هاضمه ها نیز قادر به هضم کامل آن ها نبوده و در اثر باقی ماندن خلط خام و انتقال آنها به مفاصل، بر شدّت درد مفاصل می افزاید. در کسانی که دچار بیماری هستند، خوردن زنجبیل مربّا می تواند شدت برودت (سردی) ماست را بشکند.

– یکی دیگر از موادی که با ماست ناسازگار است، تخم مرغ می باشد. پس خوردن ماست با کوکو، املت، نیمرو و سایر غذاهایی که در پخت آن ها تخم مرغ بکار رفته است، مناسب نیست. بهتر است ماست را به عنوان یک وعده جداگانه یا میان وعده و همراه مُصلحات آن میل کرد.

– از دیگر موارد ناسازگار با ماست، ترشی است. در واقع خوردن بعضی غذاها با ترشی عجین است و خوردن ماست با آن ها مناسبتی ندارد؛ مانند آبگوشت.

بهترین ماست برای خوردن کدام است؟

4.626
این مطلب مفید بود ؟242
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از دکتر سلام / شفا آنلاین / ف
برچسب : ماست
وبگردی