بی خوابی شب
یکی از بیماری های فراگیر در میان اهالی جوامع مدرن، ارتباط مستقیم با خواب دارد به طوریکه دانشمندان اولین جرقه بروز این مشکل را بی خوابی شبانه عنوان کرده اند.

بی خوابی شبانه جرقه بیماری آلزایمر را در مغز شما روشن می کند

تنها یک شب بی خوابی می تواند جرقه آلزایمر را بزند:افراد ضعیف، سطح پروتئین های سمی را در مغز ایجاد می کنند که می تواند باعث بروز بیماری در حافظه شود، براساس گزارش دیلی میل و طبق نتایج آخرین مطالعات دانشمندان، کم خوابی ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد. واقعیت این است که تنها یک شب بی خوابی باعث ایجاد پروتئینی می شود که با شرایط ویران کننده ای به نام فراموشی ارتباط دارد. مطالعه بر 20 نفر نشان داد، شبی بدون خواب باعث افزایش پروتئین بتا تا 5 درصد در بخشی از مغز می شود و به گفته آنها همین عاملی است آغاز کننده برای ابتلا به آلزایمر.

بی خوابی شب

یک شب بی خوابی برای تشدید خطر آلزایمر کافیست

یک شب بی خوابی می تواند اولین عامل و علت بروز آلزایمر باشد

افرادی که دارای حافظه متوسط هستند 21 درصد از بتا آمیلوئید را بیشتر در مغز نسبت به افراد مسن سالم، دارند؛ در حالی که افرادی که مبتلا به بیماری آلزایمر هستند دارای بیشتر از 43 درصد از بتا آمیلوئید هستند.

مطالعات قبلی تغییرات مغزی مشابهی را در موش ها نشان داده اند، این اولین بار است که تغییرات مغزی مربوط به آلزایمر پس از یک شب بی خوابی در مغز انسان را نشان می دهد. خواب در پاکسازی بتا آمیلوئید حیاتی است می تواند clumps را در مغز تشکیل دهد تا مسیرهای مهم حافظه را مسدود کند با این حال، مشخص نیست که آیا اثرات یک شب بی خوابی طولانی است یا فقط بعد از آن دیده می شوند.

دکتر احسان از موسسه ملی بهداشت در مریلند می گوید:" اغلب تغییرات مغزی که در حیوانات دیده می شوند در انسان ها تکرار نمی شوند، و همین جالب است. افزایش بتا آمیلوئید را در مغز افرادی مشاهده کردیم که به خواب رفته بودند، احتمالا یک فرآیند مضر است؛ پیش بینی منطقی براساس این نتایج می تواند این باشد که عادت های بد خواب ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر را ایجاد می کنند.

بی خوابی شب

بی خوابی شب و ایجاد بستر فراموشی در مغز

محققان تاثیرات بی خوابی بر 20 فرد سالم در سن 22 تا 72 سالگی را در طی دو شب بررسی کردند. یکی از آن شب ها به گروه اجازه داده شد تا از ساعت 10 شب تا 7 صبح بخوابند، در حالی که در روز دوم آنها تمام طول شب را بیدار بودند. بعد از بررسی مغز، افزایش قابل توجه بتا آمیلوئید در دو منطقه از مغز که در برابر بیماری آلزایمر آسیب پذیر هستند را نشان داد.

هیپوکامپ نقش کلیدی در حافظه دارد، در حالی که تالاموس به عنوان مرکز پخش سیگنال های عصب حرکتی و حسی عمل می کند.

پس از یک شب بی خوابی، این گروه پنج درصد بیشتر بتا آمیلوئید در مقایسه با افرادی که شب استراحت کاملی داشته باشند دارند؛ طبق مطالعات منتشر شده در مقالات ژورنال آکادمی ملی علوم، دانشمندان معتقدند که خواب می تواند نقش مهمی در سیستم دفع پسماند طبیعی ایفا کند که مواد مضر بالقوه شامل بتا آمیلوئید را از مغز پاک می کند.

دکتر دیوید رینولدز، افسر ارشد علمی موسسه خیریه انگلستان، بیان می کند:"شواهد رو به رشدی از ارتباط بین اختلال خواب و بیماری آلزایمر وجود دارد، اما جدا کردن علت و معلول برای تعیین اینکه آیا مشکلات خواب ممکن است باعث ایجاد تغییر مغزی یا برعکس شوند، دشوار است."

مطالعه نشان داد یک شب بی خوابی، می تواند سطح مشخصه پروتئین را افزایش دهد، خوابیدن برای محدود کردن ساخت این پروتئین در مغز اهمیت دارد.

همین پژوهش ثابت می کند که این افزایش مربوط به دو ناحیه از مغز انسان یعنی هیپوکامپ راست و تالاموس است که تغییرات یاد شده در آنها می تواند به ابتلا به آلزایمر بیانجامد. این بررسی در موسسه ملی سلامت بتسدا صورت گرفته است. محققان هم اکنون در حال بررسی این موضوع هستند که آیا جبران کم خوابی های شبانه در روزها و شب های بعد می تواند مشکل یاد شده را برطرف کند یا خیر.

یک شب بی خوابی علت ساده ابتلا به آلزایمر است

511
این مطلب مفید بود ؟110
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن
وبگردی