مسافرت
سفر برای برخی از بیماران قلبی توصیه نمی شود ولی بیماران قلبی که به سفر می روند برای داشتن سفر آسوده و آرام نیاز به رعایت برخی نکات دارند.

بیماران قلبی هنگام مسافرت های طولانی مدت مراقب خود باشند

قلب یکی از مهمترین عضوهای بدن است که در ادامه حیات موثر است اما برخی از افراد به دلایل گوناگونی، دچار بیماری قلبی می شوند. ناراحتی قلبی تاثیر مهمی بر روند زندگی می گذارد و بیماران قلبی باید برای حفظ سلامتی خود نکاتی را رعایت کنند. این عزیزان حتی برای داشتن سفری آسوده و همراه با آرامش نیز باید از خود مراقبت نمایند. در این بخش از سلامت نمناک نکاتی را آورده ایم که بیماران قلبی برای داشتن سفری خوب و راحت باید آن را رعایت نمایند.

نکاتی که بیمارن قلبی هنگام سفر باید رعایت کنند

قبل از سفر با پزشک مشورت کنید

بیمار قلبی باید همیشه مراقب قلب خود باشند زیرا فرد دارای مشکلات قلبی نمی تواند مثل یک شخص عادی به مسافرت برود و باید قبل از سفر به خصوص سفر هوایی که بیمار را دچار استرس می کند ، با پزشک خود مشورت نماید.

سفر هوایی به دلیل استرس بالا خطر سکته، آنژین قلبی و تپش نامنظم قلب را حتی برای افراد سالم نیز در پی دارد و ممکن است فرد سالم دچار این بیماری ها گردد بنابراین مشورت با پزشک الزامی است.

با خود چمدان سبک حمل کنید

بیماران قلبی باید در سفر بار زیادی را با خود حمل نکنند زیرا هرچه چمدان سبک تر باشد، حمل آن آسان تر بوده و این وضعیت برای قلب بهتراست. در صورتی که در سفر ، فردی همراهیشان می کند بهتر است از او بخواهند چمدان را حمل کند و در صورت امکان از چمدان های چرخ داردر سفر استفاده نماید.

بیمه سفر فراموش نشود

هنگام رفتن به سفر هوایی حتماً از بیمه سفر استفاده کنید. بیمه ای که خسارت گم شدن بار، داروها و وسایل پزشکی و هزینه های بستری شدن در یک بیمارستان مناسب در طول سفر را برعهده بگیرد.

داروهای خود را به همراه ببرید

بیماران قلبی باید در سفر تمامی داروهایی را که توسط پزشکشان برای آن ها تجویز شده است، به همراه داشته باشند و آن ها را به طور منظم مصرف کنند و اگر آنها دچار بیماری زمینه دیگری مانند فشار خون نیز هستند، باید فشارخون خود را کنترل کنند.

در طول سفر خود، داروهای خود را در فواصل زمانی مشابه همانطور که در خانه میخورید، مصرف کنید.

دارو اضافه

داروی اضافی با خود بردارید.

در صورت استفاده از داروی مایع یا داروی یخچالی حتماً گواهی پزشکی داشته باشید و این گواهی را به مسئولین پرواز نشان دهید.

با مشاهده علائم قلبی به پزشک مراجعه کنند

نشانه های ناراحتی های قلبی و عروقی عبارتند از :

خستگی زودرس، تنگی نفس در حین فعالیت، دردهای قفسه سینه و شکم در زمان انجام فعالیت فیزیکی، تپش قلب و احساس درد در ناحیه پشت، دست و فک پایین بنابراین افراد باید با مشاهده این علایم هر چه سریعتر به متخصص قلب و عروق مراجعه کنند.

افرادی که در خانواده شان سابقه اختلالات قلبی و عروقی وجود دارد ، مبتلایان به دیابت و فشار خون ، افراد دچار اضافه وزن در معرض خطربیماری های قلبی قرار دارند و باید حتما قبل از سفرهای طولانی با پزشک خود مشورت کنند. در صورت امکان، علائم حیاتی خود مثل تعداد ضربان قلب و یا فشارخون خود را در مقصد توسط فردی که آگاه و قابل اطمینان است و یا شخصا کنترل کنید.

داخل هواپیما راه بروید

یکی از مشکلاتی که اغلب در سفرهای هوایی طولانی پیش می آید ، لخته شدن خون در اندام های تحتانی و پا ها است.افراد برای جلوگیری از لخته شدن خون در حین مسافرت هوایی باید به طور مرتب در داخل هواپیما راه بروند و یا از داروهای ضد انعقاد تحت نظر پزشک استفاده نمایند.

مقصد خود را درست انتخاب کنید

برخی از اقلیم ها، مثلا مناطق بسیار گرم یا بسیار سرد یا ارتفاع بالا ممکن است به قلب شما آسیب برسانند و تاثیر منفی بر عملکرد قلب داشته باشندبنابراین باید مقصد درست را برای مسافرت خود انتخاب کنید.

ورزش کنید

برای سالم بودن قلبتان باید فعالیت فیزیکی داشته باشید . اگر با خودرو سفر می کنید ، پاهای خود را حرکت داده و از انداختن پاها روی هم خودداری کنید . هر 1 تا 2 ساعت در مکانی نگه دارید و به مدت 5 تا 10 دقیقه راه بروید. پس از رسیدن به مقصد نیز هر روز مدت کوتاهی را به ورزش سبک بپردازید.

ورزش کردن

رژیم غذایی معمول قلب خود را دنبال کنید

رژیم منظم غذایی خود را ادامه دهید و در طول سفر مقدار زیادی آب بنوشید . از مصرف نمک ، غذاهای آماده شده در رستوران ها ، غذاهای فراوری شده اجتناب کنید و رژیم غذایی سالمی را دنبال نمایید و چربی و نمک را کنترل کنید.

شماره های اضطراری را با خود حمل کنید

در حین سفر شما باید شماره دکتر خود را همراه داشته باشید تا در صورت داشتن سوال از راهنمایی های او بهرمند شوید.

مراکز پزشکی نزدیک به مقصد خود را قبل از سفر بیابید.

نام داروهای خود را همیشه در جیب تان بگذارید.

شماره تلفن خانواده خود را به همراه داشته باشید.

سیگار نکشید

برای بیماران قلبی استعمال سیگار بسیار خطرناک است پس از استعمال سیگار در سفر به طور جدی اجتناب کنید و از همراهان خود بخواهید در سفر سیگار نکشند.

مقدار زیادی آب بنوشید

در هوای گرم بیرزون نروید و در این زمان آب بیشتر برای جلوگیری از کم آبی بدن بنوشید و در سفر به مناطق گرم از لباس مناسب برای کاهش تعریق استفاده کنید.

آب خوردن

کدام یک از بیماران قلبی نباید سفر هوایی داشته باشند ؟

  • بیماران قلبی که در دو هفته اخیر دچار حمله و یا هر مشکل قلبی شده باشند.
  • افرادی که سابقه استنت یا جراحی عروق کرونر در سه هفته اخیر را داشته باشند.
  • افرادی که دچار آنژین، نارسایی و یا آریتمی قلبی کنترل نشده باشند.
  • افراد دچار استرس که فشار خون بالایی دارند.

کدام بیماران قلبی نباید سفر کنند

چند نکته کلی برای بیماران قلبی

  • از تنها به مسافرت رفتن اجتناب کنید.
  • لباس یا کفش تنگ نپوشید.
  • آب معدنی و قرص همراه خود داشته باشید.
  • برای اینکه بتوانید راحت تر برخیزید و قدم بزنید، از صندلی های نزدیک به راه رو استفاده کنید.
  • اطلاعات کاملی از شرایط آب وهوایی مقصد به دست بیاورید.
  • در حین سفر به صدا های بدن خود گوش دهید، هرگونه تغییر در وضعیت عادی خود را جدی بگیرید
  • استفاده از کلاه، کرم های ضد آفتاب، عینک آفتابی و استفاده از چتر و لباس مناسب را فراموش نکنید.
  • از حضور در مناطق بسیار شلوغ و پرجمعیت به طور جدی دوری نمایید.
  • هنگام رسیدن به مقصد رژیم غذایی خود را بر هم نزنید و فعالیت با شدت بالا انجام ندهید.
  • برای اینکه دچار دلهره نشوید زودتر به فرودگاه بروید.
  • پس از رسیدن به مقصد، استراحت کنید.
  • در فرودگاه از وسایل حمل ونقل عمومی استفاده کنید.
  • از مهمانداران برای بلند کردن چمدان و یا کیف دستی تان کمک بگیرید.

هشدارهایی به بیماران قلبی عازم سفرهای نوروزی

4.26
این مطلب مفید بود ؟51
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/م.ح
برچسب : بیماری قلبی
وبگردی