بیماری سینوزیت
یکی از بیماری هایی شایعی که در میان مردم رواج دارد سینوزیت است. این بیماری که سر و صورت و گردن را درگیر خود می کند انواع مختلفی داشته و عوامل مختلفی در ایجاد آن نقش دارند.

تمام نکاتی که باید در مورد بیماری سینوزیت و راه های درمان آن بدانید.

 

در قسمت هایی از صورت مجراهایی وجود دارد که وقتی عفونی می شوند ،ملتهب شده و مخاط موجود در آنها به راحتی تخلیه نمی شوند در نتیجه باعث بروز عوارضی می شوند که به این حالت سینوزیت گفته میشود.

اگر کمی آگاهی خود را از این بیماری و نحوه برخورد با آن را بالا ببرید، مطمئن باشید می توانید بر آن غلبه کرده و آن را درمان کنید. تشخیص سینوزیت چندان کارمشکلی نیست، اما آنچه از اهمیت فوق العاده برخوردار است، نحوه برخورد بیمار با این بیماری است به عبارت بهتر این بیماری خوب درمان نمی شود، مگر آنکه بیمار خود بخواهد همکاری کند.

علامت اصلی سینوزیت دردهای ضربان دار و احساس فشار در صورت است که با خم شدن به جلو بدتر می شود. سینوزیت پیشانی باعث درد در بالای ابرو می شود و پیشانی در هنگام لمس ممکن است دردناک باشد. سینوزیت فکی باعث درد در فک فوقانی و دندان ها و گونه می شود و ممکن است با درد دندان اشتباه شود. التهاب سینوس های بالای بینی باعث درد در اطراف و بین چشم ها و اطراف بینی می شود و التهاب سینوس های اطراف گوش می تواند باعث گوش درد، درد گردن، درد در پشت چشم ها و یا در بالای سر و یا ناحیه گیجگاهی شود.

سینوزیت

علائم ایجاد سینوزیت

دکتر معصومه سعیدی متخصص گوش و حلق و بینی، درباره این بیماری و علت مراجعه مردم می گوید:سینوزیت یکی از بیماری های بسیار شایعی در حیطه ی گوش و حلق و بینی که افراد به خاطر آن به پزشک مراجعه می کنند.

اکثر افراد احساس می کنند که به این بیماری مبتلا هستند، اما علائم، نشانه ها و روش تشخیص آن را به درستی نمی دانند بسیاری از افراد مراجعه می کنند در حالی که در سال های گذشته فردی به آن ها گفته است که سینوزیت دارند و همچنان مارک وجود سینوزیت بر روی آنهاست و هیچ فردی درمان درستی بر روی آنها انجام نداده و یا تشخیص درستی هم انجام نشده است.

سینوس ها چندین خاصیت دارند

1- وجود هوا در آنها باعث سبک شدن وزن سر می گردد و اگر قرار بود که سر با این وزن زیاد، استخوان متراکم و محکمی داشته باشد قطعاً نمی توانست قطعاً قادر به تحمل آن باشد و فشار زیادی به ستون فقرات و گردن وارد می کرد به علت وجود همین حفرات هوادار، وزن سر کم می شود و این از خاصیت های سینوس ها می باشد.

2- به دلیل پوشش مخاطی که سینوس ها دارند و در مسیر تنفس قرار گرفته اند و باعث ایجاد ترشحاتی می شوند که این ترشحات اثر پاک کنندگی دارند و این یک مکانیسم دفاعی است در مقابل میکروب ها و موادی که از طریق بینی وارد سیستم تنفسی می شوند.

هرگونه التهابی که در این سینوس ها ایجاد می شود، سینوزیت گویند.

انواع سینوزیت

2 نوع سینوزیت وجود دارد که عبارتند از:سینوزیت حاد و سینوزیت مزمن.

سینوزیت حاد

سینوزیت حاد یک التهابی است که در مخاط سینوس ها رخ می دهد و التهابی است که در آن مخاط متورم می گردد و دهانه ی سینوس ها مسدود می گردد و به طور موقت در آن ترشحات از سینوس ها دچار اختلال می شود در این صورت این بیماری علائمی دارد که شایع ترین حالت آن بدین طریق است که فرد به سرماخوردگی ویروسی مبتلا می شود و پس از آن به دلیل بسته شدن دهانه ی سینوس ها فرد دچار سینوزیت حاد می شود.

گفتنی است، از علائم شایع سینوزیت حاد این است که بیمار دچار تب، ترشح چرکی از بینی و یا پشت حلق، احساس فشار در صورت و یا فقط در ناحیه ی پیشانی، اطراف چشم و در ناحیه دو طرف گونه می کند.

درمان اصلی سینوزیت حاد، مصرف آنتی بیوتیک می باشد که فرد با تجویز پزشک، در طی دوره ی درمان 1 هفته الی 10 روز از آن استفاده می کند و مشکل وی برطرف می گردد و کم کم آدم و التهاب مخاط کم می شود و دهانه ی سینوس ها مجدداً به فرم اولیه خود بازمی گردند.

سینوزیت مزمن

این سینوزیت در واقع به دلیل دائمی شدن التهاب و آدم دهانه ی سینوس و خود مخاط سینوس ها است این التهاب یکسری ریز فاکتورهایی دارد، بدین معنا که بیمار به سینوزیت حاد مبتلا گردیده اما به دلیل اینکه درمان مناسبی برای آن انجام نشده و یا دوره درمان و آنتی بیوتیک آن مناسب و کافی نبوده، این بیماری طولانی گردیده است و اگر بیش از 3 هفته ادامه پیدا کند می توان به آن فرد مارک سینوزیت مزمن را زد.

عواملی که در ایجاد سینوزیت مزمن دخالت دارند، عبارتند از:اختلالات آناتومیکی که در بینی باشد،مثلاً ایجاد انسداد یا توده ای در داخل بینی، انحراف تیره ی وسط بینی و از همه شایع تر بیمارانی که دچار آلرژی تنفسی هستند و این افراد معمولاً دچار سینوزیت مزمن می شوند.

علائم این بیماران نیز مشابه بیماران سینوزیت حاد است ولی خیلی پر سر و صدا نمی باشد و بیمار در آن تب ندارد، حال عمومی وی نیز چندان بد نیست، در این گونه افراد معمولاً یک درد مزمن در پیشانی، گونه ها وجود دارد و احساس فشار در اطراف چشم یا در پشت کره ی چشم دارند که معمولاً صبح ها میزان آن بیشتر است، گاهی نیز امکان دارد که این افراد ترشحات پشت حلق زیادی نیز داشته باشند که اکثر مواقع این ترشحات چرکی نمی باشد. تشخیص سینوزیت مزمن معمولاً با روش های تصویربرداری، سی تی اسکن سینوس های پاراناگال یا همان سینوس های بینی است و بدون تزریق انجام می گردد.

بیماری سینوزیت و درمان آن

4.538
این مطلب مفید بود ؟344
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از باشگاه خبرنگاران-/ف
برچسب : سینوزیت
وبگردی