تبخال چشم

علائم تبخال چشم و راه مراقبت از آن

کد مطلب : 55130تعداد نظرات : 1 نظرزمان مطالعه : 4 دقیقه
در صورت ابتلا به تبخال چشم باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان قرار گیرد زیرا بینایی در معرض تهدید قرار دارد.

توصیه هایی برای مبتلاشدگان به تبخال چشمی

چشم هم تبخال می زند، نمی دانم آیا تا به حال با این عارضه مبتلا شده اید یا خیر، چون رایج ترین نوع تبخال که زبانزد خاص و عام است و همه ما آن را یا خود تجربه کرده ایم یا اطرافیانمان ایجاد شده روی لب است. اما بد نیست که کمی هم اطلاعات خود را در باره نوع چشمی آن بیشتر کنیم زیرا که چشم یکی از مهم ترین ارگان های بدن ما است و بروز هر گونه مشکلی در آن دردسرآفرین است.

تبخالی با دو علت

پله اول برای بالا رفتن از نردبان دانش در این زمینه این است که دو علت برای ابتلا به تبخال چشمی وجود دارد، یکی همان ویروس تبخال است که لب های افراد را مبتلا می کند و می تواند باعث درگیری چشم نیز شود. نوع دوم آن نیز ویروس زونا نام دارد که قادر است چنین عارضه ای را در فرد ایجاد کند. این را هم بگویم که این دو ویروس اگر چه خانواده مشترکی دارند، اما شایع ترین آنها برای ابتلا ویروسی است که باعث بروز این مشکل روی لب ها می شود. نکته مهم دیگر اینکه ویروس تبخال بعد از ابتلا و بهبود در بدن فرد جا خوش می کند و هیچ وقت از بین نمی رود. بنابراین هر از گاهی از طریق اعصابی که به چشم عصب دهی می کنند، وارد عضو شده و باعث در گیری قرنیه می شود. این در حالی است که ابتلا به این عارضه به دلیل ابتلا به ویروس ساده تبخال در مقایسه با ویروس زونا شیوع بیشتری دارد.

مراقب باشید، خطر در چند قدمی قرنیه ها

پله دوم؛ همانطور که گفتم انتقال این ویروس از طریق اعصاب چشمی درگیری قرنیه را به دنبال دارد که می تواند به دو صورت رخ دهد؛ سطح یا بافت قرنیه را مبتلا کند و باعث تخریب آن شود، البته درگیری های سطحی به طور معمول خفیف تر بوده و عوارض کمتری را نیز ایجاد می کند، اما اگر بافت های عمقی قرنیه درگیر این ویروس شوند، می تواند باعث تخریب آن یا ایجاد لک در قرنیه شود، در نهایت افت شدید بینایی حتی سوراخ شدن چشم را به دنبال داشته باشد.

 

علایم تبخال چشمی چیست؟

نگران نباشید، پله سوم علایم ابتلا به این بیماری است که دانستن آنها می تواند کمک زیادی به شما بکند تا از خطرات ناشی از پیشرفت این عارضه جلوگیری کنید. درد، قرمزی چشم، ترس یا حساسیت نور، کاهش دید و ریزش اشک نشانه هایی هستند که باید آنها را به خاطر بسپارید و زمانی که با چنین علایمی مواجه شدید به پزشک متخصص مراجعه کنید. البته کدورت، رگ دار و نازک شدن قرنیه هم نشانه هایی هستند که نباید از آنها غافل شد، حواستان باشد این عارضه حتی می تواند، موجب پارگی قرنیه شود. اگر می خواهید به محض ابتلا به تبخال چشمی از آن مطلع شوید و مشکلاتی را که می تواند با خود به دنبال داشته باشد، به حداقل برسانید، حواستان به لبه های پلکتان باشد. به طور حتم می پرسید یعنی چه؟ پاسخ شما این است که تبخال چشمی می تواند همان علایمی را که روی لب ایجاد می کند در لبه های پلکتان نیز ایجاد کند، از سوی دیگر می تواند سطح چشم را درگیر کند و تنها موجب قرمزی آن شود.

 

تبخال چشم

نکاتی برای مبتلایان به تبخال چشمی

 

عود، مشکل دیگر مبتلایان به تبخال چشمی

در پله چهارم باید بگویم که، تبخالی که دلیل آن ویروس زونا باشد، به طور معمول در چشم عود نمی کند در حالی که تبخال نوع اول، که دلیل آن همان ویروس ساده تبخال است، می تواند به طور مکررعود کند. نکته مهم دیگر که اشاره به آن ضرورت دارد این است؛ در عود های بعدی علایم بیشتر بوده و ممکن است باعث افت بینایی نیز شود، پس این عارضه را جدی بگیرید.

توصیه ای برای مبتلاشدگان به این عارضه

حالا که به پله پنجم رسیدیم، برایتان بگویم که اگر فردی یک بار به تبخال چشمی مبتلا شده با علایم آن آشناست، در حملات بعدی می تواند متوجه بازگشت آن شود. در چنین شرایطی باید به سرعت به پزشک مراجعه کند و تحت درمان قرار گیرد، زیرا همانطور که گفته شد در عود های بعدی بینایی فرد بیشتر در معرض تهدید قرار دارد و با توجه به اینکه بیمار چند بار دچار بازگشت این عارضه شده، ابتلا به این عارضه چقدر درگیری چشمی ایجاد کرده است یا نوع آن چیست؟ پزشک متخصص درمان را که به وسیله قطره یا پمادهای موضعی آغاز می کند. علاوه بر این در صورت نیاز باتوجه به شرایط قرص های ضد تبخال نیز برای فرد تجویز می شود.
سن هم مهم است. به گفته متخصصان این رشته، هنگامی که سیستم ایمنی بدن یک فرد تضعیف شود احتمال مبتلا شدن به این عارضه هم افزایش می یابد. هر چند که جنس نقشی در شانس ابتلا به تبخال چشمی ندارد، اما سن می تواند تا حدی تاثیر داشته باشد. به طور مثال افرادی که بیش از 50 سال دارند، بیشتر در معرض ابتلا به تبخال چشمی نوع 2 که دلیل آن زوناست، قرار دارند.
اما تبخال نوع یک بیشتر در سنین میان سالی دیده می شود، همچنین دچار شدن به بیماری های دیگر مانند، سرما خوردگی شدید و سوء تغدیه هم در این امر نقش دارند. این هم پله ششم نردبان.

چگونه پیشگیری کنیم

اما چگونه فرد مبتلا به این بیماری می شود و تبخال در چشمانش جا خوش می کند؟ پاسخ این پرسش این است که ویروس این عارضه چشمی از فرد مبتلا، به راحتی به فرد دیگر منتقل می شود بنابراین یادتان باشد باید از مواجهه با بیمارانی که دارای ضایعات فعال تبخال روی پوست خود هستند، اجتناب کنید. علاوه بر این یادتان باشد، برای پیشگیری حداقل باید این نکته را رعایت کنید؛ با دستی که به ضایعات آلوده روی لب خود زده اید، چشمتان را لمس نکنید. راستی این هم پله هفتم و آخر نردبان اطلاعات برای دستیابی به گوی دانش درباره این بیماری بود.

علائم تبخال چشم و راه مراقبت از آن

3.849
این مطلب مفید بود ؟3712
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از حمایت/ی
برچسب : مشکلات چشم
1 نظر به ثبت رسیده است
وبگردی