تربیت کودک
پدر نقش بسیار مهمی در تربیت فرزند و شخصیت و آینده او دارد، بنابراین تازه پدرها باید اصول تربیت و چگونگی رفتار با کودک را بدانند تا در تربیت موفق باشند.

نکات مهم در تربیت فرزند برای پدران کم تجربه

نقش پدر در دنیای مدرن دچار تغییر و تحولات بسیار زیادی شده است. به همین دلیل قصد داریم در این قسمت از نمناک به پدران عاشق و مسئولیت پذیر راهکارهایی را معرفی کنیم که بتوانند روش تربیتی بهتری داشته باشند.

هنر پدر بودن در دنیای مدرن امروزی با گذشته متفاوت است و از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار می باشد. اگر بتوانید راهکار ها و ترفند های علمی را به کار بگیرید، قطعاً در افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس کودک خود تاثیرگذار خواهد بود.

برای آنکه پدر خوبی باشید و در تربیت فرزندتان موفق

زمان قابل توجهی را با فرزند خود سپری کنید:

سپری کردن زمان پدر و فرزند با یکدیگر ، به کودک نشان می دهد که برای پدرش اهمیت دارد. کودکان به سرعت رشد می کنند و ممکن است شما دیگر وقت نداشته باشید که به دوران کودکی او رسیدگی کنید. پس سعی کنید از این لحظات لذت ببرید و زمان بیشتری را در کنار او باشید.

تربیت کودک

عشق و انرژی مثبت را در زندگی به کار بگیرید:

همه کودکان نیازمند دیسیپلین و نظم شخصی و راهنمایی هایی از راه مثبت هستند، نه از راه مجازات و تنبیه. در کنار این راهنمایی ها می توانید محدودیت های قابل قبولی را تعیین کنید.

باید به کودکان تان یادآوری کنید که نتیجه هر کار بد و خوب چه چیزی است و رفتارهای خوب و بد را برای آن ها مشخص کنید. همزمان می توانید دیسیپلین همراه با آرامش و رفتار کاملا عادلانه با فرزند تان داشته باشید و عشق خود را نسبت به او از این روش نشان دهید.

اجازه بدهید که کودکتان اشتباه کند:

گاهی اجازه دهید کودکتان اشتباه کند و برخی چیزها که به او آسیب نمی زند را تجربه نماید مثلا اگر او در تابستان خواهان پوشیدن لباس گرم است بگذارید این کار را انجام دهد و وقتی که او اشتباهش را پذیرفت، او را سرزنش نکنید و طوری رفتار کنید که او دریابد اگر اشتباه هم کند باز هم پدر و مادرش او را دوست دارند.

به کودکتان برچسب نزنید:

در مطالب قبلی بخش سبک زندگی نمناک خواندید که نباید به کودکتان برچسب زده و او را با ویژگی هایش صدا بزنید مثلا به او خجالتی یا بد اخلاق نگویید. برای اینکه کودک خجالت و منزوی بودن را کنار بگذارد و اجتماعی شود، او را به محیط هایی ببرید که فرصت دوستی و معاشرت با هم سن و سالانش را پیدا کند.

معاشرت کودک

بگذارید کودک تان گریه کند و آرام شود:

برخی کودکتان احساس خود را با گریه بروز می دهند پس بگذارید کودک تان گریه کند و آرام شود و احساساتش را درون خود نریزد. یاد بگیرد که به کودکتان نگویید:«گریه نکن!» زیرا این کار کودکتان را به مرور فردی درونگرا و گوشه گیر شود.

الگوی فرزند خود باشید:

پدران الگوی اصلی فرزندانشان هستند. دختران معمولاً عاشق پدر هستند و همیشه او را قهرمان زندگی خود می دانند. پسران هم سعی می کنند از همان کودکی رفتار پدر را تقلید کنند. به همین دلیل شما به عنوان یک پدر، باید الگوی خوبی برای دختر و پسر خود باشید و اهمیت صداقت ، رفتار انسانی و مسئولیت پذیری را با رفتارهایتان به او بیاموزید.

حرف های فرزند تان را گوش دهید:

پدران باید یاد بگیرند که با فرزند خود در مورد موضوعات مهم مکالمه و گفتگو داشته باشند تا بتوانند آن ها را در دوران بزرگسالی هم بهتر مدیریت کنند. پس همیشه برای شنیدن مشکلات و ایده های فرزندتان گوش شنوا داشته باشید.

پدر و فرزند

معلم فرزند خود باشید:

به عنوان یک پدر خوب باید به فرزندان خود در مورد چیز های غلط و درست آموزش دهید و آن ها را تشویق کنید که بهترین باشند. مراقب باشید که فرزندان انتخاب های خوبی در زندگی انجام دهند . در هر مرحله از مسیر زندگی در کنار او باشید و درس های اساسی زندگی را به او بیاموزید.

به جای کودکتان احساس نکنید:

به جای کودکتان حرف نزنید و احساس او را عنوان نکنید مثلا نگویید:«حالا دیگه سردت شده، بیا لباس تنت کنم. یخ کردی!» «بیا غذا بخور گرسنه ت شده!» «بذار من برات این رو درست کنم!» زیرا این رفتار شما سبب می شود ارتباط کودک با خودش، بدنش و احساساتش قطع شود و استقلال او از بین برود و کودکی وابسته باشد.

در کنار یکدیگر غذا بخورید:

وعده های غذایی روزانه نقش بسیار مهمی در سلامت خانواده دارند و به شما و فرزندانتان این فرصت را می دهند تا در مورد کاری که انجام می دهند با شما صحبت کنند. همچنین زمانی عالی برای فرزندان و پدران است که به حرف یکدیگر گوش دهند. در نتیجه اگر بتوانید این زمان ها را در کنار یکدیگر سپری کنید، قطعاً پایه محکمی برای خانواده می سازید.ذ

وظایف والدین

رفتار خودتان را اصلاح کنید:

اگر کودک حرف شما را گوش نمی کند احتمالا رفتار شما مشکل دارد. برخی والدین برای اینکه کودکشان به آنها گوش دهد، فریاد زده در این زمان کودک هم فریاد می کشد زیرا بچه ها شنوده های خوبی نیستند اما مقلدهای خیلی خوبی هستند. اگر با مهربانی رفتار کنید، کودکتان هم جواب شما را با مهربانی می دهد.

مدام از خودتان انتقاد نکنید:

اگر مدام از خودتان در نزد کودک انتقاد کنید او یاد می گیرد که عزت نفس یک شخص به مدل شلوار یا وزن یا قد او بستگی دارد و او می آموزد خودش را با ذهنیت های شما در آینه ببیند و قضاوت کند. این رفتار باعث رفتن به سمت عادات غذایی بد و رژیم های سخت می شود و سبب کاهش اعتماد به نفس کودک می گردد.

در کنار فرزندتان مطالعه کنید:

در دنیای مدرن امروزی، با وجود تلویزیون و اینترنت، بسیار مهم است که پدران تلاش کنند تا در کنار فرزند خود مطالعه داشته باشند. مطالعه کردن و آموختن چیزهای مختلف از طریق کتاب در دوران کودکی نقش بسیار مهمی دارد و باعث می شود که کودک به مطالعه تشویق شود. به وجود اوردن عشق به مطالعه، قطعاً آینده خوبی را برای کودک تضمین خواهد کرد.

مطالعه با فرزند

به او یاد دهید که گاهی نه بگوید:

هرگز به کودکتان نگویید همه بزرگترها درست می گویند و همیشه باید به حرف بزرگ ترها گوش کرد و همیشه حق با بزرگ ترهاست بلکه بگویید که گاهی هم باید به خواسته های دیگران «نه» بگوید و تسلیم هر نوع خواسته بیمارگونه و آزاردهنده ای نشود.

نگران شلختگی فرزندتان نباشید:

کودک شما نیاز خود را به کنجکاوی با بهم ریختن وسایل و به لمس کردن، چنگ زدن، چشیدن و حتی پرتاب اشیای اطراف خود نشان می دهد. بازی کردن و لمس اشیای مختلف می تواند مهارت یادگیری کودک را به شدت تقویت کند پس نگران شلختگی فرزندتان نباشید.

به همسر خود احترام بگذارید:

پدر و مادر اول از همه باید یاد بگیرند که برای تربیت یک فرزند سالم باید به یکدیگر احترام بگذارند. حتی اگر با یکدیگر اختلاف دارید، احترام هم را حفظ کنید و یک محیط امن برای کودک فراهم کنید. زمانی که کودک ببیند پدر و مادر در هر شرایطی با یکدیگر محترمانه رفتار می کنند، قطعاً او هم معنای احترام گذاشتن در روابطش را می آموزد.

تربیت کودک

در آغوش گرفتن کودک او را لوس نمی کند:

آغوش گرفتن کودک مزایای متعددی داردو هیچ اسباب بازی و هدیه مادی جای آغوش گرفتن و بوسیدن کودک را نمی گیرد پس چنانچه در نمناک اشاره شده اسد هرگاه فرزندتان کار خوبی کرد، حتما او را به صورت عاطفی، لمسی تشویق کنید و نگران نباشید این کار او را لوس نمی کند. حتی اگر فرزندتان بزرگ شده وبه نوجوانی رسیده، او را از آغوش خود محروم نکنید.

قبل از به دنیا آمدن فرزند، خودتان را درگیر او کنید:

سعی کنید علاقه به پدر شدن و روش های تربیتی را از قبل از متولد شدن فرزند و در دوران بارداری همسرتان در خودتان ایجاد کنید تا هنگامی که فرزند تان به دنیا آمد، آمادگی و اطلاعات کافی را داشته باشید. حتماً به فرزندتان بگویید:"من خوشحالم که پدر تو هستم، بسیار به تو علاقه دارم و ارتباطم با تو برایم اهمیت بسیار بالایی دارد."

این اصول در تربیت کودکتان کمک کننده است

  1. به کودکتان انتقام را یاد ندهید و برای آرامش کودک تان وقتی که آسیب دیده و زخمی شده است، دیوار یا اسباب بازی را سیلی نزنید و بگویید:«اینو دعواش کردم، دیگه گریه نکن» یا « الان می رم می زنمش!»
  2. به کودکتان خساست را یاد ندهید و به کودک بی اشتهایتان نگویید:«اگر غذا نخوری، غذا را به فلانی می دهم!»
  3. اگر کودکتان خواهرش را کتک زد، به او نگویید:«این را نکن!» بلکه دستش را بگیرید و بر سر خواهرش بکشید و بگویید با دستت می توانی کارهای بهتری هم انجام دهی.
  4. برای اینکه کودک خود را تشویق کنید ، از او تعریف، تمجید کنید و او را تحسین نمایید و از اسباب بازی و خوراکی های متنوع برای پاداش به کودک استفاده نکنید.
  5. حد و حدود و خط قرمزها را به کودکتان نشان دهید و به آنها بگویید که چه کارهایی پذیرفته و کدام غیرقابل قبول هستند.
  6. هرگز نباید نظم را با استفاده از خشونت و تنبیه برقرار کنید.

اسرار مهم تربیت کودک برای پدران کم تجربه و جدید

4.822
این مطلب مفید بود ؟211
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
برچسب : تربیت کودک
وبگردی