درمان خانگی ترک پاشنه پا

علل اصلی ترک پاشنه پا و 25 درمان های گیاهی آن + روش

کد مطلب : 36793تعداد نظرات : 1 نظرزمان مطالعه : 10 دقیقه
ترک پاشنه پا معمولا به علت خشکی و سرما و پایین بودن رطوبت اتفاق می افتد آب داغ شرایط را بدتر می کند پس حمام داغ نگیرید.

دلایل ایجاد ترک پاشنه پا و روشهای درمان آن

آیا شما پوست خشک و ترک خورده ای دارید؟ اگر اینطور است، تنها نیستید، چون این یک مشکلی رایج است. بعضی اوقات پوست خشک در مناطق مختلف بدن، ناشی از یک مساله اساسی سلامتی است اما در موارد دیگر تنها پاها تحت تاثیر قرار می گیرند و منجر به ترک برداشتن پوست و یا فلسی شدن پاشنه یا کف پا می شود. پوست خشک می تواند منجر به علائمی نظیر جوش پوستی، یا حتی درد و عفونت های ثانویه شود. 

مشکلات پوستی که منجر به خشک شدن پوست می شود، شامل پای ورزشکاری (تینیه آی پا)، مشکلات سیاه رگی پا (به نام استاز وریدی)، پسوریازیس، و خارش پوست ناشی از آلرژی یا محرک ها است. دلیل مشترک پوست خشک، فلس دار و برجسته شدن خطوط پوست بر روی پاهای کودکان، وضعیت درماتیت آتوپیک است.

علت ترک پاشنه

ترک پاشنه پا چیست و چگونه برطرف می شود؟

علائم ترک پاشنه چیست؟

اولین و مشخص ترین نشانه، خشکی پاشنه است. هنگام لمس کردن، پاشنه زبر و خشک است ؛ علاوه بر این، پاشنه ترک خورده، قرمز، خارش دار و ملتهب است و این نشانه ها زمانی بدتر می شوند که پابرهنه راه بروید. 

علل شایع ترک پاشنه پا

فشار جسمی:

محیط داخل یک کفش می تواند خیلی داغ شود - گاهی اوقات تا 120 درجه فارنهایت می رسد.تغییرات گرما و رطوبت باعث کاهش آب پوست می شود و در نهایت منجر به ضخیم شدن لایه بالایی پوست می شود. 

تمیز کننده های پوست:

صابون می تواند روغن های حفاظتی را از پوست جدا کرده یا باقیمانده های آزار دهنده ای را که به داشتن پوست خشک کمک می کنند، ترک کند. 

مشکلات پزشکی:

دیابت، کم کاری تیروئید و سو تغذیه چند مشکل رایج هستند که می توانند باعث ایجاد پوست خشک شوند. کمبود ویتامین A یا اسیدهای چرب ضروری دیگر مثل اسید آلفا - لینولییک (ALA) و اسید گاما - لینولییک (GLA) نیز می تواند علت اصلی باشد.بیماری هایی نظیر بیماری های گواررشی یا بیماری سلیاک ممکن است منجر به کمبود ویتامین و اسیدهای چرب ضروری شوند.

علت ترک انگشت پا

ترک پاشنه پا و دلایل آن

علل ترک پاشنه پا چیست؟

پیری:

تغییرات هورمونی و متابولیکی در طول زمان باعث کاهش بازده سلول های پوست می شوند که منجر به ضخیم شدن بیرونی ترین لایه پوست می شود.هم چنین، همان طور که سن ما بالا می رود، بخش چربی محافظ روی پا کمتر می شود.

 آب و هوای سرد:

پوست خشک اغلب در ماه های زمستان، بیشتر به خاطر گرمایش داخلی و رطوبت کم، بیشتر می شود. 

به اندازه کافی آب نخوردن، مرطوب نکردن پاها، حمام بسیار داغ، زیاد در حمام داغ بودن، اسکراب پاهای خشک، مبتلا بودن به دیابت از علل دیگر هستند.

عوارض آب داغ

تاثیر آب داغ بر ترک پاشنه پا  

چندین درمان خانگی ساده برای ترک پا در تابستان و زمستان: 

در این بخش از سلامت نمناک چندین درمان خانگی برای ترک پا وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. 

اسکراب ترک پاشنه پا:

وان را پر از آب گرم کنید. مقداری صابون به آن اضافه کنید تا پاشنه تان را نرم کنید و اسکراب را ساده تر کنید.پاهایتان را به مدت 20 دقیقه در وان بگذارید. پاشنه را کمی با سنگ پا تمیز کنید، تا تمام پوست مرده را از بین ببرید.

پاهایتان را با آب تمیز بشویید.پاهایتان را با یک دستمال تمیز خشک کنید.از چند نوع کرم پا برای استفاده در پاشنه استفاده کنید.جوراب بپوشید تا یک شب کرم را نگه دارد.هر روز این روش را انجام دهید. 

روغن گیاهی برای ترک پاشنه پا:

یک وان را پر از آب صابون کنید.پاهایتان را به طور کامل در آب قرار دهید.یک سنگ پا بردارید و پاها را به ویژه پاشنه ها را اسکراب کنید.پاهای خود را دوباره با آب تمیز کنید.از یک پارچه تمیز برای خشک کردن پا استفاده کنید.

یک روغن گیاهی را روی کف و پاشنه پایتان بمالید.جوراب بپوشید.جوراب ها را شب دربیاورید تا روغن به پاشنه های پا نفوذ کند.این کار را چند روز تکرار کنید، تا ترک ها به طور کامل از بین بروند.

روغن های گیاهی درمانی

چگونه ترک پاشنه پا را درمان کنیم؟

درمان ترک پاشنه پا با آرد برنج:

2 قاشق غذا خوری آرد برنج را در یک کاسه بریزید.2 قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید.سپس مقداری سرکه سیب بریزید.مخلوط را با هم بزنید تا خمیر سفتی شکل دهید.مقداری روغن زیتون (یک قاشق غذاخوری) به آن اضافه کنید اگر شرایط شما بد است.

وان را پر از آب گرم کنید.پاهایتان را به مدت 15 دقیقه در آب بگذارید.از خمیر ساخته شده برای تمیز کردن پاها استفاده کنید، این درمان را چندین بار در هفته انجام دهید تا زمانی که پاهایتان بهبود پیدا کنند. 

توجه:

اگر از ترک های شدید رنج می برید، اضافه کردن روغن زیتون می تواند تاثیر خوبی روی پاشنه پاهای شما داشته باشد.

آرد برنج برای ترک پا

راه های فوق العاده برای درمان ترک پاشنه پا  

لیمو درمانی عالی برای ترک پاشنه پا:

روش 1:

آب گرم را در وان بریزید.کمی آب لیمو اضافه کنید.پاهایتان را به مدت 15 دقیقه در وان بگذارید.دقت کنید که آب بیش از حد داغ نباشد زیرا می تواند آن را خشک تر کند.

از سنگ پا برای تمیز کردن شکاف های پاها استفاده کنید.پاهای خود را بشویید و از یک پارچه تمیز برای خشک کردن پاها استفاده کنید. 

روش 2:

کمی آب لیمو را در یک کاسه بریزید.یک قاشق چای خوری وازلین را به کاسه اضافه کنید.به خوبی مخلوط کنید.پاها را بشویید و با یک دستمال تمیز خشک کنید و سپس مخلوط را روی پاشنه های پا بمالید.هر روز این کار را 2 بار انجام دهید. 

روش 3:

کمی نمک دریایی (5 قاشق سوپ خوری) را در یک کاسه بریزید.یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را به آن اضافه کنید، سپس آب یک عدد لیمو را به ان بیفزایید.آب را به کاسه اضافه کنید.

آن ها را به خوبی هم بزنید.مخلوط را به نواحی ترک دار پایتان بمالید و بگذارید 10 دقیقه بماند.از آب گرم برای شستن پاهای خود استفاده کنید.این روش را 2 بار در هفته انجام دهید. 

تاثیر گلاب و گلیسرین بر ترک پاشنه پا:

مقداری گلاب را در یک کاسه بریزید.مقدار مساوی گلیسیرین را نیز به کاسه اضافه کنید، آن ها را به خوبی هم بزنید. مخلوط را قبل از خواب هر روز روی پاشنه هایتان بمالید.

گلاب برای پوست

روش های طبیعی برای برطرف کردن ترک پاشنه پا  

ترک پاشنه پا را با وکس پارافین درمان کنید:

مقداری وکس پارافین در دیگ بخار آب کنید، سپس 2 قاشق غذا خوری روغن نارگیل را اضافه کنید. (روغن کرچک یک گزینه دیگر است).بگذارید به طور طبیعی خنک شود تا بتوانید لایه نازکی از آن بردارید.

پاهایتان را فوری داخل مخلوط قرار دهید و بیرون بیاورید و 10 دقیقه صبر کنید.این عمل را چندین بار انجام دهید، تا زمانی که بیش از یک لایه ایجاد شود.از کیسه پلاستیکی برای پوشش دادن پاهای خود استفاده کنید و بگذارید یک ساعت دیگر بماند و بعد کیسه پلاستیکی را بردارید.

موم را از روی پوست بکنید.این درمان را دو بار در هفته انجام دهید. 

نکته:

  • دقت کنید که مخلوط خیلی داغ نباشد.
  • افرادی که مبتلا به دیابت یا گردش خون ضعیف هستند توصیه می شوند که این درمان را انجام ندهند.
  • لایه نازکی از مخلوط کافی است.
  • بیش از حد از آن استفاده نکنید.

پارافین

راه های طبیعی برای رفع ترک پاشنه پا  

نمک اپسوم موثر در رفع ترک پاشنه پا:

روش 1:

یک وان را با آب گرم پر کنید، نصف فنجان نمک اپسوم به آن اضافه کنید.پاهایتان را به مدت 15 دقیقه در وان بگذارید.از سنگ پا برای تمیز کردن پاهای خود استفاده کنید و بعد دوباره پاهای خود را در وان بگذارید و بعد با یک دستمال تمیز خشک کنید.

از چند نوع کرم برای استفاده از پاهای خود استفاده کنید و بعد جوراب بپوشید و بگذارید یک شب بماند.جوراب ها را دربیاورید و صبح روز بعد کرم ها را تمیز کنید. 

روش 2:

نصف فنجان نمک اپسوم را در یک کاسه بریزید، کمی از روغن های گیاهی، مانند روغن درخت چای یا روغن نعناع را اضافه کنید.آن ها را به خوبی مخلوط کنید.

پاهای خود را بشویید و تمیز کنید.مخلوط را روی پاهای خود بمالید و سپس پاها را با آب تمیز بشویید و با استفاده از یک پارچه تمیز خشک کنید.این روش را 2 بار در هر هفته اعمال کنید تا بهبود داشته باشید.

نمک درمانی

چه چیزی ترک پاشنه پا را درمان می کند؟ 

موز درمانی برای ترک پاشنه پا:

روش 1:

موز پوست کنده را له کنید.پاهای خود را بشویید.این خمیر را روی پاشنه پا بمالید.15 دقیقه صبر کنید و اجازه دهید خمیر به پوست نفوذ کند و از آب ولرم برای تمیز کردن پاها استفاده کنید.

پاهای خود را به مدت 10 دقیقه در وان پر از آب سرد بگذارید.این درمان را هر روز به مدت چند هفته انجام دهید، تا زمانی که احساس کنید پاشنه های شما دوباره نرم هستند. 

روش 2:

موز رسیده را در یک مخلوط کن بریزید تا خمیر شود، کمی آووکادو به آن اضافه کنید.پاهای خود را بشویید و خمیر را روی پاشنه پایتان بزنید، بگذارید 20 دقیقه بماند.از آب گرم برای شستن خمیر استفاده بکنید. 

خواص عسل برای ترک پاشنه پا:

یک وان آب گرم آماده کنید.یک فنجان عسل را به وان اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.پاهایتان را به مدت 20 دقیقه در وان بگذارید.پاها را اسکراب کنید.این درمان را هر روز انجام دهید.

عسل درمانی

نحوه درمان خانگی ترک پاشنه پا  

وازلین مناسب برای رفع ترک پاشنه پا :

روش 1:

یک وان پر از آب گرم را آماده کنید.پاهای خود را به مدت 10 دقیقه در وان بگذارید تا باعث نرم شدن شکاف ها و خشکی های پوست شوند.وازلین را روی پاهای خود بمالید.جوراب های خود را بپوشید تا وازلین به پوست نفوذ کند.این درمان را هر روز قبل از خواب به کار ببرید.

 روش 2:

یک وان پر از آب گرم را آماده کنید.پاهای خود را به مدت 10 دقیقه در وان بگذارید تا باعث نرم شدن شکاف ها و پوست شوند.پوست های مرده را از پاهایتان بردارید.

کمی آب لیمو به وازلین اضافه کنید و آن ها را به خوبی مخلوط کنید و آن را روی پاشنه تان بمالید.جوراب های خود را بپوشید تا وازلین به پوست نفوذ کند.این درمان را هر روز قبل از خواب به کار ببرید.

تاثیرات کرم نعناع بر ترک پاشنه پا :

پاهای خود را با آب گرم بشویید و چنانچه در این بخش از سلامت نمناک می خوانید کرم نعناع راقبل از خوابیدن روی پاهای خود بمالید.جوراب بپوشید و بگذارید یک شب بماند.

جوراب ها را در بیاورید و از آب گرم برای آبکشی پاهای خود استفاده بکنید.این درمان را هر روز انجام دهید.

خواص نعناع

درمان ترک پاشنه پا با نسخه های خانگی

رفع ترک پاشنه پا با سرکه:

روش 1:

نصف فنجان سرکه سفید را در وان بریزیزد، کمی آب را به وان اضافه کنید.پاهایتان را به مدت 15 دقیقه در وان بگذارید.از سنگ پا برای از بین بردن پوست مرده و زبر استفاده کنید.

پاهای خود را با آب تمیز کنید.آن ها را با یک دستمال تمیز خشک کنید.برای نرم کردن و مرطوب کردن پوست از وازلین استفاده کنید.

روش 2:

یک مقدار آرد برنج را در یک کاسه بریزید و مقداری عسل و کمی سرکه سیب به آن اضافه کنید.آن ها را مخلوط کنید تا خمیری شکل بگیرد.پاهای خود را بشویید.

خمیر را روی پای خود بمالید.کمی ماساژ پا دهید.از آب گرم برای شستن پایتان استفاده کنید.این روش را 2 بار در هفته انجام دهید. 

روش 3:

یک لگن از آب ولرم تهیه کنید.برای حدود 10 دقیقه پاهای خود را در آب گرم قرار دهید.پاها را اسکراب کنید و بعد بشویید و سپس از روغن نارگیل در مناطق ترک خورده استفاده کنید.

 روش 4:

در این روش، شما می توانید کمی لیسترین به سرکه اضافه کنید تا ترک پاشنه بهتر التیام یابد، چون حاوی لیسترین دارای تیمول است که برای از بین بردن سلول های مرده پوست مفید هستند.

یک فنجان سرکه سفید را در یک کاسه بریزید.مقدار برابر لیسترین و همچنین 2 فنجان آب اضافه کنید.مخلوط را به خوبی هم بزنید و در یک کاسه بریزید.

پاهایتان را به مدت 20 دقیقه در مخلوط قرار دهید و سپس بشویید.از یک پارچه تمیز برای خشک کردن پاها استفاده کنید.این درمان را 3 بار در هر هفته اعمال کنید.

سرکه برای ترک پا

درمان های خانگی بینظیر برای ترک پاشنه پا 

درمان ترک پاشنه پا  با جو دو سر:

روش 1:

یک قاشق غذا خوری از پودر جو دو سر را در یک کاسه بریزید.کمی روغن جوجوبا را به کاسه اضافه کنید.آن ها را مخلوط کنید تا خمیر سفتی تهیه شود.

خمیر را به پاها، به خصوص به پاشنه های پایتان بزنید و بگذارید تا نیم ساعت بماند و برای شستن آن از آب سرد استفاده کنید و آن ها را با یک دستمال تمیز خشک کنید.این درمان را هر روز انجام دهید.

 روش 2:

مقداری از پودر جو دو سر را در یک کاسه بریزید.یک چهارم فنجان عسل و همچنین یک چهارم فنجان روغن زیتون اضافه کنید.در نهایت، نصف فنجان آرد اضافه کنید.

آن ها را به خوبی مخلوط کنید، تا خمیری تهیه شود.سپس پاهای خود را به مدت 10 دقیقه در آب گرم بگذارید.خمیر را روی پای خود بمالید و بگذارید نیم ساعت بماند.سپس پاهای خود را با آب گرم بشویید و کمی کرم پا بزنید.

این روش را چندین بار در هفته انجام دهید.

جو دوسر

ترک پاشنه پا را اینگونه درمان کنید

وازلین و آب لیمو برای ترک پاشنه پا :

یک قاشق چای خوری وازلین را در یک کاسه بریزید و 2 قاشق چای خوری آب لیمو را به آن اضافه کنید.آن ها را به خوبی مخلوط کنید.پاهایتان را بشویید و با یک دستمال تمیز خشک کنید.

کرم مخلوط را به پاهای خود به ویژه پاشنه های پا بمالید.برای نگه داشتن کرم در شب جوراب بپوشید.

رفع ترک پاشنه پا با روغن زیتون و عصاره لیمو:

یک قاشق چای خوری روغن زیتون را در یک فنجان بریزید و یک قاشق چای خوری آب لیمو را اضافه کنید.آن ها را به خوبی مخلوط کنید.سپس پاهای خود را بشویید و خشک کنید.مخلوط را روی پاهای خود بمالید.

 جوش شیرین مناسب برای درمان ترک پاشنه پا :

ظرفی پر از آب گرم را آماده کنید.کمی جوش شیرین را به کاسه اضافه کنید.آن ها را به خوبی مخلوط کنید تا پودر جوش شیرین حل شود.پاهایتان را به مدت 15 دقیقه در ظرف بگذارید.

سپس از سنگ پا برای تمیز کردن پاها، به خصوص پاشنه های پا استفاده کنید. پاهای خود را با آب بشویید.

جوش شیرین

چگونه از ترک پاشنه پا خلاص شویم؟

درمان ترک پاشنه پا :

اگر پاهای شما پینه، پوست ترک خورده، زخم، خارش و یا پوست خشک دارد که با کرم یا لوسیون های ملایم بهبود پیدا نمی کند، به متخصص پا مراجعه کنید تا از مشکلات شدید در آینده جلوگیری کنید. علاوه بر این، میخچه و پینه می توانند به طور ایمن توسط متخصص پا ازبین بروند که این راهی خوب برای بهبود ظاهر پاهای شما و جلوگیری از مشکلات آینده مانند درد و جراحات پوستی است.

علل اصلی ترک پاشنه پا و 25 درمان های گیاهی آن + روش

4.6260
این مطلب مفید بود ؟23921
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : verywellhealth / everydayhealth / trueremedies / top10homeremedies / بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
1 نظر به ثبت رسیده است
وبگردی